Islamović (©Starsport)
Islamović (©Starsport)

Drugo zimsko pojačanje Pazaraca: Treći povratak Seada Islamovića

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.01.24. | 22:53

Islamović pojačao manevar Plavih, koji je slabiji za Milojevića, Ergelaša i Čirjaka

Vezista Sead Islamović treći put se vratio u Novi Pazar. U prethodna dva slučaja obnovio je saradnju s klubom iz svoje čaršije dolazeći iz surduličkog Radnika (prvi put na pozajmicu), dok sada oblači plavo-beli dres nakon godine u BATE Borisovu i sporazumnog raskida ugovora sa najtrofejnijim fudbalskim kolektivom u Belorusiji.

Islamović ima 24 godine, a sa ekipom što deli četvrtu i petu poziciju u Mozzart Bet Superligi dogovorio je saradnju za narednih 18 meseci. Bez dileme, najbolji period karijere imao je u drugoj polovini 2022, kada je zahuktale Pazarce sa klupe vodio trenerski vuk Vladimir Gaćinović, a Islamović je radio sjajan posao u manevru sa Stefanom Lončarom, Miljanom Momčilovićem, Milošem Mijićem i Nenadom Gavrićem.

Izabrane vesti

Za BATE Borisov odigrao je 31 utakmicu na beloruskoj i međunarodnoj sceni (kvalifikacije za Ligu šampiona, Ligu Evropa i Ligu konferencija), uz tri postignuta gola, ali nije imao priliku da se okiti nekim od trofeja, kao ni da sa nekadašnjim učesnikom grupne faze Lige šampiona izbori evropsku vizu za takmičarsku 2024/25.

Nema sumnje da Islamović predstavlja veliko pojačanje za pazarsku sredinu terena, koja je okrnjena posle odlazaka Nemanje Milojevića, Mitra Ergelaša (obojica Čukarički) i Frana Čirjaka (Bunjodkor), ali nema sumnje da je ofanzivni kvalitet te linije Plavih podigao iskusni Stefan Dimić, još jedan povratnik i prva igračka lasta Plavih u zimskoj pauzi.

Predvođeni novim šefom struke Igorom Matićem, kojem pomažu Slobodan Dinčić, Dragan Žarković i Suad Prtinac, fudbaleri Novog Pazara radiće u trening kampu na Atletskom stadionu i veštačkoj travi u Šutenovcu sve do 19. januara, kada je planiran let za Antaliju i dvonedeljne pripreme u poznatom turskom letovalištu.


tagovi

Sead IslamovićFK Novi PazarMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara