Drinčić prozvao na Čairu, golman prvo pojačanje

Vreme čitanja: 4min | pon. 17.06.24. | 11:42

Kako saznaje Mozzart Sport, očekuje se dolazak Dejana Stanivukovića iz Kolubare

Priključio se, tog avgusta 2018. godine, posle nekoliko odigranih kola na startu šampionata, Nikola Drinčić Radničkom iz Čukaričkog i postao jedan od ključnih šrafova na putu ka vicešampionskim počastima u Srbiji, a kroz ravno mesec dana, sada na klupi niškog kluba, debitovaće kao trener u Mozzart Bet Superligi upravo na Banovom brdu, u prvom kolu novog prvenstva.

Zaživeo je Čair još tokom vikenda, kada su fudbaleri obavljali uobičajena testiranja, ali danas je prvi pravi radni dan novog šefa stručnog štaba, koji je, pre nego je fudbalere izveo na premijerni trening, obavio brifing sa predstavnicima medija.

Izabrane vesti

Brifing je prava reč, jer je Drinčić na svako pitanje odgovarao ljubazno, ali više nego koncizno. U dve rečenice.

Imamo jako malo vremena, već za pet nedelja igramo prvu prvenstvenu utakmicu i sada treba da zasučemo rukave. Ovde smo dve nedelje, pa idemo u Bansko, u Bugarsku, gde je glavna faza priprema”.

O igračkom kadru:

Mi smo sa direktorom napravili plan koje igrače želimo. On se sada bavi time, ja sam se usredsredio na teren i tako ćemo funkcionisati".

O takmičarskim ciljevima:

Uvek imam velike planove i visoke ciljeve. Ovaj klub ne zaslužuje da igra plej-aut i da se bori za opstanak. Ne bežim od odgovornosti, rekao sam jasno i glasno još po potpisivanju ugovora, nije mi želja samo da igramo plej-of, nego da probamo da se borimo za izlazak u Evropu. Zadržali smo veliki broj nosilaca igre, nadam se uz nekoliko dobrih pojačanja da možemo da napravimo kompetitivnu ekipu za zacrtane ciljeve”.

O stilu igre koji preferira kao trener:

Sigurno ćemo igrati ofanzivno, to mogu da obećam. Neka moja vizija je da se fokusiramo na sopstveni stil i da se držimo toga, ne opterećujući se previše protivnicima i ne prilagođavajući se njima”.poručio je Drinčić, kome će u radu pomagati Vladimir Đorđević, kao jedini višegodišnji stalni član stručnog štaba, te pomoćni trener Dejan Babić, odnosno kondicioni Đorđe Vlajković.

Svima njima treba dodati i Sašu Mrkića. Kao što je Mozzart Sport i najavio pre nekoliko nedelja, nekadašnji, u više navrata, igrač i trener Radničkog, preuzeo je funkciju direktora omladinske škole. On faktički neće biti deo stručnog štaba prvog tima, ali će, sasvim izvesno, sedeti na klupi na utakmicama i tako će Radnički rešiti trenutne administrative probleme (licenca) Drinčićevog angažmana kao šefa stručnog štaba.

BamideleBamidele

E sad, ono što navijače najviše zanima. Od igrača pod ugovorom, na prozivci se nisu pojavili Jusuf Bamidele, Bazil Jamkam, Milorad Stajić i Đuro Zec. Jamkamovo kašnjenje od nekoliko dana je još ranije najavljeno, jer kasnio je i njegov odlazak u Kamerun, ali je Bamideleov izostanak sa prozivke (ne)očekivan i naredni dani će pokazati da li je reč o opravdanom zadržavanju u rodnoj Nigeriji, za afričke fudbalere ne toliko neuobičajenom neprofesionalizmu ili vidu pritiska na klub u nameri da se ovog leta promeni sredina. U svakom slučaju, on je pod ugovorom sa Radničkim i u klubu s pravom očekuju od svog krilnog napadača da se što pre stavi na raspolaganje treneru Drinčiću. Stajić je povređen, baš kao i pomalo zaboravljeni Zec, koji je van pogona skoro godinu dana, ali je i dalje pod ugovorom i nakon oporavka, za koji mesec, pokušaće da se vrati na teren.

Novo-staro lice na Čairu je Pavle Ivelja, kome je istekla pozajmica kragujevačkom Radničkom, baš kao i kolegi mu po poziciji u timu Matiji Petroviću, koji je po polusezonu proveo u Kolubari, odnosno Timočaninu. Uz igrače kojima je istekao ugovor i koji su još pre par nedelja napustili Niš – Ada, Lukovića, Vukića, Smajlagića, Faja, Petkovića – isti je raskinut sa golmanom Nikolom Vasiljevićem, ali i sa Aleksandrom Mesarovićem, za koga je, prema našim saznanjima, zainteresovan Novi Pazar, tačnije Nikola Trajković, sa kojim je kreativni vezista sarađivao u Nišu.

Dakle, prvoj prozivci prisustvovali su: Dimitrije Stevanović, Uroš Kitanović, Andreja Stojanović, Filip Frej, Aleksandar Vojnović, Vasilije Bakić, David Petrović, Tijeri Etongu, Mihajlo Terzić, Vanja Ilić, Stefan Čolović, Stefan Cvetković, Nemanja Belaković, Stefan Lazović, Mateja Pantić, Aleksa Dušanić, Pavle Ivelja, Matija Petrović i Lazar Prodanović.

Možda prvi put poslednjih godina većina nosilaca igre ostala je u klubu. Dovešćemo igrače za ona mesta gde smo deficitarni, a to su golman, nekoliko veznih i jedan špic. U pregovirma smo sa dobrim igračima, u narednih nekoliko dana očekujemo dolazak dva do tri pojačanja. Radićemo na Čairu do plaska u Bugarsku, odigrati ovde utakmicu protiv Radničkog iz Kragujevca 28. juna. U Banskom ćemo provesti 12 dana i odigrati četiri utakmice: 2. jula protiv Politehnike, tri dana kasnije protiv CSKA iz Sofije, 9. jula sa Slavijom iz Sofije i 12. jula sa Steauom. Očekujemo da vrlo brzo počnu najavljeni radovi na promeni podloge na Čairu, a istovremeno radimo pomoćni teren sa veštačkom travom. To će sigurno dovesti do problema u organizaciji rada po povratku sa priprema, treniraćemo na stadionu Železničara, nadamo se da će sve biti spremno za meč drugog kola protiv TSC-a. Ako ne, tu je Leskovac, ali dugoročno ćemo rešiti veliki problem i imati neuporedivo bolje uslove za rad”, poručio je Aleksandar Jovanović, sportski direktor Radničkog.

Kako Mozzart Sport saznaje, prvi novajlija ovog leta trebalo bi da bude Dejan Stanivuković, dosadašnji golman Kolubare. Reč je o iskusnom čuvaru mreže koji za nekoliko dana puni 30 godina i sa mladim Stevanovićem bi trebalo da konkuriše za mesto među stativama u novoj sezoni. Obe strane su spremne na saradnju, manje-više dogovorile uslove i ostalo je da, možda već u toku dana, to stave na papir.


tagovi

Radnički NišNikola DrinčićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara