Foto: FC Zenit
Foto: FC Zenit

Drkušić zvanično u Zenitu, plata 1.500.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.08.24. | 16:54

Ostalo je još samo da se vidi gde će slovenački reprezentativac igrati u narednoj sezoni

Vanja Drkušić je novi igrač Zenita. Odlični slovenački defanzivac stavio je paraf na petogodišnji ugovor sa klubom iz Sankt Peterburga, a prema pisanju tamošnjih medija godišnje će zarađivati 1.500.000 evra.

Ostalo je još samo da se vidi gde će slovenački reprezentativac igrati u narednoj sezoni, pošto je konkurencija u Zenitu žestoka. Bilo je najava da bi mogao na pozajmicu u Crvenu zvezdu, mada je njegov menadžer Mladen Ratkovica medijima u Rusiji poručio da je još uvek rano govoriti na tu temu.

Izabrane vesti

Soči je od ovog transfera inkasirao 4.000.000 evra, uz dodatne bonuse. Slovenac je pažnju Crvene zvezde privukao još prošle godine, ali crveno-beli nisu bili spremni da izdvoje 2.000.000 evra, koliko je tada tražio Soči. Cena igrača je porasla nakon odličnih partija na nedavnom prvenstvu Evrope u Nemačkoj.

Drkušič je rođen u Novom Mestu, u mlađim kategorijama je igrao az Krku i krško, a već sa 17 godina je otišao u Herenven, gde ipak nije zaigrao za prvi tim. U Sloveniju se vratio 2019. godine i tri sezone odlično igrao za Bravo, posle čega se pojavio Soči i na zimu 2022. godine odveo ga u Rusiju za obeštećenje od 100.000 evra. U Rusiji je nastavio da se razvija, pa je od danas član aktuelnog šampiona ove zemlje.



tagovi

Letnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara