Nabil Fekir (AFP)
Nabil Fekir (AFP)

Došlo vreme da i Fekir nađe agenta: Želi ga Laporta, merkaju i Tobdžije

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.03.21. | 22:37

Biće Francuz jedna od poželjnijih meta u letnjem prelaznom roku

Nabil Fekir je jedan od blistavijih talenata koji je brusila Lionova fudbalska škola krajem prve decenije ovog veka. Godinama je bio slobodni jahač, bez obavezivanja bilo kakvim agentima i zastupnicima, ali je nedavno odlučio da to promeni. Francuski ofanzivac je potpisao ugovor sa katalonskom menadžerskom agencijom Promoesport koja sedište ima u Andaluziji.

Dakle, Adami Traoreu, Karlosu Soleru, Eriku Baiju kao najzvučnijim štićenicima pomenute agencije pridružio se i fudbaler Betisa. Kako su njegovi fudbalski kvaliteti iznad Betisovih mogućnosti da se nadmeće za trofeje, ponovo je otvorena priča o Fekirovom prelasku u redove nekog od evropskih velikana.

Izabrane vesti

(1,28) Čile (5,70) Bolivija (10,5)

Poslednjih godina, tačnije 2018. bio je na korak od Liverpula, prošlog leta merkao ga je Zenit, ali su se po potpisivanju ugovora sa Promoesportom pojavila dva nova imena - Arsenal i Barselona. Dobro obavešteni Estadio Deportivo piše da je zapravo novi predsednik Katalonaca Đoan Laporta zagrejan za dovođenje Fekira, ali da svakako ne planira aktiviranje otkupne klauzule postavljene na paprenih 90.000.000 evra.

Sa ugovorom do 2023. godine, još uvek se nije pojavila suma koju bi Arsenal bio spreman da ponudi Verdiblankosima za 27-godišnjeg Francuza. Prošlog leta Arsenal je razmišljao o Fekiru kao potencijalnoj zameni za Danija Sebaljosa. Umesto povratka u Real Madrid, Sebaljos je ostao na Emirejtsu, pa samim tim operacija Fekir nikada nije pokrenuta.

Ovoga puta bi priča mogla da dobije drugačiji rasplet iako ostrvski mediji šalju signale da je Arsenal zainteresovan za Dinamovog Mislava Oršića koji bi bio prava "low cost" opcija u odnosu na igrača Betisa. Razlika je naravno što je Orišić za početak levo krilo, a Fekir po vokaciji desetka koja zna da izađe iz okvira primarne pozicije. Čini se da bi se brzo uklopio u Londonu gde bi ga sačekao nekadašnji saigrač Aleksandre Lakazet sa kojim je istovremeno fudbalski stasavao u jednoj od najkvalitetnijih fudbalskih akademija Evrope, a zatim godinama sarađivao i na seniorskom nivou.

Ove sezone upisao je 25 nastupa u Primeri i sa tri gola i šest asistencija pomogao Betisu da trenutno okupira šestu poziciju koja garantuje Evropu. Pre dve godine Betis je Lionu platio oko 20.000.000 evra za 70 posto prava na Fekira. Drugim rečima, Dečaci su zadržavli pravo na 30 procenata od sledeće prodaje. Dakle, interesovanje Barselone i Arsenala raduje i francuski tim u čiju bi kasu ovog leta od nekadašnjeg deteta kluba mogla da uđe zbiljna količina novca.


tagovi

Nabil FekirArsenalBarselona

Obaveštavaj me

Arsenal
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara