(Star sport)
(Star sport)

Drama u Zaječaru: Nema dovoljno svetla, nema pobede Partizana, ali ima bure (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 11.08.24. | 22:02

Aleksandar Jovanović dvaput spasao crno-bele, koji su dali gol preko Severine, ali je poništen protiv IMT-a (0:0)

Manjak svetlosti na putu Parnog valjka. I doslovce i u prenesenom značenju. Nalazi se u tunelu i deluje kao da nema izlaza. Ruku na srce, kako da ga bude kad se na slabo osvetljenom stadionu u Zaječaru ni lopta, ni igrači nisu mogli jasno spaziti. Taj detalj jeste za brigu srpskog fudbala, ako nam se dešava da na novoizgrađenom objektu reflektori ne rade valjano, čak može da posluži delimično kao opravdanje favoritu za prvi kiks u domaćem takmičenju, ali ako je Partizan spao na to da ne može da dobije IMT onda nije ni zaslužio da izađe iz tmine kakva je prekrila teren „Kraljevice“.

Da li je neko zaboravio da uključi struju tema je za ljude koji vode takmičenje, dok oni stacionirani u Humskoj moraju da brinu kako je, zaboga, mesecima unazad Aleksandar Jovanović prva ličnost tima. I gde su ostali da ga prate. Golman crno-belih je u dve situacije fenomenalnim intervencijama sprečio poraz ekipe Aleksandra Stanojevića, mada teško da je bilo ko od Grobara mogao da bude zadovoljan epilogom utakmice četvrtog kola Mozzart Bet Superlige, naročito što je doskorašnji lider postigao gol, poništen posle intervencije iz VAR sobe – 0:0.

Izabrane vesti

Na neutralnom igralištu, Jovanović je neutralisao najpre pokušaj nekadašnjeg člana ekipe iz Humske, Aleksandra Lutovca, kad je ovaj pobegao Svetozaru Markoviću, u nastavku i pokušaj kapitena Traktorista, Nikole Krstića iz još povoljnije pozicije i samo golman svetli u ovom kadru ophrvanom problemima.

(Star sport)(Star sport)

Bilo je tokom utakmice nagoveštaja da bi mogao da u zaječarskom polumraku zasvetluca još neko od gostiju, ali im nije išlo. Đorđe Jovanović je ponovo dobio šansu da menja Mateusa Saldanju (Brazilac ni u protokolu) i propustio je da realizuje po jednu priliku u oba dela, Gajas Zahid posle kombinacije sa Bibarsom Nathom promašio sa pozicije odakle je u minuloj sezoni pogađao, bonus Nemanja Trifunović se nije snašao pred Nemanjom Belićem, mada ga je „spasao“ ofsajd, rezervista Nemanja Nikolić previše petljao kad se primakao golu, u finišu još jedan momak „sa klupe“, Mario Jurčević samo što nije dao gol, međutim, uverljivi Lazar Konstantinov je glavom, u stilu Danija Olma u finalu EP, intervenisao glavom sprečivši pogodak.

A kad ga je Partizan konačno dao – poništen je. Bila je to minijatura još jednog rezerviste, Ksandera Severine, njegova varka prevarila je Konstantinova, igrao se 86. minut, veliki broj partizanovaca je utrčao na teren kako bi proslavio pogodak, da bi glavni sudija Marko Ivković iz VAR sobe obavešten da je pogotku Holanđanina prethodilo igranje rukom Svetozara Markovića u izgradnji napada – skroz na drugom kraju igrališta, posle čega je Milan Lazarević proigrao Severinu – i posle velike tenzije, komešanja, nekoliko kartona (crveni Stanojeviću, žuti Nathu) i pregledavanja situacije gol je poništen.

Sporan detalj pogledajte na 6.50 sledećeg snimka:

Sve su to bile situacije iz kojih je sastav sa Topčiderskog brda mogao do pobede. A nije uspeo prvi put u ovom prvenstvu da nađe rešenje za protivničku odbranu, koja je našla način da odoli i tako onemogući Partizan da i dalje bude na prvom mestu na tabeli.

Ispostavilo se da se s razlogom Aleksandar Stanojević pribojavao meča sa IMT-om. Apostrofirao je da bi nekadašnji članovi Partizana, od kojih su dvojica njegovi pitomci, Lutovac i Terzić uz Alena Stevanovića – predstavljali žilu kucavicu ekipe Milana Đorđevića i deluje da je nominalni domaćin bio uverljiviji u prvih 45 minuta.

(Star sport)(Star sport)

Sve to primoralo je Stanojevića da promeni čak trojicu bočnih fudbalera početkom drugog poluvremena: bekove i krilo. Umesto Vukašina Đurđevića i Nikole Antića ušli su Milan Lazarević i Mario Jurčević, prvi start Peruanca Žoao Grimalda trajao je samo 45 minuta, posle čega se na terenu našao Ibrahim Zubairu i odmah je beogradski sastav počeo da igra bolje. Bila je ta velika prilika Zahida, kasnije i niz obećavajućih situacija, naposletku poništen pogodak što je izazvlo burne reakcije, isljučenje Aleksandra Stanojevića i žuti karton Bibarsu Nathu, samo se rezultat nije menjalo.

IMT je odoleo i potvrdio da je neprijatan po Partizan. Prošlog septembra je vodio 2:0 u Zaplanjskoj i izgibio u nadoknadi, u Humskoj je opet dao dva gola, ali tad su crno-beli slavili, a sad je možda bio i najbliži skalpu, međutim, nije dozvolio Aleksandar Jovanović.

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE, ČETVRTO KOLO

IMT – PARTIZAN 0:0

Zaječar

Stadion: Kraljevica

Sudija: Marko Ivković

IMT (4-2-3-1):  Belić 6,5 – Bastaja 6,5 (od 62. Glišić 6), Batis 7, Popović 6,5, Konstantinov 7 – Krstić 6, Zulfić 6 – Terzić 6,5 (od 78. Radočaj -), Kur 7, Stevanović 7( od 78. Luković -), Lutovac 7 (od 90+4 Jeftić -) - Popović 6.

PARTIZAN (4-2-3-1): A. Jovanović 7,5 – Đurđević 5,5 (od 46. Lazarević 6), Marković 6, Mujakić 6,5, Antić 6 (od 46. Jurčević 6) – Ovusu 5,5, Zahid 6 (od 62. Nikolić 5,5) – Grimaldo 5,5 (od 46. Zubairu 6,5), Natho 7, Trifunović 6 – Đ. Jovanović 6 (od 76. Severina -).

Igrač utakmice: Aleksandar Jovanović (Partizan) 7,5.


MOZZART BET SUPERLIGA - 4. KOLO

Petak

OFK Beograd - Čukarički 1:2 (1:0)

/Kahvić 55 - Vinisijus Melo 11, Docić 90+6p/

Radnički Niš - Napredak 3:1 (2:1)

/Bosić 27, Ilić 45, Nišić 67 – Karaklajić 7/

Subota

Spartak - Radnički 1923 1:0 (1:0)

/Todoroski 2/

Crvena zvezda - Novi Pazar 4:1 (1:1)

/Seol 9, Duarte 60, Elšnik 80, Rodrigez 86 - Opara 51/

Mladost Lučani - Tekstilac 1:2 (0:1)

/Bojić 84 - Davidović 4, 55/

Nedelja

Jedinstvo Ub - Železničar 0:1 (0:1)

/Knežević 37/

IMT - Partizan 0:0

Vojvodina - TSC 1:3 (0:2)

/Ivanović 57 - Ćirković 36, Pejić 45, Šoš 90/



tagovi

Aleksandar StanojevićAleksandar LutovacFK PartizanIMTMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara