Doveli ga posle menadžerske ucene, sad ga prodali Brajtonu za 8.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.08.21. | 10:47

Veliki posao Slavije iz Praga sa Abdalahom Simom

Veliko razočaranje doživela je praška Slavija ovog leta. Tim projektovan za Ligu šampiona, posle prošlogodišnjeg četvrtfinala Lige Evrope, prvo je eliminisan u dvomeču sa Ferencvarošem, da bi posle neuspeha u dvoboju sa Legijom iz Varašave morao da se zadovolji utešnim takmičenjem.

Međutim, brzo su u crveno-belom delu Praga nadoknadili finansijsku štetu. Jedan od najboljih igrača Slavije Abdalah Sima prošao je lekarske preglede u Brajtonu i uskoro bi trebalo da potpiše ugovor do 2026. godine. Češki velikan će na ime obeštećenja dobiti 8.000.000 evra.

Izabrane vesti

Priča oko Abdalaha Sime, snažnog krila iz Senegala, predstavlja jednu od najlepših i najčudnijih priča o evropskom fudbalu. On je u martu 2020. godine došao u Evropu i to u redove češkog trećeligaša MAS Taborskog. Kao totalni anonimus počeo je da daje golove, ali kompletnu priču oko njegove karijere ubrzala je klasična menadžerska ucena.

Naime, praška Slavija bila je zainteresovana za Mohameda Tijanija. Međutim, menadžer defanzivca koji je branio boje Libereca protiv Crvene zvezde praktično je ucenio čelnike Slavije iz Praga. Stavio im je do znanja da mogu da dobiju Tijanija, samo u slučaju da dovedu Abdalaha Simu iz trećeligaškog ranga. Pristali su na to u Pragu ne sluteći da će ubosti bingo.

Tijani je odmah prosleđen u Liberec, Sima u B tim Slavije, gde je počeo da sipa golove. Trener češkog prvaka Trpišovski ga je posle dva meseca prebacio u najjači tim i isprovocirao sreću.

Sima je prošle godine na 39 utakmica postigao 20 golova. Pamtiće ga u Pragu po briljantnim izdanjima u Ligi Evrope i gradskim derbijima protiv Sparte. U jednom trenutku se očekivalo da Sima nadmaši transfer Tomasa Součeka, koji je prodat Vest Hemu za 20.000.000 evra.

Međutim, slabiji rezultati Slavije na početku ove sezone uticali su na Siminu cenu. Mada je i 8.000.000 evra sjajan posao, za momka koji je došao u Slaviju kao totalni autsajder.


tagovi

Slavija PragAbdalah Simaletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara