Vanja Drkušić dobija duel sa Kristijanom Ronaldom na Evropskom prvenstvu (©Reuters)
Vanja Drkušić dobija duel sa Kristijanom Ronaldom na Evropskom prvenstvu (©Reuters)

Drkušić posle EP i prelaska u Zvezdu: Osećam se kao da sanjam i ne želim da se probudim

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.09.24. | 13:09

Slovenac pred susret sa Kazahstanom u Ligi nacija (ponedeljak, 20.45) istakao da preživljava najbolje dane u karijeri

Pre četiri godine je Vanja Drkušić razmišljao da prekine fudbalsku karijeru, pošto ona nikako nije išla željenim tokom. Na kraju ga je otac ubedio da potpiše za Bravo, a dobrim igrama je došao do Rusije i naposletku dresa voljenog kluba Crvene zvezde. Pre toga, međutim, ispunio je još jedan veliki san i poveo reprezentaciju Slovenije do velikog uspeha, osmine finala Evropskog prvenstva. Zato, trenutno nema mnogo fudbalera na ovim prostorima koji su toliko srećni kao 24-godišnji defanzivac.

O tome je Drkušić i pričao slovenačkim medijima pred novi nastup za reprezentaciju, ovog ponedeljka od 20.45 časova protiv Kazahstana u 2. kolu B divizije Lige nacija. Kako je on sam nabrojao: Evropsko prvenstvo, potpis i debi za Zvezdu, pa plasman u Ligu šampiona – sve je kao u snu!

Izabrane vesti

Šta čovek više da poželi...

Osećam se kao da sanjam i ne želim još da se probudim. Baš je lepo. Nadam se da će ovaj osećaj trajati što duže. Ne želim da zvučim previše samouvereno ili bilo šta, ali i ranije sam znao da mogu da igram na ovom nivou. Međutim, jedno su želje, a drugo je stvarnost. Srećan sam što mi je toliko stvari uspelo i što sam iskoristio šansu“, kazao je Drkušić.


20.45: (1,37) Slovenija (4,70) Kazahstan (9,00)


Slovenci nisu uspeli da trijumfuju u 1. kolu Lige nacija, iako su vodili. Na kraju su morali da se zadovolje bodom u Ljubljani u duelu sa Austrijom (1:1).

Bio je to veoma težak meč protiv veoma kvalitetne reprezentacije. To smo i očekivali. Znali smo da Austrijanci igraju u visokom ritmu i da ne ostavljaju mnogo slobodnog prostora protivniku. Dobro smo počeli meč, bili bolji 30 minuta, a onda smo se povukli. Ostavili smo previše prostora Australijancima, što je dovelo do njihovog gola, ali smo pokazali kako se treba boriti za državni grb“.

Problem za Drkušića je što zbog čitave situacije oko transfera iz Sočija, koja je potrajala, nije baš imao adekvatne pripreme. Za Zvezdu je stigao da odigra samo jedno poluvreme protiv Radničkog iz Kragujevca u Gornjem Milanovcu, dok je protiv Austrijanaca odigrao čitavu utakmicu.

To je bilo mojih prvih 90 minuta posle Evropskog prvenstva. Dobio sam novu energiju. Kada obučeš dres reprezentacije zaboraviš na umor. Mešutim, ako kažem da nisam bio umoran u 71. minutu, lagaću“.

Imaće i Zvezda koristi od toga što će Drkušić ponovo biti starter protiv Kazahstana. Brže će se vratiti u takmičarski ritam.

Biće to teška utakmica. U meč idemo kao favoriti, na pobedu“, uverava Drkušić.

LIGA NACIJA (B DIVIZIJA) – 2. KOLO

Ponedeljak

GRUPA 3

20.45: (2,35) Norveška (3,40) Austrija (3,00)

20.45: (1,37) Slovenija (4,70) Kazahstan (9,00)

GRUPA 4

20.45: (3,45) Crna Gora (3,25) Vels (2,20)

20.45: (1,58) Turska (4,00) Island (5,90)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Vanja DrkušićFK Crvena zvezdaFudbalska reprezentacija Slovenijereprezentacija SlovenijeFudbalska reprezentacija KazahstanaReprezentacija KazahstanaLiga nacija

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara