Janku i Niku pobeda produžava život, Swole Patrol pred velikim iznenađenjem

Vreme čitanja: 4min | pet. 03.04.20. | 16:20

Na programu poslednja runda grupne faze ESL Pro lige u dve grupe

Gejmersko ludilo polako dolazi do usijanja. Možda ovih dana ne možemo da uživamo u fudbalskim utakmicama Premijer lige ili Primere, košarci u Evroligi i ABA ligi, ali ljubitelji Counter Strike-a svakako mogu da osete adrenalin gledajući jedanaestu sezonu ESL Pro lige, gde smo već imali nekoliko izuzetno dobrih okršaja.

Sve će danas dobiti svoj šlag na tortu, pošto će se u dva termina odigrati finalne borbe u preostale dve grupe. Da sve bude zanimljivije publici u našoj zemlji, imaćemo za koga da navijamo, jer su prisutni gejmeri i iz Srbije.

Izabrane vesti

Tako ćemo nešto kasnije večeras pomno pratiti rezultat sa meča između FaZe-a i OG-ja, gde će za prvi navedeni tim nastupiti dva momka iz našeg regiona. Predstavnik Srbije biće trener, Janko Paunović, dok nam iz susedne Bosne i Hercegovine dolazi Niko Kovač, koji će biti predvodnik tima u borbi protiv prvoplasirane filijale Red Bula u ovom nadmetanju (18.25).

Pobeda bi FaZe izjednačila po broju bodova sa OG-jem, a ujedno i poraženim iz meča Mousesports – G2, pa bi se za prolazak dalje pravio krug. Nema sumnje da bi se u tom slučaju gledala i razlika u osvojenim mapama, što znači da će FaZe večeras morati da ide na pobedu od 2:0, kako bi imao veće šanse za plej-of.

Ono što dodatno daje na uzbuljivosti ovom duelu predstavlja činjenica da se dva tima nisu ranije sastajala, te da će faktički u premijeri odlučivati o tome ko će ići dalje u borbu za osvajanje jedanaeste sezone ESL Pro lige.

Već smo pomenuli da će se u čitavu ovu zbrku za prolazak dalje priključiti Mousesports i G2, koji se trenutno nalaze na jednom od mesta koje vodi dalje, ali koji bi u slučaju pobede FaZe-a morali da zavise od razlike. Pobeda ih, naravno, vodi dalje bez obzira na to šta će se desiti na ostalim duelima (18.25).

Za razliku od prethodnog takmičarskog para, ovaj evropsko-francuski duel nosi sa sobom prilično dugu tradiciju. Mousesports je u poslednjih nekoliko godina daleko uspešniji, pošto je slavio na šest od poslednjih sedam duela, mada je G2 bio trijumfalan na onom odigranom u februaru ove godine.

Preostali duel ove grupe neće imati nikakav takmičarski značaj. Kazahstanski Virtus i Tyloo će se faktički boriti samo da izbegnu "fenjer" u svojoj Grupi C (18.25).

Uzimajući u obzir da je Tyloo od samog starta ove sezone katastrofalan i da nije upisao pobedu na minulih 11 dvoboja, sve vam to dovoljno govori da su Kazahstanci ovde ogromni favoriti za pobedu.

Druga grupa takođe donosi veliku zbrku u borbi za prolazak dalje. U mogućnosti da se plasira u narednu fazu takmičenja nalazi se pet od šest timova, što nagoveštava izuzetno zanimljivu završnicu.

Krenućemo od možda najvećeg iznenađenja dosadašnjeg toka takmičenja. Gotovo niko nije očekivao da Swole Patrol nakon četiri runde zauzme drugo mesto u Grupi D, tik iza ekipe Evil Geniuses. Samim tim, pobeda protiv MIBR-a bi ih definitivno odvela u naredni krug (22.00).

Ruku na srce, pre samo nekoliko meseci, Amerikanci su poraženi od Brazilaca posle samo dve mape u grupnoj fazi desete sezone ESL Pro lige. To znači da će Swole Patrol ipak neće moći da se uzda u lak prolazak kroz kandže MIBR-a.

Vodeća ekipa Evil Geniuses, odnosno Zlih genija, ukoliko želite da ih oslovite na našem jeziku, pokušaće da protiv sastava Team Liquid obezbedi prvo mesto na tabeli. Daleko od toga da će to biti lak posao, jer poraz Liquida znači i njihovu eliminaciju iz daljeg toka takmičenja (22.00).

Ono što je takođe interesantno naglasiti jeste činjenica da je Team Liquid dobio oba prethodna duela protiv Zlih genija, pa će gledati da tu besprekornu seriju nastavi ove večeri.

Za kraj, tim "100 Thieves" pokušaće protiv brazilske Furije da dođe do pobede vredne plasmana u narednu fazu takmičenja. I u ovom timu ćemo imati da navijamo za jednog našeg gejmera, pošto će "Kasad", odnosno Aleksandar Trifunović, biti trener ekipe Lopova (22.00).

Australijancima pripada uloga blagog favorita na ovom meču, ali Furija će svakako imati svoje adute. Samo jednom su se u prošlosti sastajali na zvaničnim nadmetanjima, a Lopovi mogu da se pohvale jedinom pobedom ostvarenom prethodne jeseni u ESL Pro ligi u dve mape.

ESL PRO LIGA – GRUPNA FAZA, 5. KOLO

Grupa C

Petak
17.00: (1,45) FaZe Clan – OG (2,55)
17.00: (1,85) Mousesports – G2 E-sports (1,85)
17.00: (1,35) Virtus.pro – Tyloo (2,90)

Grupa D

Petak
21.00: (1,65) 100 Thieves – FURIA (2,11)
21.00: (2,19) Swole Patrol – MIBR (1,60)
21.00: (1,55) Team Liquid – Evil Geniuses (2,29)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara