Ronaldo ima novu misiju: Da sruši Peleov rekord

Vreme čitanja: 1min | sub. 02.05.20. | 13:20

Nedostaje mu 25 golova

Vratiće se narednih dana Kristijano Ronaldo u Torino. Juventus je pozvao svoje igrače da budu pripravni, jer želi da titulu osvoji na terenu, a ne za zelenim stolom, a to je i ideja koju podržava portugalski as.

Jednom od najvećih fudbalera današnjice je u interesu da odigra što više utakmica. Jer, tako može da ostvari svoju narednu zacrtanu misiju, a to je da – sruši Pelea.

Izabrane vesti

Nekadašnji as Mančester junajteda Geri Nevil otkrio je da Ronaldo sada ima novu opsesiju: da postane rekorder po broju postignutih golova na zvaničnim utakmicama.
To je opsesija, za njega je to potpuna opsesija. Da postigne što više golova, da trenira svakog dana da očuva formu. Verujem da što je stariji, to je sve veći profesionalac. Nemam dilemu da Kristijano želi da igra do 40. godine i da mu je plan da obori Peleov rekord po broju golova”, tvrdi Nevil.

Za Ronalda, samo je nebo granica.
Njegova najveća želja je da bude najbolji fudbaler sveta svih vremena. I zato će timovi za koje bude igrao biti predodređeni da osvajaju trofeje”, smatra Nevil.

A, kakva je sada situacija sa brojkama? Pele je na 694 odigrane zvanične utakmice postigao 650 golova. Ronaldo je trenutno na 828 mečeva i 626 pogodaka. Već naredne sezone, utisak je, mogao bi da nadmaši legendarnog Brazilca.

Foto: Reuters

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara