Dortmund je favorit: Džan stiže do kraja sedmice!

Vreme čitanja: 3min | pon. 27.01.20. | 12:11

Za početak, verovatno, na pozajmicu

Jedan nezadovoljnik je otišao na Bliski istok. Drugi će ostati u Evropi. Ostaje samo da se vidi gde će Juventus, posle Marija Mandžukića (Al Duhali iz Katara) udomiti Emrea Džana. I pod kojim uslovima.

Kako sad stvari stoje, nemački reprezentativac najbliži je povratku u Bundesligu. Tamošnji vodeći mediji, Bild i Kiker, ističu da će Borusija iz Dortmunda koliko danas-sutra poslati u Torino zvaničnu ponudu u nameri da dobije pojačanje u liku 26-godišnjeg veziste. S tim da realizacija posla nije jednostavna i neko će morati da podnese žrtvu.

Izabrane vesti

Caka je u tome da Juve garantuje Džanu platu od 5.000.000 evra neto po sezoni. S obzirom da mu ugovor važi do leta 2022, to je sigurnih 12.000.000 evra, a pretpostavlja se još dodatna 2.000.000 na ime bonusa. Ruku na srce, trenutno ne igra, te nema kako da ih ostvari, ali su mu dostupni. Ipak, fudbaler je najzadovoljniji kad igra, a na Vestfalenu mu nude tu šansu.
Još ništa nije rešeno, niti imam šta da kažem tim povodom. S trenutnim sastavom možemo da izguramo sezonu do kraja“, obazriv je Mihael Cork, sportski direktor Borusije, mada je jasno da se čeka zvanična ponuda na adresu Stare dame.

I Kiker i Bild ističu kako BVB nema nameru da plati Džana koliko to čini prvak Italije, pa su dve varijante u opticaju. Prva podramzumeva Emreovo smanjenje finansijskih zahteva, što je malo verovatno. Druga se ogleda u saznanju da bi na Veastfalenu mogli da ga dovedu na pozajmicu do leta i tako naprave samo mali trošak. Ta opcija se čini izvodljivijom.

Dodatni adut u pregovorima sa Dortmundom je činjenica da Džanov agent, Reza Fazeli, zastupa i interese trenera Lusijana Favra, pa je i to karta koja bi mogla da dovede do dogovora. Posebno što Juventus ne računa na Nemca i spreman je da ga ga se odrekne. Uostalom, krajem leta ga zajedno sa Mandžukićem nije licencirao za grupnu fazu Lige šampiona, igrač se naljutio, trener Mauricio Sari ga ionako ne koristi (samo triput starter u Seriji A), sinoć nije igrao na gostovanju u Napulju pod obrazloženjem da je gripozan, pa je rastanak neminovan u završnoj sedmici zimskog prelaznog roka.
Džan jeste važan igrač. Bićemo srećni ako ostane, međutim, ukoliko pronađemo rešenje koje svima pogoduje, može da ide. Ima dosta udvarača širom Evrope, što je logično, jer je jedan od najbolji vezista na Starom kontinentu“, pojasnio je Fabio Paratrići, sportski direktor Juventusa.

Među tim udvaračima su i oni platežno moćniji od Borusije. Na primer, Arsenal, Mančester junated i Totenhem. Svakome je potrebna sveža krv na sredini terena, spremni su da preuzmu platu i dobiju igrača – bilo na pozajmicu, bilo da preuzmu ugovor – međutim, najveći je problem taj što sam Džan želi nazad u otadžbinu kako bi bio pred očima selektora Pancera Joahima Leva pred Prvenstvo Evrope. Zato se čini da je Dortmund favorit za potpis, ali moraće brzo da deluje. Sat otkucava...

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara