Veliki intervju Baneta Ivanovića: O reprezentaciji Srbije, Azaru, Abramoviču i preporodu sa Ančelotijem

Vreme čitanja: 3min | sre. 12.02.20. | 10:30

Bivši kapiten reprezentacije Srbije govorio za Marku

Nema više od godinu dana Branislava Ivanovića u reprezentaciji Srbije, ali je u evropskim okvirima sjajni defanzivac i dalje priznata marka. Defanzivac Zenita trenutno se nalazi na pripremama u Benidormu sa klubom iz Sankt Peterbura, što su iskoristili novinari Marke i napravili veliki intervju sa čovekom koji je 105 puta oblačio reprezentativni dres.

Deluje iz njegovih izjava da uživa u fudbalu i ne razmišlja o kraju karijere, iako će uskoro napuniti 36 godina.
„Ambicija da igrate i osvajate trofeje je možda i najvažnija u fudbalu. Oduvek sam govorio da u sport broj godina nije bitan. Važan je samo rezultat. Ja sam i dalje sposoban da se takmičim, osećam se odlično i mentalno i fizički. Zaodovoljan sam, ali moram uvek da tražim  više“, poručio je Branislav Ivanović.

Izabrane vesti

Da li smatrate da je vaša uloga u svlačionici Zenita, zbog ogromnog iskustva, ključna?
„Da, mislim da jeste. Moja uloga u timu nije samo da budem kapiten ekipe. Već mnogo više od toga. Jako je bitno u svakom timu napraviti pravu konekciju između mladih i iskusnih igrača“.

Pričate li se mladim zvezdama o svom iskustvu u Čelsiju?
„Na početku nisam mnogo igrao. Nisam imao veliko iskustvo, tim je već bio stvoren. Kod Avrama Granta sam imao baš teške trenutke. Već u junu je stigao Skolari i dao mi određenu minutažu. Zatim je stigao Hidink koji mi je jako verovao. Dao mi je ozbiljnu šansu da se nadogradim. Ipak, najbolje partije pružao sam kod Ančelotija“.

Pratite li Čelsi sada kada je za kormilom vaš bivši saigrač Frenki Lampard?
„On je prava osoba na pravom mestu. Radi fantastičan posao. Ako sa Čelsijem uzme titulu i kao trener onda mu svaka čast“.

Da li razmišljate o tome da postanete i vi trener?
„Nisam siguran. To je potpuno drugačiji posao. Sve je drugačije. Pristup, mentalna i fizička priprema. Ne želim sada o tome da razmišljam, jer sam igrač. Ugovor mi ističe u junu, ali nadam se da ću nastaviti na terenu, da ćemo se dogovoriti“.

Jedan od važih bivših saigrača Eden Azar trenutno nema sreće u Real Madridu?
„Verovatno nije u dobrom fizičkom stanju. Povredio se nekoliko puta od kada je u Madridu, ali svi znamo da je on jedan od najboljih igrača sveta. Bez povreda bi mu bilo mnogo lakše. Želim mu mnogo sreće i uspeha. Real Madrid je najveći klub na svetu i drugačiji je pritisak nego u Premijer ligi. On može da se suoči sa tim problemima. Potrebno je samo da ga zaobiđu povrede“.

Dakle, mislite da on vredi onoliko koliko ga je Real platio?
„Imao sam sreću što nisam nikada igrao protiv njega. Uživao sam gledajući ga na treningu i mečevima u Čelsiju. Raznosio je suparničke odbrane“.

Da li je Srbija spremna da se nađe na Prvenstvu Evrope?
„Igramo protiv Norveške presudnu utakmicu. Biće mnogo teško, ali Srbija zaslužuje da igra na Prvenstvu Evrope“.  

Mnogi su sumnjičavo gledali kada se Abramovič pojavio kao gazda Čelsija, ali drugi klubovi su uskoro počeli da slede sličan primer?
„Za mene je on jedan od najvažnijih igrača u karijeri. Stalno ću to da ponavljam, jer me je podržao kada sam stigao u Čelsi. Promenio je svet fudbala. Veoma je inteligentan, nadam se da ćemo se uskoro videti na Stamfordu“.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara