Drkušić o interesovanju Zvezde i Nanta: Bio sam uzdrman i razočaran kada mi je zabranjen transfer

Vreme čitanja: 3min | sub. 15.06.24. | 12:12

Slovenački štoper premotao film na dešavanja prethodnog leta

Štoper Sočija i reprezentacije Slovenije Vanja Drkušić se prethodnog leta našao na listi želja Crvene zvezde i Nanta, međutim do realizacije transfera nije došlo. Ostanak defanzivca ispostavio se kao nedovoljan da ruskom klubu donese opstanak, pa je godinu dana kasnije Drkušić ponovo na izlaznim vratima.

Sezonu kasnije, slovenački fudbaler otkrio je za RB sport kako se osećao pošto su mu iz kluba rekli da nemaju nameru da ga prodaju.

Izabrane vesti

"U tom trenutku sam osetio veliko razočarenje. Znao sam da su dva zainteresovana kluba šansa za mene da napravim korak napred u karijeri. Bilo je teško čuti iz Sočija da me neće pustiti. Iskreno sam rekao predstavnicima kluba da sam veoma uznemiren zbog njihove odluke, ali slušajte, ovo je fudbal, Soči je moj klub, imam važeći ugovor sa njima... S jedne strane moram da poštujem odluku kluba, s druge strane, losetio sam kao da me mačke grebu iznutra jer sam hteo da odem. Međunarodna pauza mi je bila korisna. Otišao sam u reprezentaciju Slovenije, razgovarao sa porodicom i prijateljima, pokušao da očistim glavu od nepotrebnih misli i vratio se potpuno motivisan da nastavim i pomognem timu. Ipak, taj period mi nije bio lak", kazao je Drkušić i dodao da je ipak umeo da kontroliše emocije:

"Nisam lomio stolice i nameštaj. Nisam osoba koja uništava nešto u naletu emocija. Uglavnom krijem emocije u sebi, ali ljudi koji me dobro poznaju mogli su da prepoznaju da sam bio tužan i uznemiren. Nisam bio raspoložen. Uvek sam pozitivan - smejem se, šalim se, ali tada jednostavno nisam mogao. Situacija je uticala na mene. Da li sam se toga dana napio? Ne. Ne treba mi da se opijam kad sam tužan, to nije moj način rešavanja problema".

Štoperu ugovor sa Sočijem ističe leta 2025. godine, a osim evropskih klubova sve se glasnije pominju i ruski, te je u red sa ostalim interesentima nedavno stao Krasnodar. Govoreći o ličnim ambicijama Drkušić je istakao spremnost za iskorak.Ž

"Siguran sam da bi prelazak u Nant bio korak napred. Kada sam iz Slovenije prešao u Soči, samo je nekolicina verovala da ću moći da igram u Rusiji, ali svima sam sve dokazao, pokazao svoj nivo. I Nant bi takođe bio korak napred, oni su klub iz pet najboljih liga. Svaki fudbaler sanja da igra na ovom nivou i siguran sam da imam sve kvalitete da se tu dokažem. Samo mi treba šansa, i ne sumnjam da ću je dobiti u budućnosti", kazao je Slovenac uz osvrt na finansijske uslove s obzirom na to da je u javnosti postojao stav da Kanarinci ne mogu da pariraju Rusima na tom polju:

"O, ne. Ustvari, Nant mi je ponudio platu koja je bila veća od one koju dobijam u Sočiju".

Podsetimo, štoper Sočija je bio jedna od želja Baraka Bahara, a kao kandidat da pojača defanzivu Crvene zvezde se pominjao i ovog leta, međutim na pomen sledećeg koraka istakao je da će o budućnosti u klupskom dresu razmišljati posle Evropskog prvenstva.


tagovi

Vanja DrkušićSočiFK Crvena zvezdaNant

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara