Druga najbolja odbrana Bundeslige dobija pojačanje od 20.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | sre. 29.01.20. | 20:43

Drugo pojačanje pred vratima Baj Arene

Bajer Leverkuzen sve je bliži dovođenju dugo traženog defanzivca, a njegovo ime je Edmond Tapsoba (20). Fudbaler Vitorije Gimaraeš dolaskom u klub iz Leverkuzena pojačao bi konkurenciju druge najjače odrane šampionata. Iako se klubovi još uvek nisu dogovorili oko visine obeštećenja, pregovori su u odmakloj fazi.

Posao za sada koči razlika od pet miliona jer Famraceuti nude 15.000.000 evra, dok Vitorija traži 20.000.000 evropskih novčanica i to za 75 odsto ugovora. I pored toga očekuje se da se transfer realizuje do kraja prelaznog roka.

Izabrane vesti

Mladi defanzivac je iz Burkine Faso došao u Portugal 2017. godine, a za Gimaraeš je debitovao ove sezone. Od tada, Tapsoba je konstantno napredovao i pokazao da se radi o igraču sa velikim potencijalom, ne samo defanzivno, već i u protivničkom šestaestercu, pa je na 32 utakmice postigao osam golova i upisao dve asistencije.

Ukoliko Leverkuzen dovede Tapsobu, klub će najverovatnije napustiti Recos koga traže Šefild Junajted, Kaljari i Đenova ili Dragović za koga se interesuju Galatasaraj i Bolonja Siniše Mihajlovića, u koje holandski stručnjak nema poverenje. Sven Bender i Džonatan Ta bili su nezamenljivi u srcu odbrane, a kako klub pored Bundeslige, još uvek takmiči u Ligi Evrope i kupu Nemačke, jasno je da je potrebna sveža krv u defanzivnoj liniji. A strah od povrede bio je dovoljan da se Boš aktivira na tržištu.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara