Dragović do 2027: Ja sam pravi Austrijanac, Beč je najlepši grad

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.07.24. | 14:21

Doskorašnji štoper Crvene zvezde se vratio kući

Otišao je maltene kao dete, vratio se kao čovek. Odavno je želeo Aleksandar Dragović da ponovo zaduži dres bečke Austrije i tu nameru je konačno realizovao. Dok je bio pod ugovorom sa Crvenom zvezdom nije uspeo u toj nameri, jer su na stadionu „Rajko Mitić“ cenili da im je njegovo iskustvo dragoceno, ali kad je saradnja istekla nestala je jedina objektivna prepreka da 33-godišnji štoper crveno-beli dres zameni ljubičastim.

I to se ovog ponedeljka desilo. Dragović je zvanično predstavljen kao novi član Austrije, s kojom je potpisao ugovor do juna 2027, a u papirima je naznačeno da će ostati u klubu da radi sa mlađim kategorijama. Tako će znanje sticano na nemačkim, engleskim, švajcarskim, ukrajinskim i srpskim terenima prenositi budućim prvotimcima ovog kluba.

Izabrane vesti

„Ja sam pravi Austrijanac, Beč je za mene najlepši grad, zato mi je oduvek bio cilj da ovde završim karijeru. Ne želim da razmišljam toliko unapred, prvo želim da pomognem Austriji na terenu, a trudiću se da budem uzor svakog dana. Kod kuće sam to svom sinu, a ovde mladim igračima“, pojasnio je Dragović kakva mu je uloga u klubu za koji je, posle staža u mlađim kategorijama, a pre odlaska 2011, odigrao 93 utakmice.

Sedam više ima za reprezentaciju Austrije, ali u nju se neće vraćati, jer ga selektor Ralf Rangnik ne želi. Osnovni cilj mu je da se posveti klubu i proba da ga pogura ka šti boljem plasmanu, jer je minulo prvenstvo okončao tek na osmoj poziciji.

Dragović je dete Austrije i do danas je predstavljao figuru naše akademije. Napravio je veliku karijeru u inostranstvu“, podsetio je Manuel Ortlehner, sportski direktor kluba sa Generali arene.


tagovi

Austrija BečAustrija 1Aleksandar DragovićLetnji prelazni rok 2024transferi

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara