©Reuters
©Reuters

Došao iz Engleske među Bugare: Igrao na Enfildu i Old Trafordu, sad će u Krumovgradu, Pazardžiku...

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.09.24. | 00:07

Šta li je to nateralo bivšeg kapitena Lidsa da sreću potraži među našim istočnim susedima?

Ako za skoro 15 godina igranja što u Premijer ligi, što u Čempionšipu, Lijam Kuper nije uspeo da obezbedi sebe i svoju porodicu do kraja života, teško da će meda nabrati u Bugarskoj. U slučaju da finansijski momenat nije u pitanju, onda je 33-godišnji fudbaler istinski entuzijasta.

Iz Sofije stiže izuzetno interesantna vest da je dugododišnji igrač Lidsa i svojevremeno kapiten Vajtsa potpisao ugovor sa CSKA. Kuper je na taj način ušao na jednocifrenu listu igrača sa Ostrva u istoriji bugarskog fudbala, ali je Škot bez premca najzvučnije ime. Jedino iole poznatije među njima je samo Džerom Sinkler, koji i dalje drži rekord kao najmlađi igrač koji je zabeležio nastup za Liverpul na takmičarskoj utakmici (16 godina i 6 dana). U kasnijoj fazi karijere nije uradio ništa upečatljivije.

Izabrane vesti

Lijam Kuper je prethodnih deset godina bio igrač Lidsa, sa njim je ušao u Premijer ligu i vratio se natrag u Čempionšip. Za klub sa Eland Rouda zabeležio je više od 250 utakmica, od toga 66 u Premijer ligi. Štoper koji je rođen u Engleskoj, ali nastupa za reprezentaciju Škotske, odigrao je 16 utakmica prošle sezone u Čempionšipu, jasno je da nije bio u ozbiljnijim planovima trenera Danijela Farkea, ali je jako čudno da je izabao da se otisne čak u Bugarsku, iako bi sigurno i dalje mogao da nađe mesto u timu u većini ekipa iz Čempionšipa. Možda ne onih iz samog vrha lige, ali iz donje polovine tabele sigurno. Nekada je igrao na Enfildu, Old Trafordu, Stamford Bridžu, Vajt Hart Lejnu... a sad će u Krumovgradu, Pazardžiku, Vratsi, Hebru... Egzotika par ekselans.

Često spočitavamo beogradskim velikanima da imaju mnogo stranaca u ekipi, ali obratite pažnju na sledeći podatak. Za CSKA iz Sofije nastupa ni manje ni više 20 stranih igrača, zaprepašćujuće... A rezultata nema, pa nema. Brazil, Francuska, Kolumbija, Holandija, takozvano samoproklamovano Kosovo, Luksemburg, Belgija, Kamerun, Norveška, Gambija, Austrija, Centralnoafrička Republika i Gvadalupe. Sve su to zemlje iz kojih dolaze igrači CSKA, ali iz te šarenolikosti još nije proisteklo ništa dobro.

CSKA iz Sofije je užasno započeo aktuelnu sezonu, pošto je iz šest utakmica u prvenstvu zabeležio jednu pobedu i pet poraza. To svakako nije put kojim će prekinuti 13-godišnju dominaciiju Ludogoreca i sopstveni post koji traje od proleća 2008


tagovi

Bugarska 1CSKA SofijaLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara