(©Reuters)
(©Reuters)

Duel davljenika: Ko će pobeći sa dna?

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.11.20. | 23:10

Neugodna pozicija za Sport Resife i Atletiko Gojanense

Lavovi na Zmajeve otupelih oštrica. Utakmicom Sport Resife – Atletiko Gojanense spustiće se zavesa na 22. rundu šampionata Brazila (ponedeljak na utorak, 00.00). Duel davljenika koje deli samo bod i okršaj dva od tri najgora napada lige. Bod ne igra ni jednima, ni drugima.

Sport Resife za nijansu bolje stoji na tabeli. Sakupio je 25 bodova i zauzima 14 poziciju, dok je Atletiko Gojanense sa bodom manje u zoni ispadanja – 17. pozicija. U prvom krugu timovi su podelili bodove, a malo je falilo da Atletiko na domaćem terenu zadrži sva tri boda. Jago Maidana je pogodio u 93. minutu za veliku radost Lavova i treći remi u nizu kada se sastaju ove dve ekipe.

Izabrane vesti

Problem u najavi za domaćina. Trener Žair Ventura pozitivan je na korona virus i Lavovi će bez vođe napasti Atletiko Gojanense.

Prva violina Sport Resifea, Tijago Neveš, još uvek se čeka. Nikako da eksplodira bivši igrač Fluminensea, Flamenga, Kruzeira, Gremija, Hamburga i brojnih drugih klubova, povede svoj tim ka opstanku i pogura dalje od zone ispadanja. Upravo je Tijago Neveš bio prva akvizicija Žaira Venture prilikom dolaska na klupu Lavova iz Korintijansa. Odlučio je Ventura da se osloni na Tijaga Neveša i da mu potpunu slobodu očekujući da mu Brazilac vrati golovima i asistencijama. Ipak, Neveš se nije proslavio. U dresu Sport Resifea postigao je samo dva gola i upisao dve asistencije.


Pored Neveša, na mig Žaira Venture angažovani su levi bek Žunior Tavares, vezisti Marsio Arauho i Markos Serato, napadači Dalberto i Vinisijus Popo, ali je Mikael pozajmljen Konfijansi u Seriju B na nezadovoljstvo Venture.

Utakmica sa Atletiko Gojanenseom prilika je da u dresu Lavova debituje Vinisijus Popo, poslednji igrač kojeg je Sport resife angažovao, a koji je u klub pristigao krajem nedelje. Zbog premalo vremena za trening, očekuje se da Popo dobije šansu sa klupe.

Markao i Raul Preta su povređeni, neće igrati ni Ale Santos. Dalberto je kao i trener Žair Ventura pozitivno testiran na virus korona.

Marlon Frajtas osetio je bol u zglobu i pod znakom je pitanja za ovaj duel. Dobra vest za Marsela Kaba, trenera Atletiko Gojanensea, je opravak Edera koji se oporavio od povrede butine. Pitanje je da li će se Kabo odlučiti da Ederu ukaže poverenje ili Gilvanu. Jedno štopersko mesto ostalo je otvoreno, a na drugom je zacementiran Žoao Viktor.

BRAZIL 1 – 20. KOLO

Ponedeljak na utorak

00.00: (3.15) Sport Resife (3.05) Atletiko GO (2.45)




tagovi

Sport ResifeAtletiko GojanenseBrazilska Serija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara