©FK Radnički Kragujevac
©FK Radnički Kragujevac

Dudiću potrebna pojačanja koja prave razliku, bez Pecelja i braće Vidović u završnici priprema

Vreme čitanja: 3min | pon. 01.07.24. | 17:13

Šumadinci se preselili na Zlatibor. Šef struke Crvenih na završni deo priprema poveo 26 igrača

Uvodni deo priprema fudbaleri kragujevačkog Radničkog zaključili su odličnim izdanjem i ubedljivom pobedom nad imenjakom iz Niša u prvoj test utakmici na stadionu "Čika Dača" (3:0). Nakon dvonedeljnog brušnjenja forme u šumadijskoj prestonici, Kragujevčani pripreme za prvu evropsku sezonu nastavljaju na Zlatiboru, gde će boraviti narednih četrnaest dana i za to vreme odigrati još četiri kontrolne utakmice sa respektabilnim rivalima.

Među 26 fudbalera koje je strateg Crvenih Feđa Dudić odlučio da povede na završni deo priprema nema braće Vidović, Miloša i Uroša, kao ni Ljubiše Pecelja, koji su, kako stvari trenutno stoje, blizu odlaska sa „Čika Dače“. Takođe, među putnicima za Zlatibor nema ni Milana Vidakova, koji se još uvek nalazi u procesu rehabilitacije nakon teške povrede koju je zaradio još tokom prethodnih priprema u Antaliji.

Izabrane vesti

Uz par omladinaca koji su dobrim radom tokom uvodne faze priprema zaradili Dudićevo poverenje, tu su još i Gvinejac Ali Suma i Alfa Turaj, momak poreklom iz Sijera Leonea, koji se nalaze na probnom radu u redovima kragujevačkog superligaša.

Put Zlatibora su krenuli: Stojan Leković, Miloš Mladenović, Luka Lijeskić, Bojan Adžić, Mehmed Ćosić, Samir Zeljković, Slobodan Simović, Milan Mitrović, Besim Šerbečić, Vukašin Bulatović, Tomislav Dadić, Alfa Turaj, Miloš Ristić, Nikola Bukumira, Luka Milojević, Vanja Tomić, Milan Aleksić, Sali Vižđi, Bogdan Mirčetić, Matija Gluščević, Kilijan Bevis, Evandro da Silva, Ali Suma, Milutin Vidosavljević, Miloš Rošević i Dilan Ortiz.

Crveni će, kao što smo već napomenuli, tokom boravka na Zlatiboru odigrati četiri kontrolne utakmice, prvu već sutra od 11 časova na stadionu „Švajcarija“ protiv crnogorskog šampiona Dečića iz Tuza. Za 6. jul ugovoren je sparing sa Slogom iz Doboja, dok će verovatno najozbiljniji test četa trenera Feđe Dudića imati 9. jula, kada će na stadionu „Radomir Antić“ u Užicu ukrstiti koplja sa prvakom Kipra Apoelom iz Nikozije. Završnu proveru pred početak nove sezone u Mozzart Bet Superligi Kragujevčani će imati 12. jula, kada će se sastati sa ekipom Mladosti iz Lučana.

"Tokom boravka na Zlatiboru polako ćemo krenuti sa uigravanjem ekipe za novu sezonu. Svi igrači dobiće priliku da se nametnu. Cilj je da spremni dočekamo 20. jul i početak nove sezone u Mozzart Bet Superligi, a onda i tu prvu utakmicu u Evropi koju svi mi u klubu, kao i naši navijači, sa nestrpljenjem očekujemo", poručio je Feđa Dudić pred put na Zlatibor.

Šumadinci su bili prilično aktivni u preliminarnoj fazi letnjeg prelaznog roka i osvežili su svoje redove čak šestoricom novajlija. Među njima su neka dobro poznata imena, poput povratnika iz Brazila Evandra da Silve i bivšeg igrača Sarajeva Samira Zeljkovića, koga je sportski direktor Crvenih Slavko Perović bezuspešno pokušavao da angažuje u prethodna dva prelazna roka, ali i igrači od kojih se tek očekuje da bljesnu na superligaškoj sceni, kao što su Vukašin Bulatović, Miloš Rošević, Bogdan Mirčetić i Luka Lijeskić. Spisak pojačanja, naravno, nije zaključen, s obzirom da su Kragujevčani u potrazi za bar još dva „kapitalca“ koji bi ekipi doneli instant kvalitet.

Gledaćemo da u nastavku prelaznog roka dovedemo bar još jednog ili dva igrača koji će praviti prevagu na terenu i biti spremni da odmah uskoče u startnih jedanaest. Ne moramo da žurimo, imamo tim koji je kompletiran nekih 80-90 odsto i mislim da bismo sa još jednim ili dva pojačanja imali ekipu koja je kadra da odgovori zahtevima u sva tri takmičenja“, smatra Dudić.


tagovi

Feđa DudićMiloš VidovićLjubiša Pecelj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara