Dva i po meseca Liverpulove nepobedivosti! Sonov “mesijevski“ gol, Totenhem kao tornado oduvao Barnli (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 07.12.19. | 17:55

Votford i Kristal Palas pokvarili popodnevnu goleadu

Nije se još našao klub dovoljno sposoban da zaustavi Liverpul u Premijer ligi! Otkako se zakotrljala “bubamara“ početkom avgusta na terenima širom Ostrva Redsi su i dalje jedini tim sa gotovo maksimalnim učinkom. Gotovo, jer niko izuzev Mančester junajteda nije uspeo da uzme taj jedan, mali bod. Kaznenoj ekspediciji Jirgena Klopa izgleda sve je ravno do maja, jer izgledaju tako kao da im niko apsolutno ništa ne može! Daleko je taj maj, ali posle nepunih šesnaest kola Redsi imaju petnaest recki kraj svog imena, a poslednju u nizu na Vitaliti stadionu protiv Bornmuta – 3:0 (2:0).

Važi dom popularnih Trešnjica za mesto koje Liverpul voli često da obilazi i sladi se ubedljivim pobedama. Jer, u prethodne tri sezone uključujući i ovu Liverpul kao gost Bornmutu ima gol razliku 11:0 i posle dve identične pobede sa po 4:0 ovo je, uslovno rečeno, najslabije izdanje Redsa na Vitalitiju. Ono što će mnogo više od ubedljive pobede Jirgena Klopa obradovaće podatak da je Liverpul sačuvao mrežu prvi put još od 29. septembra i gostovanja Šefild Junajtedu. Jedanaest dana ranije dogodio se prvi i dosad jedini poraz u sezoni – Napoli na San Paolu slavio 2:0 u grupnoj fazi Lige šampiona –, ne računajući onaj neuspeh u Komjuniti Šildu od Mančester Sitija...

Izabrane vesti

Mogao je i danas da padne trijumf ne samo sa četiri gola razlike, već i mnogo više. I sve to sa pola gasa. Liverpul je na terenu zračio božanskim samopouzdanjem i energijom koja je zaslepela izabranike Edija Haua i brzo ih izbacila iz koloseka. Imao je i danas Klop svojih kombinacija u startnoj postavi, pa je na desnom boku startovao Džo Gomez, mada je Trent Aleksander Arnold na polovini prvog dela ipak ušao s klupe zbog povrede Dejana Lovrena. Vezni red ponovo je pretrpeo najveće korekcije, pa su na sredini operisali Keita, Henderson i Milner. U napadu ovog puta nije bilo Manea, vratili su se Salah i Firmino, a konkurenciju upotpuio je Okslejd Čembrlejn.

Samo 35 minuta trajao je otpor Trešnjice pod udarom Crvene divizije. Kapiten Džordan Henderson poslao je strašnu dubinsku loptu pravo u srce kaznenog prostora domaćina, pravo za Aleksa Okslejd Čembrlejna koji se izvanredno snašao i samo jednim dodirom preusmerio loptu u mrežu.

Do poluvremena Liverpul je imao dva sigurna gola prednosti. Obletali su gosti oko defanzivnog zida Bornmuta, da bi Salah u 44. minutu “štiklom“ sasekao odbranu kao vreli nož kroz puter, da bi se u listu strelaca upisao Nabi Keita.

Uzvratio je bivši vezista Lajpciga uslugu Faraonu u uvodnoj fazi drugog poluvremena, kada je postavljen i konačni rezultat utakmice. Akcija je počela iz odbrane, strpljivo je izgrađena, nakratko i prekinuta, pre nego što je Keita poslao loptu u prostor Salahu kome nije bilo teško da još jednom pogodi u metu i stavi tačku na novi ubedljiv trijumf.

Posle mučnog gostovanja na Old Trafordu Totenhem se vratio pobedničkim navikama i konačno odigrao jednu utakmicu u eri Žozea Murinja gde je uspeo da sačuva mrežu.

Već nakon pola časa igre bilo je jasno kome će ići bodovi, bilo je pitanje samo s kojom razlikom će se završiti meč.

Hari Kejn i Lukas Moura napravili su podlogu za gol Hjong Min Sona o kome će se dugo pričati. Reprezentativac Južne Koreje postigao je najlepši gol na utakmici, možda i u celom kolu tako što je samostalno pretrčao s loptom više od pola terena i usput nanizao ceo vezni red i odbranu Barnlija pre nego što ju je bocnuo kraj Nika Poupa za ubedljivih 3:0 posle 32 minuta. Bio je to klasičan “mesijevski” gol, silovit trk ka golu bez trunke šanse da bude zaustavljen. 

Još jedan lep pogodak viđen je i na startu drugog poluvremena, kada je Dele Ali upisao svoju drugu asistenciju na utakmici, a Kejn drugi gol. Kapiten Pevaca lepo je ušao u kazneni prostor i onda se lukavo snašao na malom prostoru jer je kroz šumu protivničkih nogu uputio neodbranjiv udarac za 4:0.

Konačni rezultat postavio je Musa Sisoko u 74. minutu, a asistencija ide na račun Kejna.

PREMIJER LIGA – 16. KOLO

Subota
Everton – Čelsi  3:1 (1:0)
/Rišarlison 5, Kalvert-Luin 49, 84 – Kovačić 52/

Totenhem - Barnli 5:0 (3:0)
/Kejn 4, 54, Moura 9, Son 32, Sisoko 74/

Votford - Kristal Palas 0:0

Bornmut - Liverpul 0:3 (0:2)
/Okslejd Čembrlejn 35, Keita 44, Salah 54/

18.30: (1,35) Mančester Siti (5,30) Mančester Junajted (8,00)

Nedelja
15.00: (2,55) Njukasl (3,20) Sauthempton (2,85)
15.00: (2,75) Norič (3,30) Šefild Junajted (2,55)
15.00: (4,00) Aston Vila (3,60) Lester (1,90)
17.30: (2,75) Brajton (3,00) Vulverhempton (2,80)

Ponedeljak
21.00: (3,60) Vest Hem (3,50) Arsenal (2,05)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara