Dudić: Prevarili nas u 15 minuta; Lazetić: Dokle god pobeđujemo ovakve utakmice to je u redu

Vreme čitanja: 4min | sre. 08.05.24. | 19:22

„Mislio sam da sam u Nemačkoj kada sam došao na stadion, neki Nirnberg, Bohum... Definitivno nešto što je za svaku pohvalu, od infrastrukture, prijema. Ovi ljude koji vode klub treba da se ponose time“, poručio trener Kragujevčana

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Meč za anale u Bačkoj Topoli! Imao je TSC 4:0 i tri boda u svojim rukama, Radničkom je bila voda do grla, a onda je umalo usledio šok. Uspeli su Kragujevčani da se vrate u utakmicu pogocima trojice rezervista, ali ne kraju slast pobede pripala domaćinu. Ovim trijumfom su Topolčani pobegli na deset bodova prednosti današnjem rivalu, čime je osigurana pozcija broj tri (najmanje) i nastup u Evropi narednog leta – 4:3.

Izabrane vesti

Meč je presudilo, ispostaviće se, uvodnih 15 minuta, kada su Topolčani stigli do tri gola prednosti. Šef struke Kragujevčana smatra da je njegova ekipa loše reagovala, iako je znala šta je čeka. Ipak, ne smatra Feđa Dudić da je sramota izgubiti na ovakav način, naročito kada se uzme u obzir da je njegov tim i pri velikom zaostatku uspeo da smogne snage i volje da se vrati u meč.

„Definitvno, tih 15 minuta su nas prevarili i ne rade to samo sada niti je to slučajno. Analizirali smo to. Znali smo da čekaju svoje dobre trenutke, kikseve protivnika, kao da te navlače u neke stvari. Kod njih se vidi iskustvo, kad mi treba da trčimo kontru oni ulaze u našeg golmana i ne daju da izvede brzo. A, mi kod drugog gola dozvolimo brzu tranziciju. Mogu da budem zadovoljan igrom protiv jedne ozbiljne ekipe. Izgledaju najbolje u ligi, drugi imaju bolje pojedince ali oni su jedan vrlo dobar i odličan tim“, naveo je Dudić.

Mogla je utakmica i ranije da dobije dozu drame, ali je se bele tačke neprecizan bio Milutin Vidosavljević. Ipak, Kragujevčani su se vratili u meč kada je zaostatak postao veći. Težak raspored čeka do kraja tim iz Šumadije, koji će dati sve od sebe da se izbori za poziciju broj četiri i obezbedi dugo željeni izlazak u Evropu.

„Da smo dali penal i otišli na 3:1 možda bi se zakuvalo, ali nismo zaslužili zbog tih prvih 15 minuta. Nismo se obrukali, pokazali smo da možemo da igramo fudbal sa naboljima. Stvorili su nekoliko šansi, igramo taj neki ludi fudbal i dobro je rekao kolega u najavi. Prvi gol greška u pasu gde znamo da rade najbolje pritisak u boku, ostanemo rašireni u izgradnji. Korner je stvar volje i želje, uzmeš igrača čuvaš i držiš ga do kraja. Naša pozicija je trenutno četvrta, borimo se do kraja. Imamo Zvezdu u Beogradu, pa Vojvodinu za osam dana i ostaje nam Partizan, nadamo se da će se i drugi rezultati poklopiti, nije baš sve u našim rukama“, rekao je Feđa Dudić posle utakmice.

Oduševljen je bio šef struke Radničkog stadionom u Bačkoj Topoli, poredeći ga se pojedinim zdanjima u bundesligaškom fudbalu.

„Mislio sam da sam u Nemačkoj kada sam došao na stadion, neki Nirnberg, Bohum. Definitivno nešto što je za svaku pohvalu, od infrastrukture, prijema. Ovi ljude koji vode klub treba da se ponose time“, naveo je Dudić.

Uzvratio je sa pohvalama Žarko Lazetić, ističući pre svega kakav je preokret u sezonu Radničkog uveo dolazak Feđe Dudića. Slaže i se šef struke Topolčana sa činjenicom da je uvodni deo meča presudan, ali i dodaje da je njegova ekipa još jednom uspela da unese neizvesnost u utakmicu koja je praktično bila dobijena. Naročito kada se naspram njegovih fudbalera našao tim poput Kragujevčana.

„Da ne bude ja tebi serdare ti meni vojvodo. Radnički je osveženje od dolaska Feđe, pokazuje to i činjenica koliko su golova dali jer su bili maltene otpisani za plej – of. Šta rade i na koji način je teško iskontrolisati, ušli smo kako treba, prvih 15 minuta jako dobro, stavili smo igrače da pritiskaju zadnju liniju. Nije im igrao Simović koji je najbolji u organizaciji napada. Nama se to ponavlja, ali rekao sam igračima, mnogo je teško kontrolisati utakmicu na ovom nivou. Dokle god pobeđujemo takve utakmice, to je okej, kao u Pančevu. Ta ekipa koja gubi se rastereti i lakše dolazi gore, nemaju šta da izgube, mi mislimo da je utakmica završena“, istakao je Lazetić.

Ovom pobedom je TSC obezbedio treće mesto, ali i prišao Partizanu na dva boda zaostatka, te je moguć scenario u kojem će Topolčani ponovo postati vicešampioni Srbije i zaigrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Dodaje i da je ovo sezona u kojoj je sve manje, više unapred očekivano, jer su posle prošlosezonskog uspeh porasla očekivanja. Pre svega, bitan je kontinuitet i činjenica da će tim iz Bačke Topole ponovo igrati takmičenja UEFA.

„Momcima skidam kapu za sve što su ove sezone uradili. Ova je utakmica kao i sezona, podrazumeva se sve unapred a onda igramo. Nekad je bolje ovako, ne treba dodatna motivacija. Suština je da čestitam svima u klubu što smo obezbedili to famozno treće mesto, u ovakvoj konkurenciji. To je za svaku pohvalu. Mislim da smo zasluženo na tom mestu, mi smo ga rano kaparisali i obezbedili. U preostale tri utakmice ćemo pokušati sve da pobedimo i ništa se neće promeniti“, rekao je Žarko Lazetić.



tagovi

Feđa DudićŽarko Lazetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara