Viktor Bonifejs (Rojters)
Viktor Bonifejs (Rojters)

Drama Nigerijaca u Libiji: Pustite nas, samo želimo da idemo kući

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.10.24. | 17:25

Super Orlovi najavili bojkot meča sa Libijom zbog "nehumanog tretmana"

Reprezentacija Nigerije otputovala je za Bengazi kako bi igrala utakmicu kvalifikacija za Afričku kup nacija, ali od toga vrlo verovatno neće biti ništa. Razlog je taj što se Nigerijci žale na nehuman tretman koji prema njima imaju ljudi iz Fudbalskog saveza Libije.

Prvi se oglasio Viktor Bonifejs. Napadač Bajera je na Tviteru bio vrlo direktan i napisao.

Izabrane vesti

Na aerodromu smo već 13 sati. Ovo postaje strašno. Ne vidim nikakvu poentu u ovome, samo želimo da se vratimo našim kućama. Želeo bih samo da neko javi mojoj baki da je njen unuk dobro“, napisao je Bonifejs. Problem je navodno nastao zbog toga što je avion u kojem su se nalazili reprezentativci Nigerije preusmeren na drugi aerodrom. Takođe, Fudbalski savez Libije nije poslao nikakva vozila za prijem igrača i stručnog štaba koji su trebali da budu odvezeni do hotela u Bengaziju. Igranje meča dovedeno je u pitanje.

U ovom trenutku smo kontaktirali našu vladu da interveniše i spase nas. Kao kapiten sam zajedno sa saigračima doneo odluku da nećemo igrati. CAF bi trebalo da pregleda izveštaje i pogleda šta se ovde događa. Čak i ako odluče da dopuste ovakve ponašanje, neka Libija uzme bodove. Nećemo prihvatiti da putujemo bilo gde. Možemo samo zamisliti kakav bi nam hotel i hrana bili“, napisao je Vilijam Trost Ekong, defanzivac Super Orlova i dodatno prepričao dramu.

Dvanaest i više sati na napuštenom aerodromu u Libiji. Njihova vlada je poništila naše odobreno sletanje u Bengazi bez ikakvog razloga. Zaključali su kapije aerodroma i ostavili nas bez hrane, pića i signala na telefonu. Poštujemo sebe, kao i svoje protivnike. Greške se dešavaju, ali ove stvari nemaju nikakve veze sa fudbalom“, dodao je Ekong.

Ostaje da se vidi kako će se cela ova situacija razrešiti. Najbitnije u svemu je da svi ostanu živi i zdravi, a utakmica će se već odigrati. Ili možda neće.



tagovi

Viktor BonifejsNigerijaAfrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara