Igor Duljaj i Kristijan Belić (©Starsport)
Igor Duljaj i Kristijan Belić (©Starsport)

Duljaj savetuje Piksija: Neka malo obrati pažnju na Belića

Vreme čitanja: 6min | uto. 31.10.23. | 18:06

“Pozvao me je Nemanja Matić i pitao za Saldanjin dres za prijatelja. Obećao sam dres, ali o fudbalu nismo pričali. On prati Jedinstvo, nisam ga pitao za koga će da navija”, kaže trener Partizana

Imali su navijači Partizana poprilično razloga za radost ove jeseni, naročito prethodnih dana. Košarkaši su u nekoliko dana dva puta izašli kao pobednici iz večitog derbija, prvo su dobili Crvenu zvezdu u Evroligi, zatim i u ABA ligi, pa su na taj način anulirali poraz od Mege u regionalnom takmičenju. A, fudbaleri su naređali 11 trijumfa u Mozzart Bet Superligi, drže prvo mesto i imaju sedam bodova prednosti u odnosu na najvećeg suparnika – doduše, i utakmicu više – a pokušaće i prolazom u Kupu Srbije da upotpune period dobrih igara.

Parni valjak sutra gostuje Jedinstvu sa Uba (13.00) i imaće na umu kako je prošao na jednom slično prethodne godine. Posrnuo je protiv Radničkog iz Sremske Mitrovice, završio učešće u najmasovnijem takmičenju u Sremu i podsetio navijače na mrlje iz prošlosti. Seća ih se i Igor Duljaj, dobro ih pamti i kristalno mu je jasno da će njegov tim slično proći bude li u meč na Ubu ušao sa parolom “lako ćemo”. Takvog pristupa ove jeseni nije bilo u Humskoj, a dodatni motiv crno-belima mogao bi da bude to što će igrati na stadionu koji nosi naziv “Dragan Džajić”.

Izabrane vesti

Šaljivim tonom je Igor Duljaj govorio o toj temi pred meč sa Jedinstvom, a o utakmici sa klubom sa Uba razgovarao je i sa Nemanjom Matićem, te imao poruku i za selektora Dragana Stojkovića Piksija.

“I treba tako da se zove, jer je Dragan Džajić legenda. Fudbal je fudbal, fudbal spaja ljude, tako da će nam biti veliko zadovoljstvo da igramo na stadionu koji nosi naziv Dragan Džajić”, rekao je Igor Duljaj i nastavio:

“Jedinstvo će imati podršku lokalnog stanovništva, biće praznik fudbala za njih. Više nema potrebe da pozivam navijače, sada sami dolaze. Kolubarski okrug ima dosta pristalica crno-bele boje i verujem da će doći da ulepšaju spektakl”.

Partizan će biti veliki favorit, no bio je i minule godine u Sremskoj Mitrovici. I opekao se.

“Čak sam bio i svedok nekih utakmica, nažalost bio i učesnik mnogih utakmica u Kupu, kao što je Zemun kada smo igrali 0:0, pa ispali na penale, dve godine kasnije Železnik, pa smo ispali na penale; sledeća godina 1:4 na stadionu Partizana, takođe protiv Železnika. I tada smo praktično igrali u najjačem sastavu, međutim, kup utakmice su specifične, posebno ukoliko se opustite i ne poštujete protivnika, tada može da dođe do problema”.

“NEĆE BITI STOJKOVIĆA I KALULUA ZBOG POVREDA, IGRAĆE MEDINA”

Aldo Kalulu (©Starsport)Aldo Kalulu (©Starsport)

Trener crno-belih za utakmicu kupa neće moći da se osloni na Aranđela Stojkovića i Alda Kalulua.

“Naravno da ne bežimo od uloge favorita, tako da znamo šta nas očekuje. Bilo kakvo opuštanje ne da može, nego će dovesti do problema. Posle današnjeg treninga videću u kakvom su stanju igrači, jer smo prošlu utakmicu igrali sa igračima koji su maltene bili bolesni. Ono što sigurno znam je da u protokolu neće biti Aranđel Stojković i Aldo Kalulu zbog povreda”, poručio je Igor Duljaj i dodao:

“Izvešću najjači mogući sastav za koji smatram da nam je potreban za sutra. Videću u kakvom stanju su fudbaleri, uvek se nešto dogodi. Na dan prošle utakmice Menig se požalio da ima temperaturu, Severina je takođe bio bolestan i još neki igrači. Najjači sastav za koji smatram da energetski može da iznese taj meč ću izvesti”.

Ono što je sigurno jeste da će igrati Natan de Medina.

“On će sutra igrati, nadam se da se neće pojaviti sa temperaturom. Nije 100 odsto spreman, jer je odigrao samo prijateljsku protiv OFK Beograda. Biće mu potrebno vreme da uđe u ritam, a u ritam se ulazi ne samo kroz treninge, nego i kroz utakmice”.

Na poslednjem treningu u Beogradu pozabaciće se lider Mozzart Bet Superlige i video-analizom protivnika, no daleko bitnije je kako će svako od igrača ponaosob pristupiti duelu.

“Danas ćemo igračima prezentovati sve. Oni imaju igrače koji su članovi mlade reprezentacije Gane, imaju ambicije da uđu u veći rang. Nema opuštanja, nebitno je ko tamo igra. Oni će sigurno imati veliki motiv da se pokažu protiv Partizana. Najbitnije je kako ćemo mi ući u utakmicu. Ako uđemo opušteno – nemamo šta da tražimo. Momcima neću dozvoliti da se opuste. Ali, vi njima možete da pričate da nema opupštanja, ali odmah se vidi na treningu, na zagrevanju i ako primetite odmah reagujete pred utakmicu. Priča je jedno, rad nešto sasvim drugo. Danas kada izađu na trening nema ha-ha i hi-hi, nego maksimalno ozbiljno, jer imamo obavezu prema klubu, prema protivniku, navijačima i sebi”.

“NEMANJA MATIĆ ME ZAMOLIO ZA SALDANJIN DRES ZA PRIJATELJA”

Mateus Saldanja (©Starsport)Mateus Saldanja (©Starsport)

Sa prvotimcima isključivo o fudbalu i utakmici sa Jedinstvom, a sa Nemanjom Matićem o svemu osim o fudbalu.

“Da, čuli smo se juče. Nemanja me pozvao, pričali smo o mnogim stvarima vezanim za fudbal. To je divan čovek, veliki je prijatelj mog starijeg brata. Zamolio je za svog prijatelja Saldanjin dres. Pitao je da li može… Kako da ne. Obećao sam njegov dres. On prati Jedinstvo, nisam ga pitao za koga će da navija”, rekao je Igor Duljaj i sve podsetio na priču kako je Nemanja Matić mogao da završi u Šahtjoru iz Donjecka:

“Kada je igrao za Kolubaru u trećoj srpskoj ligi, brat mi je rekao: ‘Dođi da vidiš jednog igrača’. Bio sam u Šahtjoru, gledao sma ga protiv Radničkog sa Novog Beograda. Video sam jednog mršavog momka, koji odlično barata sa loptom i podsetio me je na Slavišu Jokanovića. Rekao sam bratu: ‘Kako sad da odem I kažem predsedniku da imamo igrača iz treće lige koji košta 20.000’. A, brat mi je odgovorio: ‘Zažalićeš’. I naravno da sam zažalio, Matić verovatno nije”.

“ZA NAPREDAK MIHAJLA ILIĆA ZASLUŽNI SAIGRAČI, PIKSI NEKA MALO OBRATI PAŽNJU NA BELIĆA”

Mihajlo Ilić (©Starsport)Mihajlo Ilić (©Starsport)

Mihajlo Ilić našao se na širem spisku reprezentacije Srbije, za veliki napredak nagradio ga je Dragan Stojković pozivom. A, trener Partizana imao je savet za Piksija

“Dosta toga je i do njegovih saigrača, imaju veliki udeo u tome što on postiže ove godine. U početku je bilo problema i oscilacija, zato što je to normalno za mladog igrača. Saigrači su tu da mu pomognu, da ga bodre. Video sam prošireni spisak naše reprezentacije i puno sreće želim selektoru, koji odlično radi svoj posao. Ako smem sebi da dozvolim, neka malo obrati pažnju na Belića. A, verujem da je obratio pažnju i verujem da se neće naljutiti na mene”

Za kraj je govorio i o pobedama košarkaša Partizan Mozzart Beta u večitim derbijima.

“Sebi ne mogu da dozvolim da komentarišem košarku, jer ne razumem se u košarku. Ono što me je fasciniralo su borbenost, bili su nošeni atmosferom. Prvi put je bila moja ideja da odvedem igrače na tu utakmicu, a drugi njihova ideja. Oni su vodili mene. Juče je za nas utakmica bila kasno da idemo da gledamo iz prostog razloga – želim da igrači budu odmorni, da ne dođu kasno kući. Kada opet budemo imali priliku da odgledamo naše košarkaše i bodrimo ih, uradićemo to. Oba tima su juče prikazala odličnu igru, a ja košarkaše pozivam da kada budu imali vremena dođu da vide nas kako igramo”, završio je Igor Duljaj.


tagovi

Dragan Stojković PiksiNemanja MatićIgor DuljajFK PartizanMihajlo IlićKristijan BelićJedinstvo UbKup Srbije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara