Dušan Tadić na spisku za Zlatnu loptu uz Mesija, Ronalda, Salaha! Nema Pogbe, Nejmara, Suareza...

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.10.19. | 23:04

Srpski as u prvoj "petorci" kandidata

Izašle su prve nominacije za Zlatnu loptu, od 30 i već u prvih pet je – Dušan Tadić! Srpski reprezentativac, kreator igre Ajaksa, duša i telo i amsterdamskih Kopljanika i naših Orlova, našao se u tom probranom društvu igrača koji su u igri za ovo najprestižnije individualno priznanje.

Frans fudbal je proglasio prve nominovane igrače, a to su: Sadio Mane (Liverpul), Serhio Aguero (Mančester siti), Frenki de Jong (Barselona), Ugo Ljoris (Totenhem) i Dušan Tadić (Ajaks).

Izabrane vesti

Srpski as je imao fantastičnu prošlu sezonu, osvojio je duplu krunu sa Ajaksom, a plasirao se i u polufinale Lige šampiona i to pobedama nad Real Madridom i Juventusom. I samo jedan gol, samo jedan minut, delio je holandskog velikana sa Dušanom Tadićem u timu, od plasmana u finale i borbe za „ušati trofej“ sa Liverpulom. Fantastičnu sezonu plejmejker, ali i ubojiti golgeter, završio je sa 38 golova i 24 asistencije u dresu Ajaksa!

Da se podsetimo kako je to Tadić radio tokom prošle sezone:

Spisak nominovanih igrača će se širiti za po petoricu novih fudbalera u vremenskim razmacima, a kako ih Frans fudbal bude objavljivao, tako ćemo ih i mi prenositi u ovom tekstu.

Nova petorka: Objavljena su imena još petorice kandidata, a to su: Kilijan Mbape (PSŽ), Trent Aleksander-Arnold (Liverpul), Doni Van de Bek (Ajaks), Pjer-Emerik Obamejang (Arsenal) i Mark-Andre Ter Štegen (Barselona).

Idemo dalje: Još petorica nominovanih: Kristijano Ronaldo (Juventus), Alison Beker (Liverpul), Matijs de Liht (Juventus), Karim Benzema (Real Madrid), Džordžinjo Vajndalum (Liverpul).

Nije još gotovo, tek smo na dve trećine puta. Naredna petorica kandidata su: Virdžil van Dajk (Liverpul), Bernardo Silva (Mančester siti), Robert Levandovski (Bajern), Roberto Firmino (Liverpul) i Hjong Min Son (Totenhen).

PAUZA! Nismo zaboravili, niti je još gotovo, već su u poslednjih deseta minuta išle nominacije za fudbalerke. A, onda je Frans fudbal označio - pauzu! 

VRATILI SMO SE!

Potrajala je pauza u Frans fudbalu i tek sada je objavljen spisak sa još petoricom nominovanih. Na listi su i: Lionel Mesi (Barselona), Rijad Marez (Mančester siti), Kevin de Brujne (Mančester siti), Kalidu Kulibali (Napoli) i Antoan Grizman (Barselona).

I poslednja petorica: Mohamed Salah (Liverpul), Eden Azar (Real Madrid), Markinjos (PSŽ), Rahim Sterling (Mančester siti) i Žoao Feliks (Atletiko Madrid).

EPILOG:

Kada se sve sabere, Liverpul ima najviše nominovanih igrača, sedmoricu: Manea, Aleksandera-Arnolda, Alisona, Vajndaluma, Van Dajka, Firmina i Salaha. Sledi Mančester siti sa petoricom: Aguero, Bernardo, Marez, De Brujne i Sterling, dok Barselona ima četvoricu, a to su: Mesi, De Jong, Grizman i Ter Štegen.

NJIH NEMA:

U odnosu na prošlu godinu, na spisku nominovanih nema Harija Kejna, Ngoloa Kantea, Pola Pogbe, Samjuela Umtitija, Rafaela Varana... Nema ni od zvučnijih imena Nejmara, Luisa Suareza, Luke Modrića i mnogih drugih...

Foto: BallondOr/@francefootball


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara