Feđa Dudić (©MN Press)
Feđa Dudić (©MN Press)

Dudić: Nikad nisam prozivao igrače, reći ću im sve u lice! Nismo zaslužili da pobedimo sa više razlike

Vreme čitanja: 4min | čet. 25.07.24. | 23:26

"Rekao sam kad smo izašli u Evropu da ćemo se i mi potruditi da doprinesemo državnom koeficijentu", izjavio je trener Radničkog posle pobede nad Mornarom u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencije

‘Kletva’ je razbijena. Ono što nije uspelo reprezentaciji Srbije i ostalim klubovima jeste Radničkom – da u Leskovcu odnese pobedu! Kragujevčani su u svojoj prvoj evropskoj utakmici savladali Mornar na srpskom Old Trafordu i napravili korak ka trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencije."

Izabrane vesti

"Kada sam čuo ovaj podatak (da niko pre Radničkog nije pobedio u Leskovcu) tačno me jeza uhvatila. Na kraju smo zasluženo pobedili, pre svega zbog prvog poluvremena. Pritiskali smo u uvodnih tridesetak minuta, tada je briljirao golman Mornara. Drugo poluvreme nismo odigrali najbolje, i protivnik je bio bolji. Imali smo dobro otvaranje, situaciju iz kontranapada gde je Bevis mogao da nam donese vođstvo, ponovo se golman isprečio. Dozvolili smo i protivniku jednu situaciju za postizanje gola. Ostale smo dobro neutralisali, pogotovo Ondonga. Kvalitetno smo ga čuvali, iako je prethodnih utakmica stvarao mnogo problema protivnicima, nama nije", izjavio je trener kragujevačke ekipe Feđa Dudić na konferenciji posle pobede njegovog tima.

Pobede koja je bila ujedno i prva koju je neki srpski klub ostvario u Evropi u prethodna 344 dana. Nije u tom periodu uspela ni Crvena zvezda, ni Partizan, Vojvodina i TSC, čekalo se da Radnički prekine neslavni i taj neslavni niz...

"Čak smo bili i prozivani zbog toga. Rekao sam kad smo izašli u Evropu da ćemo se i mi potruditi da doprinesemo državnom koeficijentu. Koliko sam ispratio i Vojvodina je bila 0:0…", kazao je Dudić pre nego što mu je jedan od novinara saopštio da je Vojvodina u međuvremenu primila gol i izgubila:”Žao mi je što su primili gol, ali to je vrhunski rezultat i u revanšu garantuje više. Ali eto, kad i vi pomenete da je to prva pobeda posle 344 dana, a dičimo se našom ligom... A, jedna Andora (Inter Eskaldes, prim.aut) pobedi Velež sa 5:1, sinoć odigra sa AEK-om 4:3. Svaka ekipa je vrlo teška i zato naš trijumf možemo da smatramo još važnijim."

Kragujevčani jesu slavili, ali se možda očekivao nešto ubedljiviji trijumf. Svestan je Dudić da sa minimalnom pobedom njegov tim nije bezbedan u Podgorici...

"Zadovoljni smo što smo pobedili, želeli smo da pobedimo sa tri, četiri, pet golova razlike, ali nešto se i protivnik pita. Na kraju nismo zaslužili da pobedimo sa više razlike. Možda je bilo nekih situacija u prvom poluvremenu, da smo poveli u prvih tridesetak minuta možda bi razlika i bila veća pre drugog poluvremena koje je bilo egal. Moramo da uđemo sa sto odsto u revanš, tako ćemo se i postaviti jer jedan gol ne znači ništa. Možemo da primimo gol u 95. minutu pa da utakmica ode u produžetak. Ništa nije gotovo, čeka nas zahtevan i težak meč na temperaturi od 40 stepeni u Podgorici. Bio sam na utakmici Mornara protiv Tbilisija, jako je teško igrati na onoj temperaturi, moraćemo da se spremimo na te vremenske faktore. Očekujemo i domaćina u drugačijem izdanju, ali ćemo i mi probati da neke stvari korigujemo. U prednosti smo, ne moramo da 'lovimo' rezultat, već ćemo probati da kaznimo svaku grešku protivnika."

Trener Radničkog nije bio zadovoljan izdanjem dobro dela ekipe mada nije hteo da imenuje igrače.

"Nikad nisam prozivao igrače i nikada neću. Nikada neću nikoga imenovati na pres konferenciji, to ćemo za svlačionicu. Rekao sam, ima više razloga, nekima je ovo prva evropska utakmica... Naravno, sve ćemo im reći u lice kao što smo radili i do sada, uvek analizirati iskreno i pošteno, bez zavijanja u celofan jer tako smo sve vreme i radili da bismo napredovali."

Ipak, dvojicu momaka je pohvalio. Prvo 19-godišnjeg Luku Lijeskića koji je dostojno odmenio Stojana Lekovića.

"Bio je dobar na prekidima, odbranio je jednu situaciju u prvom poluvremenu. Bio je miran u igri nogom, sve pohvale za njega. Nisam imao nikakav problem da ga stavim, ali moram da istaknem da je Leković bio korektan. Zaslužio je da brani, sa ovom ekipom je izborio Evropu i trebalo je da se oprosti na dostojanstven način ovom utakmicom, ali sam je prišao i rekao mi:'Šefe, nisam spreman, glava nije tu, bolje da Luka dobije šansu'. Čestitam mu i želim sreću na novom klubu, koliko imam informaciju on će od sutra biti član novog kluba. Leka je to zaslužio, to je dobra promocija i za klub, ja mu zaista želim sreću, a Luki sve pohvale za večerašnji nastup."

Potom se osvrnuo i na heroja utakmice, strelca pobedonosnog gola Milana Aleksića.

"Znate moje mišljenje o njemu, stalno ga potenciram. Dosta puta sam govorio, baš kad sam za vaš portal davao intervju i kada ste me pitali ko će biti otkrovenje ja sam ga apostrofirao. I kada ste me pitali zbog koga treba doći na stadion, rekao sam vam 'on'. Bio je danas dosta dobar, može i bolje. Falio nam je onaj pravi Aleksić protiv Pančeva, ali danas je bio tu, postigao gol i tako se nagradio za dobru igru. On je ono što nama treba, pravi razliku i zato vredi toliko. Treba uzeti u obzir da mu je samo 18 godina i da moramo da mu oprostimo kada odigra loše."

Za kraj Dudić se zahvalio i navijačima koji su doputovali iz Kragujevca kako bi pružili podršku svojim ljubimcima.

"Zahvalio bih se i publici, jer iako smo igrali dosta daleko od Kragujevca opet su došli. Nadam se da se vraćaju kućama zadovoljni, da su videli dobar Radnički, pogotovo u prvom poluvremenu koje je podsetilo na naše najbolje partije iz prošle sezone. Video se definitivno malo i strah, većina njih nije bilo na nivou na kojem mogu da budu, ali ostavio je traga i pritisak prošlog poraza koji smo pretrpeli u prvenstvu..."


tagovi

Radnički KragujevacFeđa DudićKvalifikacije za Ligu konferencijeLiga konferencije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara