©Shutterstock
©Shutterstock

Drugoligaš iz Belo Orizontea veruje u senzaciju, Brener napada Gremio sa Ajaksom na umu

Vreme čitanja: 3min | sre. 30.12.20. | 23:15

U noći između srede i četvrtka na programu su revanš mečevi polufinala Kupa Brazila

Pre samo šest dana odigrani su prvi mečevi polufinala brazilskog kupa, Amerika Mineiro je iznenadila Palmeiras kao gost (1:1), dok je Gremio bio bolji kod kuće od Sao Paula (1:0). Vreme je za revanš mečeve, ovoga puta će u Belo Orizonteo Amerika dočekati Palmeiras (01.30), dok će Gremio gostovati u istom terminu na Morumbiju. Sve je otvoreno, jer u revanšu ne važi pravilo gola u gostima.

Ekipa Amerike je već napravila veliko iznenađenje, na putu do polufinala je eliminisala Korintijans i Internasionl, a ekipa trenera Liske, kojeg mediji u domovini zovu "Ludak", seriju podviga nastavila je i minulog četvrtka. Bili su gosti i bolji u Sao Paulu u prvom poluvremenu, poveli su u ranoj fazi susreta, ali je Palmeiras pogotkom u finišu prvog dela igre stekao kontrolu nad utakmicom. Favorizovani domaćin je pretio u nastavku, ali je golman Mateus bio spasliac svog tima. Imaju pravo igrači Amerike da se nadaju prvom finalu u svojoj 108 godina dugoj istoriji. Liska je odmorio golmana Mateusa i napadača Felipea Azeveda u minulom kolu druge brazilske lige, a od povrede su se oporavili i vezisti Giljerme i Ze Roberto, mada nije precizirano da li će dobiti priliku da nastupe u meču sezone. Van stroja su i dalje defanzivac Žosef, kao i Dijego Fereira i Žoao Paulo. Samo polufinale je podvig za ekipu iz Serije B, već su zaradili 2.650.000 evra, dok bi im plasman u finale doneo 3.500.000 evra.

Izabrane vesti

Sa druge strane trener Abel Fereira planira da izvede najjaču postavu, sa Gustavom Gomezom u srcu odbrani i Luizom Adrijanom u špicu napada. Gabrijel Veron je jedini van stroja zbog povrede mišića. Palmeiras će pokušati da izbori prvo finale ove sezone, kako se nalaze i u završnici Kopa Libertadores, za rivala u polufinalu imaju argentinski River Plejt.

U drugom polufinalu sastaće se lider na tabeli Serije A Sao Paulo i Gremio. Ekipa iz Porto Alegrea se u prvom susretu opredelila za defanzivan pristup, pustili su loptu Trikolorima sa Morumbija i čekali svoju priliku iz kontri. Dočekali su grešku odbrane gostiju i upisali minimalan trijumf na svom stadionu. Puleni Fernanda Diniza su predvođeni talentovanim Brenerom bili daleko opasniji rival, ako nastave sa dobrom igrom i u revanšu sa pravom mogu da se nadaju preokretu. Situaciju bi pred revanš sa Gremijom mogla da pokvari ponuda Ajaksa koja je stigla na adresu Trikolora za usluge 20-godišnjeg napadača. Kopljanici su izdvojili 10.000.000 evra, što nije dovoljno, ali se očekuje i nova, poboljšana ponuda sa Johan Krojf Arene. Mladi Brazilac je na velikom ispitu.

Dinizu će ipak faliti jedan jako važan igrač, levi bek Reinaldo će propustiti revanš, jasno je da će najbolji asistent (11) itekako nedostajati ekipi. Umesto njega šansu će dobiti daleko defanzivniji Leo. Na drugoj strani će ponovo zaigrati Huanfran, koji je odmorio tokom vikena u šampionatu. Renato Gaučo sa druge strae neće moći da računa na Žeromela, koji je doputovao sa ekipom, ali nije u stanju da joj pomogne. Zbog povreda sa ekipom u Sao Paulo nisu stigli Maikon i David Braz. Dobra vest je povratak desnog krila Alisona.

Očekuju nas jako interesantni polufinalni dueli, pobednici će dobiti po 3.500.000 evra i priliku da se bore za trofej.

KUP BRAZILA - POLUFINALE

01.30: (3,45) Amerika Mineiro (3,00) Palmeiras (2,20) - prvi meč 1:1

01.30: (2,00) Sao Paulo (3,10) Gremio (3,90) - prvi meč 0:1

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Kup BrazilaGremioSao PauloPalmeirasAmerika Mineiro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara