Drugoligaški spektakl pred 60.000 ljudi i Šalkeov brodolom nakon 3:0 (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 20.09.24. | 21:24

Srpski dvometraš slavio sa svojim Darmštatom prvu pobedu u sezoni. I to kakvu

Već treću sezonu od poslednje četiri Šalke igra u Cvajti, a sva je prilika da će i naredne biti u društvu drugoligaša, jer uvodnih šest rundi nikako ne obećava. Slavni klub doživeo je novi poraz, treći vezani, četvrti od starta prvenstva, i to nakon što je vodio 3:0 protiv Darmštata, jedne od retkih ekipa koje do ovog vikenda nisu imale nijednu pobedu. Na kraju, na Feltins areni, u spektakularnom meču pred 60.000 ljudi, neverovatnih 5:3 za momke mladog stručnjaka Florijana Kofelta, među kojima je od ovog leta i stasiti Kraljevčanin Aleksandar Vukotić (29).

Domaćin je blistao četrdesetak minuta, mleo rivala i postigao tri gola. Prvi je bio posebna majstorija u izvedbi Tobijasa Mora. Sa 17 metara uspeo je da prebaci živi zid i pogodi mrežu Ljiljana. Drugi delo doskorašnjeg igrača Bohuma Kristofera Antvija Ađeja nakon vrlo dobre akcije nekoliko igrača...

Izabrane vesti

Šalke je uz dosta sreće stigao do 3:0, a onda u dubokoj sudijskoj nadoknadi primio gol koji mu je verovatno došao glave. Da je ostalo 3:0 na pauzi, teško da bi Darmštat uspeo da se vrati.

Ovako...

Šveđanin Isak Lindberg odigrao je verovatno poluvreme života i priredio ozboljan šok navijačima kluba iz Gelzenkirhena. U 56. minutu je smanjio na 2:3, a onda u 75. na izuzetan način završio akciju za poravnanje.

Domaćin nije uspeo da se podigne iz tog nokdauna i usledio je potpuni preokret. Nakon velike gužve u šesnaestercu Justina Hekerena ponovo je snalažljiv bio Lindberg. U prvi mah izgledalo je da je mrežu zatresao naš Vukotić, međutim snimak je otklonio dileme.

Gde je četvrti, tu je i peti. Kad je Šalke krenuo po bod, usledila je kontra za konačnih 3:5. Pogodio je Serhio Lopes, nekadašnji igrač Bazela. I on i Lindberg, kao i srpski štoper Vukotić stigli su Merk stadion u nedavno završenom prelaznom roku. Nije sve to dobro izgledalo za Darmštat do večeras, ali nakon ovakvog trijumfa sve se menja. Neretko se čitava sezona preokreće.

Aleksandru Vukotiću ovo je peta utakmica koju je odigrao svih 90 minuta. On je u Darmštat stigao iz Vehena za svega 150.000 evra. Pre toga igrao je u Belgiji za Beveren, gde je došao iz Krupe, kao najbolji igrač Republike Srpske.



tagovi

CvajtaBundesligaAleksandar Vukotić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara