Artjom Dovbik (©AS Roma)
Artjom Dovbik (©AS Roma)

Dovbik proradio, Roma nikako: Đenova u 96. minutu isisala dušu Vučici

Vreme čitanja: 4min | ned. 15.09.24. | 14:49

Tim Danijele De Rosija još bez prvenca u novoj sezoni

Užasan je to bio početak sezone i kao da je cela Italija samo čekala da Roma konačno probije led. Pobeda, bilo kakva, tek da s leđa zbaci kamenčinu koja se Vučici tako navalila na vrat. I taman kad se učinilo da će stići na stadionu "Luiđi Feraris" - sa sve trešnjom u vidu prvenca Artjoma Dovbika - još jedan bazen leda pao je na glavu Danijelea De Rosija i njegovog tima. Đenova se potvrdila kao tim koji počinje da igra tek kada oseti da će moći da rivalu isisa poslednje zrno emocije. Kao što je uradila Interu pogotkom u 95. minutu za 2:2. Kao što je danas uradila Romu pogotkom u 96. minutu za 1:1.

Nije čak ni zbog ta dva boda, koliko zbog činjenice da su gosti bili tako blizu premijerne pobede u novoj sezoni Serije A. I bila bi ona apsolutno zaslužena, jer je Mile Svilar mogao da prvo poluvreme prespava među stativama gostujuće ekipe, dok je Pjerluiđi Golini imao pune ruke posla. Nešto je sam obavio, u drugim situacijama su ga častili Romini prvotimci. Mančini, pa Kone birali su pogrešna rešenja, da bi se u 32. minutu obrukao baš Dovbik,koji je posle sjane pete Paola Dibale nije uspeo da sam sa šest metara matira golmana Đenovljana.

Izabrane vesti

Ali nije ni tonuo, već je uradio što bi svako mora da praktikuje posle neuspeha – probao je opet. Prvi je naleteo na odbitak posle još jedne odbrane Golinija kome sada nije bilo spasa. Mada se VAR soba potrudila da mu uzalud budi nadu. Jer čak pet minuta se čekalo da se proverom utvrdi da je pogodak regularan, ne zato što je to bilo toliko teška situacija za proceniti, već zato što je sudijama – pukla veza.

No, čak i posle tog petominutnog hlađenja Dovbik je umeo da proslavi i jasno se videlo koliko mu je stalo da pokaže da Roma nije bacila (minimalno) 30.500.000 evra za potpis prošle sezone najboljeg strelca Primere.

Međutim, da Roma ima feler pokazalo se u nastavku meča, jer čim je Roma dala taj jedan gol - a mogla je u prvom poluvremenu bar još jedan - spustila je stopalo s papučice za gas, pa je i Đenova prodisala. Nešto više od toga dugo nije umela da uradi. Ipak je to sasvim prosečan tim. Par pretećih naleta i nešto malo uglavnom bezopasnih lopti ka Svilaru (uz jednu vrlo opasnu Ruslana Malinovskog). Činillo se, premalo za ovakvu Romu, mada je sasvim jasno da ona nije ni blizu svog potencijala. Pitanje je i da li će ga ostvariti, ali tim sa Dovbikom, Dibalom, Manuom Koneom, Anhelinjom, pa Humelsom, Zuleom, Paredesom, Ermosom – danas svi redom počeli na klupi, samo ovaj poslednji i zaigrao – zaista bi morao da igra sa malo više autoriteta.

Dok se to ne desi - Romi će se dešavati ovakve stvari. Da dobijenu utakmicu ispusti duboko u sudijsko nadoknadi. Kao da je i De Rosi naslutio da mu se to sprema, zanovetao je sudijama, pokušavao da ukrade koji minut, sve dok u tom 96. nije dobio karton zbog kojeg je morao na tribine. Već u sledećem napadu Vitinja šalje savršen centaršut na šest metara od Svilarovog gola, niko ne prati Konija De Vintera... I Roma ni posle četiri kola ne zna za pobedu u Seriji A.

A podsetimo, uprava je u ovaj tim samo letos uložila čak 90.000.000 evra? Jeste De Rosi legenda Rome, ali neće se ni njemu večno gledati kroz prste.


SERIJA A – 4. KOLO

Subota

Komo - Bolonja 2:2 (1:0

/Kasale 5ag, Kutrone 53 - Kastro 76, Iling Džunior 90+1/

Empoli - Juventus 0:0

Milan - Venecija 4:0 (4:0)

/Ernandez 2, Pulišić 16, 25 penal, Ejbraham 29/

Nedelja

Đenova - Roma 1:1 (0:1)

/De Vinter 90+6 - Dovbik 37/

15.00: (1,90) Atalanta (3,60) Fjorentina (4,50)

15.00: (1,85) Torino (3,60) Leče (4,90)

18.00: (4,50) Kaljari (3,50) Napoli (1,82)

20.45: (8,00) Monca (4,70) Inter (1,45)

Ponedeljak

18.00: (2,35) Parma (3,40) Udineze (3,25)

20.45: (1,65) Lacio (3,70) Verona (5,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Artjom Dovbik

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara