Dortmund ponovo pazari u Gladbahu

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.10.22. | 18:46

Na meti je Rami Bensebajni...

Angažovanjem Nika Šloterbeka (Frajburg) i Niklasa Zilea (Bajern) letos, Borusija iz Dortmunda je u dobroj meri izmenila svoju poslednju liniju, ali tu se renoviranje najslabije tačke tima na Vestfalena ne završava.

Marcel Šmelcer se povukao, za Serhija Gomesa nije bilo strpljenja, Niko Šulc nije ni nalik onom beku koji je blistao u dresu Hofenhajma, dok Rafaelu Gereiru kroz osam meseci ističe ugovor i veliko je pitanje da li će Portugalac ostati. Mladi Tom Rote postepeno ulazi u seniorski sastav i dobija šansu na kašičicu, pa je izvesno da će Borusija morati da pazari defanzivca za levu stranu terena.

Izabrane vesti

Kako javljaju lokalni mediji u Dortmundu skauting služba Milionera uveliko radi na terenu i opipava puls nekih meta. Među njima je, navodno, i ime ove sezone odličnog Alžiraca Ramija Bensebajnija iz Menhengladbaha.

Iskusni levonogi bek i štoper jedan je od najboljih igrača Ždrebaca. Na 12 utakmica postigao je pet golova, što će reći da se veoma dobro snalazi u ofanzivnim zadacima, a to je ono za čim Dortmund traga.

Sa Bensebajnijem Borusija bi dobila polivalentnog igrača koji može da igra kao klasičan bek, ving bek, ali i kao levi štoper u formaciji sa trojicom igrača u poslednjoj liniji.

Ono što novom sportskom direktoru Sebastijanu Kelu ide na ruku jeste činjenica da Alžircu na leto ističe ugovor, a kako Gladbah ima nekoliko igrača u takvoj situaciji (Zomer, Tiram, Štindl, Kramer, Jančke), neke od njih moraće na zimu i da proda. Kako ne bi svi otišli bez obeštećenja.

U tome svoju šansu vidi Dortmund...

Milioneri nisu tako često kupovali u taboru svog imenjaka, međutim uvek su mu uzimala ponajbolje igrače. Primeri - Marko Rojs, Mahmud Daud, Torgan Azar.


tagovi

Zimski prelazni rok 2023Rami Bensebaini

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara