Komentari na vest

Drugo veliko takmičenje zaredom golman nam je najbolji igrač

l

laker

pre 3 meseca

jedina pozitivna stvar ovog prvenstva je odbrana koja izgleda bolje
Y

YayaT

pre 3 meseca

Piksi fura SMS,Pasi Poljana Zivkovica i dva spica bez pleja,sjajno ....
m

molim?

pre 3 meseca

Mešaju se babe i žabe. Prvo, svi mi volimo i navijamo za našu Srbiju. Drugo, ne očekujemo da osvojimo prvenstvo, da igramo polufinale, ali da prođemo grupu makar kao treći, to očekujemo. Čekaj bre, bek Celja koji zarađuje 60 000 godišnje daje gol pored čoveka koji zarađuje 15 miliona, jer ne može da potrči, ili ga mrzi? Sveukupno, imaju golmana i špica, pa valjda je normalno da očekuješ da ih dobiješ. To su naša očekivanja. Zašto u praksi nije tako, to je zbog selektora. Golmani su najbolji jer zbog sistema koji selektor forsira, oni dolaze do izražaja. Da selektor drugačije forsira, da ne može ko kad i kako hoće da nam ulazi u šansu, golmani ne bi bili u prvom planu. Ovo je meni postalo mučno tokom SP i kroz ove kvalifikacije za EP, sa sve pripremnim utakmicama. Čovek tvrdoglavo godinu i po dana ne menja ništa, pročitani smo, igrači su nam nazadovali, Mitar i SMS ne igraju ozbiljnu ligu, Tadić čovek ima 36. Nađi ti njima ulogu, neka dobiju minute, ali pusti spremnije igrače da počinju.
G

Gx

pre 3 meseca

Nažalost je tako da nam je golman najbolji igrač ovog mundijala....
M

Milos9878

pre 3 meseca

Ovo nije "mundijal" sta ti pratis crno dete
a

acabre

pre 3 meseca

Problem Srbije je sto najbolji igraci igraju na istim pozicijama,to je problem za svakog selektora? Igraj ti bez Mitra ili Vlahovica? Pocni bez Tadica? Pa i Sergej moze da resi jednim potezom. Zamisli najbolji igrac Vanja s 8 primljenih golova to samo kod nas. Rajkovic je sigurniji i manje golova prima,on i u Spaniji na 10 utakmica ne primi 8. Mi smo svi selektori aj vi spakujte iste igrace " najbolje" u tim!?
M

Miksea

pre 3 meseca

Rajković je mnogo dobar čovek, tačno se vidi, šteta što su mu zapali ove teletabisi i mapetovci da mu budu stručni štab.
S

Svabo

pre 3 meseca

Masina Gosa
S

SilverSurfer

pre 3 meseca

Od kada pratim fudbal slušam iste fraze koje služe kao izgovori. Naročito kada je u pitanju reprezentacija. Oni uvek ulaze u utakmice sa strahom, imaju veliki pritisak zbog očekivanja i imaju konstantan nedostatak sreće. Ono čuveno "malo nam je falilo". Nakon izgubljenih utakmica skoro uvek se može čuti da će poraz poslužiti da se izvuku pouke. Onda nastave da se ponavljaju iste greške. Pre svega reprezentacija nije tim. Pitanje da li je to ikada i bila. Takođe, mnogo je vanfudbalskih stvari koje su stalni pratilac naše selekcije. Na sve to ide nerealno podgrevanje navijačkih ambicija kreirajući kod navijača uverenje da je moguće ostvariti nekakav rezultat. Prećutkuje se da je kvalifikovanje na velika fudbalska takmičenja ogroman uspeh. Jer nemamo kvalitet. Igramo spor i prevaziđen fudbal a igrači su taktički nepismeni a fizički nespremni. U dve odigrane utakmice nismo imali izrađenu akciju. Motivacija može da bude bitan faktor ali samo na početku. Sve više se vidi nedostatak trenerskog kvaliteta kod Stojkovića. Na ovom prvenstvu pokazali smo najmanje od svih reprezentacija. Dokle god budu igrali zaslužni a ne oni najbolji neće moći bolje. Muslin je bio napadan kada je precrtao Sergeja (tada je svašta moglo da se pročita u komentarima na ovom portalu) a šest godina kasnija većina je na njegovim stanovištima. Da je Piksi izostavio očekivane igrače i probao sa drugačijom postavom pitanje kako bi javnost reagovala da su se dogodili poraz i remi u prva dva kola Evropskog prvenstva? Moguće da bi se pisalo da se Piksijevo kockanje nije isplatilo. Ostaje još utakmica protiv Danaca u kojoj je svaki ishod moguć. Od naše pobede do potpunog debakla. Jer u tom rasponu funkcioniše reprezentacija.
B

BITI AGRESIVAN

pre 3 meseca

Mi boljeg spica od Mitra nemamo , sa svim njegovim manama. On i kad nije u formi stalno ulazi u sanse. I to JEDINI od nasih igraca. Ne mozes na Dance bez njega, nije realno. Staviti Tadica u spicu sa Mitrovicem na pocetku da "izgine" pa neka izduva za 45 minuta . Tadic ve godinama U Ajaksu i sada Feneru NE IGRA IZA SPICA , vec na krilu ili uz spica. Cetiri radnika u liniji Gudelja ili Maksimovica i Lukica ili IIic. Sa strana Zivkovica i Gacinovica jer su FAJTERI, ali da igraju na stanama gdr im je jaca noga a ne kontra!!!! Zadjni red nemamo bolji. BITI AGRESIVAN! Makar jednom i to od prvog zvizduka. Kada se igrac "izduva" uvedi drugog. Ne moze se po obicaju prvih pola sata "spavati". "Poginite" kao muskarci jednom! Pa da kazemo na kraju: Ok dali su bas sve od sebe, ali su ovi bolji.Ali, dajte jednom sve od sebe!
L

LukaRk

pre 3 meseca

I da,ako ne gresim, cini mi se da je ovo trece veliko takmicenje na kom primamo gol u trenucima kada je Sergej na terenu umesto zadnjeg veznog,ispravite me ako gresim
L

LukaRk

pre 3 meseca

Najvisa ekipa na turniru,6 igraca od 10 koji su levaci, bez igraca koji je u stanju da da pretrci bilo kog protivnickog,nebitno da li u prvih nekoliko koraka ili na vise prostora. Ne secam se da sam gledao bilo kakvu slicnu kompoziciju ekipe :)
N

Nenad1246

pre 3 meseca

Oni su svi levaci ali je šest levonogo.
C

CaleB pravi

pre 3 meseca

Misliim da imam resenje za nas problem, koji je selektor naveo, u smislu da nam probleme prave fizicki spremne ekipe....FSS da apeluje kod UEFA, da se Srbiji na zrebu omoguci da igra samo protiv fizicki nespremnih ekipa, kao sto je i Srbija sama. Ali onda skontah bolnu istinu - da takvih ekipa nema na zrebu. Kakav maler za nas.
G

Gostgost

pre 3 meseca

Svilar je nas najbolji golman, posle njega Rajkovic. Vanja mozda dobro igra nogom, ali svaka lopta koja ne ide u njega je potencijalno gol. Petrovicu samo fali iskustvo, za godinu-dve-tri moze da postane nas najbolji golman.
D

Delija NBGD

pre 3 meseca

Ne znam koliko je istina ali sam cuo da Piksi uopste nema video analitičare u svom stabu nego da se video analize svode na Dragana koji kuci gleda utakmicu na tv i onda na osnovu toga sklapa taktiku. Dakle jedan egoista koji mora za sve zivo da se pita i ako k... ne zna ali mu je ispod casti da unajmi nekog taktičkog strucnjaka za pomoc.
d

dr kušić

pre 3 meseca

Nije tačno da Piksi nema analitičare, dronove, statistička ludila i ostale alate za koje ni SofaScore ne zna- eno Gorana Đorovića pored njega. Kada je on tu ne sumnjajte da nema ni govora o bilo kakvom kvocijentu inteligencije većem od broja stepeni celzijusa na terenu.
c

cvbbnm

pre 3 meseca

velika sansa je propustena onoga dana kada vidic nije izabran za predsjednika fss to je ukratko resenje rebusa zvani reprezentacija
a

as77

pre 3 meseca

Vidic predsednim FSS,to ti je kao kada bi moler hteo da otvori galeriju u centru grada
Z

Zeljko1973

pre 3 meseca

Mogu li dobiti odgovovor na nekoliko pitanja od naseg selektora? Zasto ti u sistemu 3-5-2 na krilima igraju igraci sa kontra nogom?Ako vec Zivkovic igra (i treba da igra)postavi ga lijevo a Gacinovica desno zato sto taj sistem bazira na centarsutevima a postavio si dva spica. Zasto forsiras presing u zadnjoj trecini kad Mitrovic i Tadic nemogu to da iztrce?Vlahovic je jedini koji moze to decko crkne posle 60 min zato sto se ova dvojica setaju i onda se cudimo sto ne ulazi u sanse. Zasto ne igra Samardzic? Vise je pokazao za 15 min nego citav vezni red. treba da igramo sa jednim spicem i to sa Vlahovicem a iza njega Tadic i Samardzic ,Gacinovic desno Zivkovic lijevo i to bi bilo to.Samo za to trebaju m..a selektore.
V

V. Bulatović

pre 3 meseca

Posle meča juče Piksi ozarenog lica "Srbi se nikad ne predaju". Umesto da ga je sramota što smo nadigrani od jedne Slovenije. Još hvali samog sebe "pogodio sam sa izmenama". To je čovjek koji očigledno osim što nema trenerske, nema nikakav ni ljudski kvalitet. Igra sa dva špica teškaša koji su na Vi sa loptom u nogama. Da to radi zbog igre glavom i centaršuteva ne bi dešnjake stavljao na lijevog spoljnog a lijevake na desnog spoljnog. Elementarno neznanje, da ne pričam da mu igra neki baletan Sergej koji je sve samo ne fudbaler. Igrač koji bi trebao da nam je plejmejker i vođa ekipe njemu je rezerva. A kad ga uvede u nekoj prijateljskoj psuje mu majku pri prvom kontaktu s loptom. Tjerati to već naredne nedelje iz reprezentacije.
S

Sani Boj

pre 3 meseca

Rekao sam da nikad ništa nismo osvojili i da nećemo ni sada. Ama nikad ništa. Politički crveno belo obojen FSS I sudijska organizacija, Stojković trener u pokušaju, drugi mu se mesaju u rad,pa mi smo jedva prošli grupu, 2 puta izgubili od Madjara, igrali nerešeno sa Bugarima u nikad slabijoj grupi. Isti sistem, isti igraci, a svi vide da to više ne prolazi, svi su nas pročitali, jedino Piksi živi u oblacima. Naši igrači jednostavno nemaju kult reprezentacije, za razliku od Hrvata i ostalih. Mitrović i Sergej više nisu igraci kakvi si bili pre odlaska u Arabiji, a Sergej nije ni za klupu, važniji im novac nego da se pokažu u evropskom fudbalu gde nisu dobijali mali novac, mogli su sa 33,34 godine da odu. Dokle sa fudbalom više, zadnjih 50 godina slušamo optimisticke izjave, imamo lažna nadanja i onda potop. Kosarka, odbojka, vaterpolo, rukomet, tu treba ulagati pare, a mi gradimo stadion od milijardu evra koji će biti botanicka bašta, nikad vidjeno u svetu.
n

nebitni sportovi

pre 3 meseca

odbojka, vaterpolo, zenska kosarka??? 🤣🤣🤣🤣 Gomila sportova koje ni uza rodbina tih igraca ne gleda.
N

Nenad1246

pre 3 meseca

Crveno beli savez i Zvezda kriva za sve,a na terenu 9 igrača Partizana. Nemoj više ako nemaš šta pametno ovo je produkt vaše najbolje školo posle Ajaksove.
m

milutin 15

pre 3 meseca

karničik koji nam je dao gol,eno slovenci kazu igra za 60000!? a SMS što ga je "ispratio" za 15 mil. znači 250 puta ima veću platu,drugo svi strani izveštači sa naše utakmice,kazu u zivotu nisu videli da tim u formac. 3-5-2, OBA krilna igrača igraju kontra nogom a imas 2 špica koji žive od centarsuta,ovde svi ćute,svi se prave ludi, piksi celu naciju pravi budalama, većina igrača izgara ostavlja srce na terenu,ali znaju da to nije to,treće kad vidiš face džaje i piksija,ljude sa karijerama i novcem,a oni bez trunke zivotne energije,radosti,ispijeni, smoreni tu sreće nema,onaj Surbatović bulazni o nekom istupanju, e sad zamislite tu VIDIĆA,i nekog selektora španca ili italijana(ima ih 5 na EP). e moji Srbi,nikad mi neće biti jasno,zasto uvek radimo protiv sebe
4

442

pre 3 meseca

Ilic i Lukic dva zadnja vezna, Samardzic ispred,po strani Gacinovic i Birmancevic. Jovic u spicu, mozda bude naprzen zbog gola. Pozadi sa cetvoricom u liniji. Posle prvenstva zahvaliti se sto pre "selektoru", Tadicu i Sergeju.
j

joooj

pre 3 meseca

Kakav Gacinovic ljudi, kako mozete da ga prizivate? Katastrofalan igrac, Birmancevic je bolji od njega.
9

99

pre 3 meseca

Bolje i Gacinovic nego neki drugi. Boljeg i nemamo.
L

Ljubitelj Eura

pre 3 meseca

Na koju foru je Vlahović plaćen 60m??? Pa dečko nema pojma. Ubacite mene u špica napraviću veći problem odbrani od njega. Nek mi kaže neko jedan dobar segment u njegovoj igri, ja ga ne vidim? Mitar ovakav kakav je, za njega je zuba Ronaldo
A

Arapski pesak

pre 3 meseca

Taj "ronaldo" nas kanali vec 3 prvenstva sa masenjem jednostavnih zicera. Ali kome to objasnjavati..
l

loooool

pre 3 meseca

Na foru sto je jedan od najboljih napadaca Evrope i zvanicno Serije A. Mogao bi Mitar da ga pita ako moze malo dres Juventusa da opipa jer u zivotu nije imao priliku da zaigra za neki veliki klub. Samo neki Fulami i ostali raspadi :D
V

VoSeOslanjaNaVolaAčovek...

pre 3 meseca

Tako je kako je , bice bolje 2124 . Najbolje kad nista ne ocekujes i tjt . Sta mozes da ocekujes od naseg Fudbala a vode ga nepismeni ljudi .
Q

Quaresma 1234

pre 3 meseca

Ajde Piksi popravi sve sto ne valja, ako treba beka ce da igra Gobeljaaa
F

Fakti

pre 3 meseca

Nas najveci problem je sto su nasi nosioci igre spori i u godinama, a razmezeni i misle da su i dalje nedodirljivi. Treba ih sto pre prizemljiti i to postenim razgovorom. Ne sme savez biti nekorektan prema njima i samo ih skloniti bez objasnjenja, vec im se mora ljudski objasniti da je vreme za neke nove. I da oni vise ne mgu biti lideri.
M

Mentalist

pre 3 meseca

Ja se nadam da nekako protiv Danske odigramo časno i da se ne obrukamo, pa da idemo uzdignute glave kući. U slučaju da nekako prođemo ima Nemci da nas unakaze. Da me ne razumete pogrešno, voleo bih ja da idemo što dalje ali nam je kvalitet toliko slab da to samo može da bude neko čudo.
N

Nebitan63

pre 3 meseca

Piksi nezna da Jovic dao gol za nas ,taj demagog kaze da je zadovoljan ucinkom igraca i da su igraci dali sve od sebe ?!!! Neznam koju utakmicu je on gledao.Sporo igramo bez energije bez ideja. Vecinom Slovenija je bez problema bila na 35 metara od naseg gola bez da jos na njihovoj polovini neko od nasih pravi pritisak na njih.Skoro svaki nas centarsut u njihov sesnaesterac je odbijen i niko od nasih nema ispred 16 metara da prihvati loptu,da sutne.Gledao sam do sad sve ekipe mislim da smo mi najlosiji od svih.A to sto oni kazu da cemo dance da dobijemo zavaravaju sami sebe a i nas.
Z

Zvornik

pre 3 meseca

Za razliku od Katara ide na gore a ne na bolje. Opet druga utakmica u košaru. Ko i sa Kamerunom. Da i prođemo grupu bićemo nokautirani u osmini od Portugalije, Nemačke ili opet Švajcaraca.
;

;

pre 3 meseca

Meni je neshvatljivo da druge reprezentacije poput Slovacke,Rumunije,igraju tako mirno i bolje su na lopti od nas a tehnicki bar na papiru zaostaju,juce nam daje gol neki Karnicnik koji nastupa za Celje..Dno dna.Fizicka sprema 0 i i dalje igraju kao pred izlazak na Freestyler posle zagrevanja.
G

GostRadan

pre 3 meseca

Ok, ne valja selektor. To svi znamo. Ali, da li iko misli da ce na klupu sesti neko ko nece biti poltron menadzerima i poslusnik Saveza, sa sve Terzicem kao prinudnim upravnikom. Kazu, kada udjes u pogresan voz, sve su stanice pogresne. Tako i u reprezentaciji, kada imas losu selekciju, i ti igraci su losi. Ne svi, ali poneki. Primer levi spoljni. Ispao je Kostic, koji nije ni trebao biti pozvan, javnost prizivala Mladenovica kao zamenu, a on pokazao zasto ne moze ni u Grckoj da bude standardan. Gacinovic takodje. Pa Rodic je za njih klasa. Ili desni bek. Zivkovicu to nije pozicija, iako se bori. Zatim zadnji vezni. Osim Zdjelara i Belica ne vidim drugog na toj poziciji, pogotovu sto je Gudelj bivsi igrac. Sto se Samardzica i Jovica tice, kao starteri ne verujem da bi bili ucinkoviti. Za zadnjih pola sata DA. Ne menja se postava kako se kome od komentatora cefne. A svakako nam je Rajkovic najbolji i najsigurniji golman. I na kraju, da se vratim na pocetak, niko ko drzi do sebe nece doci za selektora dok nas vode ovi sadasnji.
B

BubreguLoju

pre 3 meseca

Golmani,hmmm? Ne bih bas reko . Katastorfalni smo u svakom segmentu igre . Jedina lepa stvar u svemu ovome je ta sto smo se plasirali posle 24 god na EP i tjt . FS , Trener , Igraci ... NULAAAA . Savezu trebaju mladi pametni ljudi . Trener treba da bude TRENER a ne KAFANDZIJA , ima Srbija fine trenere nije da ih nema . Bolje da su ovaj novic koji su dali Piksiju dali MURINJU . Sto se igraca tice , ove MATORE TREBA NAJURIT a u TIM UVESTI MLADE IGRACE ZELJNE DA SE DOKAZUJU .
N

Nikola44

pre 3 meseca

Tvoja kritika je apsolutna i ne doprinosti nikakvom poboljsanju u ekipi i oko ekipe. Jedino sto si dobro rekao je da treba uvesti neke mladje igrace u napadu. Inace iako je Piksi daleko od savrsenog ipak se mora reci da je za srpski fudbal mnogo uradio. Pre Piksija je bio pravi potop. On nas je izdigao iz blata i mulja. E sad da li mozemo jos bolje, sigurno je da bi mogli i malo bolje. Piksi previse veruje pojedinim sporim igracima. To mu je ogroman mana.
S

Samo jako samo jako

pre 3 meseca

Gudeli, SMS, Gaćinović i Vlahović ne treba da igraju i to je to. Svi ostali korektni. Da Gaćinović i Sergej nisu ušli u igru ne bismo ni primili gol. Takođe ne mogu Mitrović i Vlahović, ja bih izbacio Vlahovića jer je neupotrebljiv. Prijem nikakav, duel igra ne postoji, Mitrović sa 10 kg više od njega daleko opasniji po gol
j

just

pre 3 meseca

pa zar nije Tadic najbolji Mitrovic ,Tadic i SMS samo se setaju kad igraju za repku, Lukic bez komentara,on nije ni za Surdulicu,i on se budi za izmenu
b

brate...

pre 3 meseca

Blage nemas. Lukic da nije izasao verovatno ne bi primili gol.
O

Oto

pre 3 meseca

Ne moze sa dva napadača, u ovoj formaciji imamo dva manje igrača ba sredini terena od protivnika. Umesto Vlahovića na sl utakmici Samardžić ili Birmančević... Gaćinović jeste ušao dekoncentrisano u utakmicu, ali ja bih mu opet dao šansu da se iskupi i pokuša...
N

Nikako

pre 3 meseca

Ja ne znam kada su Gaćinović i Vlahović odigrali dobru utakmicu u reprezentaciji
P

PRAVA REŠENJA

pre 3 meseca

Vidić za predsednika FSS, Paunović za selektora.
R

Retro

pre 3 meseca

Dobiješ minus od 🥪🥪🥪
K

Kalabasas

pre 3 meseca

Svi pozivaju na smenu generacija...teraj mitra tadića sergeja kostica..oni možda ne mogu da igraju ovaj top fudbal...trkački....Ali bez njih mi kvalifikacije za SP proći nećemo...to je neka crna Gora Litvanija Azerbejdžan Kazahstan Kipar...bez njih mi se spuštam na taj nivo...Na kraju koga da ubaciš pa mlada reprezentacija ne postoji...
н

нс бој

pre 3 meseca

Друго велико такмичење селектор нам је најгори играч.
S

Sedorf10

pre 3 meseca

Sve ste rekli i u pravu ste potpuno. Ako je golman nas najbolji igrac, a jeste to samo znaci da smo igrali veoma lose. I naravno da ce ljudi koji to gledaju da kazu da smo bili losi. I onda dodje neki Lazetic i FSS, neka ljiga od coveka i on kao kritikuje ljude koji su rekli na televiziji da smo bili losi. Misli naravno na Radeta Bogdanovica. Jer ovi metuzalemi iz FSS-a nece da cuju nikakvu kritiku, jer se onda postavlja pitanje njihove odgovornosti i njihovih fotelja. A fotelje su naravno za njih bezulsovno na prvom mestu. Tako da Rade Bogdanovic mnogima smeta. Ali od mene jedno veliko hvala za sve sto je dosad rekao. Vise je on uradio za nas fudbal od svih tih raznoraznih "strucnjaka" koji su se pojavljivali po tim televizijama 30 godina. On je bar rekao ono sto je ocigledno i nije se femkao, niti je razmisljao da li ce ga neko sutra voleti, hoceli mu neko zameriti.
F

Figaro

pre 3 meseca

Nadam se da je Piksiju ostalo malo bar pameti i da će na dansku menjati formaciju na 3-4-2-1 sa jednim napadačem: Rajković-Pavlovic, Milenković, Veljković, po krilima Birmancevic i Živković, u vezi Lukić i Ilić, ispred Samardžić i Tadić i u napadu Vlahović. Ovo je dosta ofanzivna postava zbog Birmancevica na krilu ali mi svakako idemo na sve i ništa i nemamo šta više da čekamo. U drugom poluvremenu ubaciti Mladenovića, Mitrovića i Jovića i tražiti skok igru i privesti rezultat kraju.
O

Oto

pre 3 meseca

Potpuno se slažem, samo msm da se Vlahović umorio, odigrao je celu protiv Engleza i skoro celu juče...Ja msm da sa snažnim Dancima bi se mnogo bolje nosio Mitrović... Gaćinović nije loš igrač, ušao je dekoncentrisano u meč, ali ja bih mu opet pružio šansu...
G

Grdne rane

pre 3 meseca

Ja mislim da se Gacinovic ibdalje cusilldi otkud on na evropskom uopste i jos dobija minute...
O

Oto

pre 3 meseca

Ušao je loše u meč, nije uopšte očekivao da ce dobiti šansu i msm da se nije psihički pripremio, ali on nije loš igrač, ja bih opet sa njim pokušao...
B

BubreguLoju

pre 3 meseca

Sve dok su nepismeni ljudi u FS bice ovako . Nedimović , Džajić , Šurbatovic , ejjj , aloooo , budi se Srbijo dok ti je vreme jer ako se ne pobudis , videti se vise nećeš . DAJES UGOVOR PIKSIJU PRE EP ... Piski je urnisao MALDE IGRE I REPREZENTACIJU .
g

golman najbolji

pre 3 meseca

Ako je golman najbolji onda stvarno tuga, pošto je ovaj golman daleko od dobrog. Solidan jeste, ali ne više od toga. Mislim da prvenstveno treba napomenuti neozbiljnu fizičku spremu za ovaj nivo takmičenja, a ostalo bi se dalo srediti.
S

Smederevo23

pre 3 meseca

Ja na primer Piksiju najvise zameram, sto ne sme da skloni ili da im u najmanju ruku redukuje minutazu Tadicu i Mitrovicu, jer se vidi da to vise nije taj nivo brzine koji je potreban. Druga zamerka je da u poslednje 3 godine nije lansirao ni jednog novog igraca koji bi mogao da bude nosilac igre u buducnosti. Timu je jos posle katara bila potrebna sveza krv. Morao je da izmisli nekog Ivana Obradovica, kao Antic nekada. A ne on jos izgubio Radonjica i Svilara. Dvojica kljucnih igraca otisla u rekreativnu ligu, to jest odustala od vrhunskog fudbala. I rezultat toga je jedna stagnacija. Hijerarhija unutar tima se ne zna, odnosno pogresna je. I to je Piksijeva krivica. Ali treba reci da Srbija pod Piksijem igra svako veliko takmicenje.
g

gost778

pre 3 meseca

Holandjani igraju 40god.4-3-3 formaciju i ne menjaju Mi smo pre 3god promenili selektiea i 10 dana pred prvenstvo na kom 20god bili nismo ne znamo koju formaciju cemo kostiti.Igramo kao 3-5-2 gde nam napadacima trebaju BANANA centrasutevi(gde ce mitar i vlahovic) u punom zaletu sa penala odneti i stopera i golmana i dati gol.NE kod nas bocni igraci igraju kontra nogom 😥.Pri tom mi nemamo bekove mozda pola levog-mladenovic a na desnog nam je pozvan igrac kom je prirodna pozicija zadnji vezni Mogu do sutra da nabrajam kakav amaterizam,ali boljih nemamo i moramo im dati pidrsku i uzdat se u nas inat.Eh sad ja bi volio da gresim ali ja ne vidim ni malo agresije i pozrtvovanosti sem pavlovica ostalo sve malokrvnost
G

Gladiola

pre 3 meseca

Bilo kako bilo posle ovog evropskog, sad treba napraviti reset ekipe, pozvati bar 7-8 mlađih igrača, željnih dokazivanja. Neka je to i naša liga, bar će poginuti na terenu. Tadić, Sergej i ekipa nisu više za ozbiljan reprezentativni fudbal
S

StavNormalnogGradzanina

pre 3 meseca

Nikada u životu neću navijati za naprednu reprezentaciju. Napred Danska!!
А

Апоел

pre 3 meseca

Вељковић, Лукић, Гудељ, Гаћиновић, Сергеј... Више ми не би играли у репрезентацији! Митровић исто неспреман тотално, има снаге за једно полувреме једва, Тадић матор већ и не може више као пре! Влаховић нула, превара!! Мора се пресећи и направити смена генерација па нек испустимо једно велико такмичење али ћемо бар направити какав такав тим на 10 година. Оставити Самарџића, Бирманчевића, Павловића, Илића и око њих градити тим од младих играча јер оваква игра као у Катару и овде нас само закопава са овим умишљеним звездицама и тренером који не сме да убаци никог новог и нешто да промени!!!
F

Figaro

pre 3 meseca

Nadam se da je Piksiju ostalo malo bar pameti i da će na dansku menjati formaciju na 3-4-2-1 sa jednim napadačem: Rajković-Pavlovic, Milenković, Veljković, po krilima Birmancevic i Živković, u vezi Lukić i Ilić, ispred Samardžić i Tadić i u napadu Vlahović. Ovo je dosta ofanzivna postava zbog Birmancevica na krilu ali mi svakako idemo na sve i ništa i nemamo šta više da čekamo. U drugom poluvremenu ubaciti Mladenovića, Mitrovića i Jovića i tražiti skok igru i privesti rezultat kraju.
S

Seoul

pre 3 meseca

Samo je bitno da Tadic, SMS i Mijat igraju. Duša u nosu svoj trojici
H

Heey

pre 3 meseca

Igramo sa dva napadaca a nijedan ne zna sta je presing. Mitro i vlahovic su mnogo kilavi i bahati. Setaju po terenu kao da su messi i cristiano
I

ISTINA OSLOBADJA

pre 3 meseca

-Vlahović stoji na pola metra od Slovenca sa loptom, i okreće mu ledja i udaljava se.. -SMS kreće nonšalantno da trči za igračem Slovenije,onda staje i gleda ga,taj igrač Slovenije postiže gol.
R

Retro

pre 3 meseca

Sve kontra je uradjeno. 2 ista spice ne mogu! To je kao da stavis 2 krauca,ili 2 Zigica,da stoje jedan pored drugog. Oba krila sa kontra nogom..ma uzas blagi, sporo sporo sporo. Al sve je to grcka liga arapska I neki Levi timovi po evropi tako da..
J

Jesse Custer

pre 3 meseca

Napišite nešto, molim vas, o tome kako posle izmene Mladenović - Gaćinović, mi imamo na terenu dva "ving beka", jednog levonogog i jednog dešnjaka, i da dešnjak igra levo, a levonogi desno!? Pa to je neviđeno u istoriji fudbala. Znači, nisu to krila, tipa Bejl i Ronaldo, pa da igraju na kontra strani da bi mogli da se izvuku na šut. To su krilni bekovi (iako Živković to ne može da igra) kojima je 90% posla u napadu da se ubacuju po strani i centriraju. I on ih stavi na kontra stranu, gde ovi gube po pola sata nameštajući se na jaču nogu za centaršut. Pa Gaćinović nema šanse da bi ono napravio pre njihovog gola da je bio na desnoj strani. Kolika neznalica moraš da budeš tako da postaviš igrače.
t

trio gk

pre 3 meseca

svaka cast. imamo 3 golmana, a ostalo kuku
N

Nislija91

pre 3 meseca

Rajkovic Veljkovic Milenkovic Pavlovic Ilic Lukic Zivkovic Samardzic Birmancevic Jovic Vlahovic... Tadic i Mitar ovaj tempo i brzinu ne mogu da isprate i ne mogu da igraju 90min.. Sergej nema zelje ni volje da igra.. Jedina smo reprezentacija koja igra bez bekova i bez krilnih napadaca...
N

Nislija91

pre 3 meseca

Rajkovic Veljkovic Milenkovic Pavlovic Ilic Lukic Zivkovic Samardzic Birmancevic Jovic Vlahovic... Tadic i Mitar ovaj tempo i brzinu ne mogu da isprate i ne mogu da igraju 90min.. Sergej nema zelje ni volje da igra.. Jedina smo reprezentacija koja igra bez bekova i bez krilnih napadaca...
3

3579

pre 3 meseca

Одговорност мора да сноси сам врх! Сви пијуни АВа! Џајден, министар ратарства, Шурба, бата Ђора и остала банда … доста је било! Млади и успешни на ваша места! Немања Видић 💪🏻
d

dottore

pre 3 meseca

Mi od 1991. nemamo dobru reprezentaciju. Trebamo li se upitati zašto ?

The KING sa Sportske

pre 3 meseca

Kod nomalnog Selektora Rajkovic nikad ne bih video stativa pored prvog golmana Celzija to samo ima kod nas jos jedan biza
D

Dokle vise VMS da brani ?

pre 3 meseca

@The King sa sportske Navijas za klub gde Petrovic brani i zato bi ga stavio,a jbs to što je Rajkovic rekorder u odbranjenim penalima u top 5 ligama. I sto igra u Majorci koja je 1000 puta slabija od tima za koji navijas,a Celzi i Majorka zavrsili na sredini tabele.
-

--//---

pre 3 meseca

LUKAAAA JOVVIĆĆĆ!!! Mini val Vlahović bez borbenosti i učinka. Ni on se ne seća kad je zadnji put dao gol..
A

ApsolutnoJa

pre 3 meseca

Koliko je ovo sve bilo predvidivo, izgubismo od nikad losijih Engleza(jps pritom slavimo poraz kao pobedu) te remi sa Slovenijom. Cisto da karta ne propadne pa da odgledam mec i sa Dancima, ako ne napadnemo od 1 minuta nas ne interesuje prolaz, vec cisto rekreativno da odigramo utakmicu. I dalje mi nije jasno kako nismo od starta kidisali prema njihovom golu, znamo da nam treba pobeda, ako vec moram da navedem primer, utakmica Turska Gruzija, tu se vidi kako se topi dres.
I

ISTINA OSLOBADJA

pre 3 meseca

Vlahović stoji na pola metra od Slovenca sa loptom, i okreće mu ledja i udaljava se.. -SMS kreće nonšalantno da trči za igračem Slovenije,onda staje i gleda ga,taj igrač Slovenije postiže gol.
2

22334455

pre 3 meseca

Izbaciti pod hitno Piksija, Tadica, Kostica, Sergeja, Mitrovica i zahvaliti im se. Mlade na teren, one koji ce srce ostaviti na terenu. Ali to je naucna fantastika. Kriminalni FSS, KRIMINALNI SELEKTOR, KRIMINALNA DRZAVA.
B

Bar Kohba

pre 3 meseca

Jedina dobra stvar koju je uradio trener je stavljanje Rajkovica za prvog golmana jer je realno sazreo i trenutno je u najboljoj formi. Tadicu je vreme posle EP da se povuce i da se izvrsi totalna rekonstrukcija tima za sledece kvalifikacije. Treba se tu zahvaliti mnogim igracima i krenuti u neku vrstu podmladjavanja i pravljenja veceg rostera. Piksiju se takodje treba zahvaliti i realno je vreme za Jokanovica. Svestan sam da Piksi ni ne moze da dobije iole bolju ponudu, pa su mu produzili ugovor, ali posle losih rezultata u Kataru i kvalifikacijama, sada i ovde, on je prosto ispricana prica.
B

Baggio

pre 3 meseca

Najbolji igrac je nas kapiten i maestro turske lige😆 Secam se posle prvog kola kako su izvlacili podatak za Sergeja kako je pretrcao 14km i najvise od svih u prvom kolu. Koliko je ta kilometraza i brojka znacajan parametar moglo je da se vidi juce prilikom gola kada je laganim kasom pratio igraca i posle odustao. To vam je njegovih 14km. Bez ubrzanja, presinga, sprinta. Mitrovic je bivsi igrac sa 5 kg viska, bez kondicije kojem treba 10 sansi da bi postigao gol. Sve sto on radi je mlataranje rukama, gestikuliranje, psovanje, negodovanje i cekanje da padne i simulira svaki kontakt. On naravno mora da igra jer se gledaju stare zasluge, tako da ga ocekujem barem do 40.godine a Tadica i nakon toga. Hvala tim momcima sto nas cascavaju svojim prisustvom. Oni su samo slika i prilika ovog selektora, saveza, fudbala, mentaliteta. Mozda bi stvarno najbolja stvar bila kanonada Danske protiv nas jer onaj demagog od amatera na klupi tesko da bi to mogao da opravda, koliko god hteo...
-

--//--

pre 3 meseca

Mitrović se bar trudi,Vlahović ni to.. Ako mora jedan onda Mitrović ili Jović
F

Frankfurt

pre 3 meseca

Sve što smo napravili opasno po gol protivnika je došlo od Tadića i Mitrovića. Za Sergeja se slažem
B

Bibop

pre 3 meseca

U Kataru je naš golman koji ima dva metra primio gol lobovanjem protiv Kameruna,primio 10 komada na tri utakmice,pa najlepši gol mundijala protib Brazila...
M

Mitrandir

pre 3 meseca

Rajković ima bolji refleks od Vanje jer je nešto niži i eksplozivniji, Vanja je bolji na centaršutevima jer je ogroman i mislim da je bolji nogom. Sve u svemu dobri su golmani obojica, Petrović iako igra nominalno u najboljem klubu je dosta iza njih po kvalitetu. Čak bih rekao da je Petrović i iza Svilara.
Г

Голман

pre 3 meseca

Одлична анализа! Потписујем све! Додао бих још: да, Вања је бољи са ногом док је Рајковић смиренији (а то је велика предност код голмана).
P

Pixy

pre 3 meseca

Daleko smo mi od ozbiljnog fudbala. Trkački smo loši, spori prvenstveno. Bez promena ritma. Plus loša psiha, neodgovornost u igri. Selektor je očajan. Ni jasne taktike, ni igrači nisu na svojim pozicijama, ni atmosfere. Fudbal kod nas postoji za "fudbalske radnike", koji klepaju provizije. To je suština srpskog fudbala, nažalost.
M

Mutommbo

pre 3 meseca

Nadam se da će Pixi da se zahvali velikim zvezdama tima i da će protiv Danske da igraju Lukić-Ilić - Samadržić u veznom redu. Ako igramo sa dva špica, drugi mora biti Luka Jović, dok prvi najistureniji bolje da bude Vlahović nego Mitrović. Amar Osim se lepo izrazio o nelogičnosti, ne mogu da igraju dva bočna igrača sa kontra nogom kada imaš dva špica u napadu koji čekaju loptu. To je bio slučaj kada je izašao Mledenović. Njima onda nema ko da lepo nabaci loptu. Levo mora Mladenović, alternativa Živković u nastavku. Džabe se Žile trudi i igra u oba smera, kada ne može da pretrči igrača i sa desne uputi centaršut. Jedini dešnjak u ovom sastavu je Zvezdin najgori bek Mijailović. Pavlović je pokazao najveći napredak u odnosu na ranija izdanja kada je igrao taktički loše, dok u fazi odbrane je pucao zbog Kostića.
-

--//--

pre 3 meseca

Vlahović jeste brži ali se ne trudi i nema učinka..Ako mora jedan onda Mitrović (bar se trudi ) ili Jović
R

Red Star Belgrade

pre 3 meseca

@Mutommbo Što je najjace Mijailovic nije bek vec zadnji vezni. Eto vidis i sam kad mora zadni vezni da glumi beka.
C

CevuM

pre 3 meseca

Uz napomenu da nam odbrana nikad bolja nije bila, ali Piksi i dalje odluci da ne pozove 2 najbolja PRAVA srpska zadnja vezna, Mirko Topic i Kristijan Belic, pa cak i Sasa Zdjelar odlicno odigrao one prijateljske...
A

Avramopoluos

pre 3 meseca

Prosto mi je neverovatno da se nista ne menja u igri u odnosu na svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. Znaci u Kataru samo dobili istu grupu kao u Rusiji, samo umesto Kostarike je igrao Kamerun i opet nismo unapredili igru. Evo, evropsko prvenstvo, opet isto. Mislim da je problem do igraca, ne do trenera, nemaju kvalitet za velika takmicenja.
K

Kaaludjeer

pre 3 meseca

Toliko o nasoj reoci,oducili nas janezi....Kakav sms,tadic,dusan ,kakvi bakracii
S

Sarkastični recepcioner

pre 3 meseca

To je to, naša šola za golmane je top, svaka čast Nedimoviću, Džajić Draganu - vodite savez alal vera.
B

Becks

pre 3 meseca

Samo vi novinari ćutite i klimajte glavom. Nemojte slucajno da napišete niti jedan kritički tekst, kako slucajno ne bi naljutili Kiksija. Englezi osuli drvlje i kamenje po njihovoj reprezentaciji koja je obezbedila prolazak grupe, a mi ćutimo na katastrofalnu igru u poslednjih dve godine. Strasno.
V

Vizitor

pre 3 meseca

Kako nema kritičkih tekstova?Šta je onda ovaj tekst?Naravno da će pred velike smotre pisati pohvalno kako bi se podigla euforija i što više ljudi čitalo tekstove na portalima.Od toga i žive na kraju krajeva.Isto tako kada kola po običaju krenu niz brdo prvi će osuti drvlje i kamenje jer isti ti čitaoci to od njih traže i to je ono što žele da pročitaju.Niko nije nedodirljiv.Evo danas toliko tekstova kristika na račun Piksija po portalima.Ne štede nikoga,pa ni zaslužne pojedince tipa Mitrovića i Tadića.I ne trebaju...Taj minuli rad i klanovi u reprezentaciji su oduvijek bili rak rana ovog tima.
A

AleksandarCH

pre 3 meseca

Vec je unapred sve bilo jasno. Samo mi Srbi zivimo u nekoj zabludi, da ce mo bez sistema, kao iz vedra neba, poceti da igramo dobar fudbal na EP. Najmanji je problem Piski, vec isti ti sto su odlucili da mu produze ugovor. A napredak u igri nema, naprotiv, vec 3god idemo korak po korak nazad.
K

Kaciga

pre 3 meseca

Osnovni problem srpskog fudbala je struka, nemamo ozbiljne trenere, poslednji koga smo imali je Radomir Antic i samo smo sa njim delovali kao ozbiljan tim. Drugi problem je sto u fudbalu ima mnogo para a gde ima para ulazi politika, menadzeri i mafija i tu vise nije interes fudbal nego zarada, vrlo jednostavno. Po tom principu se biraju oni koji vode savez, po tom principu se biraju selektori i sastav tima, oterali smo Muslina jer nije hteo da mu igra SMS i doveli smo coveka koji se nije ni pitao oko sastava, sta dalje da pricamo o nasem fudbalu, posle toga je sve jasno. Gluposti koje se prave u savezu pokusavaju se prikriti dovodjenjem legende poput Piksija koji jednostavno nije strucan niti je trener ali nije ni bitno vec je bitno da se lopovi zaklone iza velikih imana pa kad se pogine sto je neminovno oda ce da letne legenda koja nije ni trebala da bude postavljena, ovim ne amnestiram Piksija vec gledam kako razmisljaju oni koji vode savez. Da nema para ne bi bilo ni lopova pa bi mozda FSS funkcionisao kao odbojkaski ili kosarkaski savez tj. prepustili bi ih sportistima a ne politicarima.
P

Pajko666

pre 3 meseca

A kod svih ostalih lagani bol u...
D

Dr Khumalo

pre 3 meseca

Tadic koji za sebe kaze da je najbolji igrac da mu je do reprezentacije, rekao bi Cao dosta je bilo, neka igra Lazar Samardzic umesto mene, hvala Bogu ima ko da me zameni. Sergej nek je ziv i zdrav, ali kao da je dosao na setnju po Strandu tako se covek kretao.

Bojank91

pre 3 meseca

I jos smo dali gol kad je otisao u protivnicki 16erac, to niste naveli. Nadam se da ce da razmrda saigrace
V

Vrlaz

pre 3 meseca

Pa to onda govori mnogo toga...
D

DjulaMeshter

pre 3 meseca

Dosli smo do toga da slavimo nereseno sa Slovencima
A

Aleksandar FR

pre 3 meseca

Najbolji, do sada. Treba to i dokazati protiv Danske ali istovremeno se nadam kako će ga prestići jedan od naših napadača po pitanju najboljeg pojedinca. Rajko uliva poverenje što je ogroman plus za reprezentaciju a ni ostali nisu loši. Još Svilar da se integriše i puna kapa što se tiče golmana.
E

E moj Vidiću

pre 3 meseca

Ne drugo, nego gotovo uvek nam je golman najbolji... Kad vidim ko nam vodi savez, nije ni čudo....
J

Jack Sparrow

pre 3 meseca

Najbolji igraci nam sede na klupi. Mitrovic je ulazio u sanse nije ga hteo gol ali to svakako ne ponistava cinjenicu koliko puta nam je donosio pobedeni potreban jebu startnoj. Vlahovic cini mi se kao da je izgoreo pod zeljom da ostavi neki utisak i da je povuklo previse gresaka koje je pravio. Sergej nula. Tadic odavno procitan kako treba igrati na njemu i kolko god da je spreman vrhunsku utakmicu za A tim nije imao jako dugo. Svaka cast odbrani i golmanu Pavlovic odlican,Milenkovic takodje Veljkovic iznenadjenje, Rajko klasa. Sredina Lukic preorao teren isao i napred pa trcao direkt nazad borben konacno da vidimo od njega ono zbog cega je igrao u Torinu toliko i bio kapiten i zasto je sad u premier ligi. Samardzic buduci nosilac ovog tima i drzati ga protiv Engleske na klupi a dati mu samo 20 minuta protiv Slovenije je strasno, pogotovo sto je na poziciji iza napadaca u formaciji 3421 pruzao vrhunske partije na kraju sezone za Udineze, Birmancevic najbolji statisticki igrac nas opet premalo minuta i pozicija koja nije njegova. Jovic kolko god da je imao slabiju sezonu od Vlahovica i Mitrovica drugaciji je tip igraca i njemu malo treba da ubaci loptu u mrezu odbrana i golman isti, sredina ista, levo samo staviti Birmancevica iako nije jjegova pozicija sad svakako mora da se napada i Pavlovic uz pomoc Lukica da zatvara tu stranu. Samardzic i ispred njega Mitar i Jovic. Greota kolko nam fali igrac tipa Belic/Zdjelar da trci vise nazad i pravi faulove da se kontre ne dozvoljavaju i da se pokriva wing back kada ostane napred to zadnji vezbi mora da radi u ovakvoj formaciji.
-

--///--

pre 3 meseca

Vlahović nije imao želju..Slovenac od jedva 50 kila ga izgura sa terena. Kad je poslednji put dao gol?
g

gargamel89

pre 3 meseca

Do sada smo najgora reprezentacija na turniru . Ali ako dobijemo Dansku ,sve se menja .
N

Nismo najlošiji

pre 3 meseca

Realno oko 15/16 mesta po kvalitetu,nije Bog zna šta,ali ima nekoliko osetno slabijih timova od Srbije.
S

Srdjan88

pre 3 meseca

Ne vezu se njima noge od pritiska nego su prosto spori. Da na EP igraju rwprezentacije tipa CG, Litvanije, Letonije, BiH mozda bi nekog i pobjedili. Pa evo recite, koga ozbiljnog je Srbija pobjedila nakon Portugala? A prije toga Njemacke. Smesno je onda ocekivati neki rezultat sa ovim igracima. Sve sporaci, pa mozes ti imati jednog, dva spora igraca ali oko njih moras imati igrace koji ce da trce i nadomjeste to. Ok Tadic i Mitrovic su spori. Nikakav problem. Ali problem je kada stavis SMS, Vlahovica koji isto nisu brzi, pogotovo SMS. Lukic, Ilic isto nijedan nije bog zna koliko brz. Ali eto nisu sporaci kao SMS.
n

nadrealnooo

pre 3 meseca

Citav svet igra formaciju sa jednim spicem i sa strana ultra brzi igraci,samo mi izmisljami toplu vodu!!!Nadam se da je strucni stab gledao utakmicu Spanije sinoc i da je video kako izgleda sport kojim se Spanci bave,a kako izgleda ovaj kojim se mi bavimo. Znaci napuni sredinu,kreni sa jednim spicem,ako dodje stani pani ubacaj jos dva u drugo poolivreme i to je tako jednostavno da ja ne mogu da verujem sta gledam. Vlahovic igra krilo, Tadic nzn sta igra,SMS ,valjda je svima jasno sta je video Muslin dok smo mi vredjali coveka...Ovaj Ilic bruka reprezentacije, Gacinovic tragedija...Samardzic mora da igra,pa po cenu da Tadic ide na klupu. Juce smo videli naseg Maradonu!!!
S

Svabo

pre 3 meseca

Fudbal koji mi igramo je prevazidjen pre koju deceniju. Imamo igrace za moderni fudbal (npr. Samardzic,, Vlahovic) ali za to nam treba novi selektor i neki drugi ljudi u FSS
B

BBC

pre 3 meseca

Ne morate vise ista pisati, svima nam je jasno sve
M

Milan BL

pre 3 meseca

Sav problem je u selektoru.Tacka.Momci se bore ali niko ne zna sta igra.Ono je uzas,najgori selektor na Euru.Pa mali Lazar standardan u Kalcu,dobija par minuta.Ma nemam rijeci
-

--///--

pre 3 meseca

SMS i Vlahović se čak i ne trude. Sergej trčkara, a Vlahovića neki smešan Slovenac baca po terenu dok on gestikulira rukama.. LUKA JOVIĆ !
-

--//--

pre 3 meseca

Rajković i Pavlović se trude,ali zato SMS i Vlahović ne . Rajković za kapitena
K

Kad je

pre 3 meseca

Tako to sve govori kolko Pixi ne zna da pravi tim igru i taktiku. Stalno lutanje i menjanje igrača je neznanje. Inače oba golmana i Vanja i Rajko su vrhunski. Jedino Vanja mnogo bolje odigrava nogom i može da da precizan pas od 70 m kad se ovi u sredini izgube često
K

Kiksi

pre 3 meseca

Pricajte o selektoru Piksiju ako smete molimo vas covek je zalutao jedna slucajna pobeda protiv Portugala i veliko nista vise od 3 godine! Pozdrav
M

Mutommbo

pre 3 meseca

Neznalica, celi fudbalski svet mu se smeje koliko ima nelogičnosti. Kaže Amar Osim, da takvu postavku sa kontra nogom bočnih igrača u 3-5-2 nije video u životu.