Petrović preko Klana u glavnom žrebu Njujorka

Vreme čitanja: 1min | pon. 10.02.20. | 21:03

Srpski teniser siguran u poslednjem kvalifiakcionom kolu

Lepo je počela godina za Danila Petrovića. Posle pobede nad Piterom Polanskim u prvom kolu kvalifikacija, srpski teniser je uspeo da savlada i Bredlija Klana i tako se plasira u glavni deo turnira u Njujorku, što mu je jedan od najvećih uspeha poslednjih godina.

Neizvesnost u odlučujućem meču za plasman u glavni žreb je viđena samo u prvih pet gemova. Petrović je odmah posle prvog brejka preuzeo inicijativu i rutinski slavio sa 2:0 u setovima – 6:3, 6:2.

Izabrane vesti

Velika borba viđena je u prvom setu. Sigurni na svoj servis bila su obojica tenisera, ali samo jedna greška Amerikanca bila je dovoljna i Danilo Petrović je napravio brejk. Kasnije je ga je potvrdio i poveo 1:0 u setovima.  Nije dugo trebalo 159. teniseru sveta da ponovo napravi brejk, već je u prvom gemu drugog seta uspeo i tako napravio odlučujiću prednost. Ostao je Petrović siguran na svom servisu i nije dao Klanu šanse da se vrati u meč.

Turnir u Njuorku pobednku donosi 250 bodova, a pored Petrovića učestvuje, od srpskih tenisera, još i Miomir Kecmanović, koji je sedmi nosilac. Prvi favorit turnira je domaći teniser Džon Izner, a od vodećih svetskih tenisera igraće i Miloš Raonić, Kevin Andreson

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara