(©Reuters)
(©Reuters)

Došao, oduševio i dobio novi ugovor

Vreme čitanja: 1min | čet. 03.08.23. | 17:27

Santijago Himenez u Fajenordu do 2027.

Kada je Fajenord prošlog leta renovirao ekipu, koja je tada stigla do finala Lige konferencije, niko nije verovao da će sa sedam-osam novih starteta moći išta vredno pomena da uradi u novoj sezoni. A, u stvari ispalo je obrnuto. Tim iz Roterdama je eksplodirao i osvojio titulu prvaka Holandije.

Jedan od ključnih igrača u tom pohodu bio je špic Santijago Himenez, koji je takođe u Fajenord došao prošlog leta iz meksičkog Kruz Azula za 6.000.000 evra.

Izabrane vesti

Mladi napadač, od 22 godine, došao je, oduševio i samo godinu dana kasnije dobio novi ugovor. Šampion Holandije objavio je danas da je potpisao sa Himenezom novi ugovor, koji ga veže za klub do 2027. godine.

Time su crveno-beli iz Roterdama pokazali šta misle o idejama drugih, finansijski moćnijih klubova, koji su počeli kao ptice grabljivice da se vrte oko Meksikanca rođenog u Argentini. Prva u redu je bila Benfika, ali sada može da zaboravi na ideju da kupi Himeneza ovog leta.

U prethodnoj, izuzetno uspešnoj sezoni za Fajenord Himenez je počeo kao rezervni špic iz Danila, ali se brzo izborio za mesto u startnoj postavi i sezonu je završio sa 23 gola na 45 utakmica na svim frontovima.

Posle samo godinu dana vrednost meksičkog napadača se procenjuje na 25.000.000 evra.


tagovi

Santijago HimenezFajenord

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara