Navijači Kararezea (©Wikipedia)
Navijači Kararezea (©Wikipedia)

Duel klubova koji su bankrotirali otvara Kup Italije

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.08.24. | 13:06

Novi drugoligaš Karareze dočekuje trećeligaša Kataniju (subota, 18) u jednom od četiri meča 1. kola

Nova sezona italijanskog fudbala zvanično će početi ove subote, susretom Kararezea i Katanije u 1. kolu Kupa Italije. Reč je o susretu dva niželigaša.

Katanija je naravno daleko poznatiji klub, svojevremeno je igrala i u Seriji A. Nažalost, 2022. godine je bankrotirala i morala je da krene iz najnižeg, četvrtog ranga, a već u prvoj sezoni sa novim grbom i imenom (zvanično Katanija Sosijeta Sportiva Diletantistika) izborila je promociju.

Izabrane vesti

Prošle sezone ipak nije mogla da nastavi napredak, u četvrtfinalu plej-ofa ju je zaustavio Avelino. Kasnije je u tom plej-ofu najbolji bio baš Karareze, u finalu je savladao Vićencu i tako se domogao Serije B.

Inače, i Karareze je u ovom veku proglsio bankrot, 2016. godine. On je takođe morao da prođe isti put kao Katanija, a zanimljivo da je do bankrota, četiri godine većinski vlasnik deonica kluba bio legendarni italijanski golman Đanluiđi Bufon. Karareze je bio klub u kojem je počeo karijeru, kupio ga je 2012, ali malo pre nego što će se zvanično sve resetovati prodao je 70 odsto deonica.


18.00: (1,57) Karareze (3,90) Katanija (6,25)


Sada je klub iz Toskane ponovo na dobrom putu, a za novu sezonu se pojačao tako što je iz Juventusa pozajmio napadača Leonarda Kerija, iz Rome vezistu Luiđija Čerubinija, a iz Lečea golmana Marka Blevea.

Katanija takođe ima nekoliko interesantnih igrača, a zanimljivo da na platnom spisku ima i jednog Srbina, 24-godišnjeg napadača Miloša Bočića. Doduše, nećemo videti nekadašnjeg omladinca Udinezea danas na terenu, pošto je ovog leta prešao na pozajmicu u Taranto.

Zato, mogao bi da zaigra za klub sa Sicilije takođe u napadu Gabrijel Popović, sin čuvenog reprezentativca Australije Tonija Popovića. U konkurenciji je i Nana Velbek, vezista koji je svojevremeno igrao za slovenačku Krku i Mladost Doboj Kakanj, odakle je otišao u Kataniju.

Inače, u Kupu Italije se igraju samo četiri utakmice u 1. kolu, dok velika većina klubova kreće od druge runde. Već je poznato da će pobednik ovog današnjeg meča u Karari u 2. kolu gostovati Kaljariju.

Ima i onih povlašćenih. Najbolji italijanski klubovi (Juventus, Fjorentina, Bolonja, Atalanta, Milan, Roma, Lacio i Inter) su slobodni sve do četvrtog kola, odnosno do osmine finala.

---------------------

SVI OSVAJAČI KUPA ITALIJE

22 – Juventus

17 – Roma

15 – Inter

14 – Milan

13 – Torino

11 – Fjorentina

10 – Lacio, Napoli

7 – Sampdorija

6 – Atalanta

5 – Parma

3 – Palermo, Verona

2 – Đenova, Venecija, Bolonja

1 – Vado, Udineze, Alesandrija, Novara, SPAL, Katancaro, Padova, Kaljari, Ankona, Vićenca

---------------------

KUP ITALIJE – 1. KOLO

Subota

18.00: (1,57) Karareze (3,90) Katanija (6,25)

20.30: (3,90) Sasari (3,50) Mantova (1,95)

Nedelja

20.30: (1,48) Ćezena (4,30) Padova (7,00)

20.45: (3,10) Avelino (3,40) Juve Stabija (2,30)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Kup ItalijeKatanijaKarareze

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara