""
""

Đurđić se vratio, Grojter slavio: Sreća pogledala Detelinare u meču koji je došao iz dva u jedan!

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.03.14. | 15:30

Alen savladao Karlsrue sa 1:0 i goste tako udaljio od plej-of mesta, dok su Ingolštad i Drezden odigrali samo 1:1

Konačno i Grojter! Posle tri utakmice bez trijumfa, fudbaleri Grojter Firta osvojili su tri boda u vrlo tesnom meču sa Frankfurtom i vratili se na drugu poziciju, koje vodi direktno u Bundesligu – 3:2.

Ono što je jako bitno istaći jeste da se srpski reprezentativac Nikola Đurđić vratio na teren posle sedam meseci pauze, a u igru je ušao u 60. minutu susreta. Bivši napadač Voždovca i švedskog Hogesunda je već u 63. minutu zaradio žuti karton.

Izabrane vesti

Vrlo je uzbudljivo bilo na Troli Areni. Jer, domaćin je poveo preko Gijeselmana već u desetom minutu nakon odlično izvedenog slobodnjaka sa 22 metara, čime se vezista iskupio za veliki promašaj sa samog početka meča.

Ipak, gosti su zaigrali hrabro i uspeli već do kraja prvog poluvremena da preokrenu rezultat.  Prvo je Epstajn bio precizan sa bele tačke, da bi Kaplani iskoristio grešku protivničke odbrane i vrlo dobru priliku pretvorio u gol.

Minuti su prolazili, a novog preokreta nije bilo. Frank Kramer je reagovao uvođenjem srpskog internacionalca, prilike su se ređale iz napada u napad, ali su mreže i dalje mirovale. I taman kada su svi digli ruke usledio je penal za domaći sastav, koji je Furnster pretvorio u gol nade – 2:2.

Domaćin nije odustajao od namere da dođe do tri velika boda, a uloženi trud se na kraju isplatio. Mavraj je nadskočio kompletnu odbranu rivala posle jednog kornera sa desne strane, i u samom finišu meča doneo pobedu popularnim Detelinarima.

Fudbaleri Ingolštada su posle dve vezane pobede odigrali nerešeno sa Dinamom i tako tim iz Drezdena još dublje zakopali u "blato" zone ispadanja – 1:1.

Domaćin je do vođstva stigao već u 2. minutu susreta preko Kaibulija, ali je Koh u polednjim trenucima prvog dela igre doneo izjednačenje vredno boda. 

CVAJTA – 23. kolo:

Petak:

Fortuna Dizeldorf – Arminija Bilefeld 2:0 (1:0)
/Benšop 40, Hofer 74/

Energi Kotbus – Kajzerslautern 1:0 (1:0)
/Mičel 3/

Paderborn – Bohum 4:1 (0:1)
/Meha 48, 69, Vraničić 71, Saglik 79 pena - Laca 39/

Subota:

Sandhauzen – Minhen 1860 0:0

Ercgebirge Aue – Keln 2:2 (1:0)
/Silvest 13, Lening 68 penal - Halfar 83, 89/

Nedelja:

Grojter Firt – FSV Frankfurt 3:2 (1:2)
/Gijeselman 10, Furnster 73, Mavraj 87 – Epstajn 35, Kaplani 44/ 

Alen – Karlsrue 1:0 (0:0)
/Hubner 52/

Ingolštad – Dinamo Drezden 1:1 (1:1)
/Kaibuli 2 - Koh 43/

Ponedeljak:

20.15: Sankt Pauli – Union Berlin 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Nikola ĐurđićNemackagrojter firtEvropaBundesliga 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara