Doni van de Bek prihvatio ruku spasa, najzvučnije je pojačanje debitanta u Ligi šampiona

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.07.24. | 18:05

Za sada transfer od samo 500.000 evra, a ostalo zavisi od njega

Pre četiri godine se za njegov potpis otimalo „pola Evrope“. Klubovi poput Real Madrida i Pari Sen Žermena su bili ozbiljni udvarač tadašnjem Ajaksovom hit igraču Doniju van de Beku. Poslednjeg dana prelaznog roka je izabrao da se preseli u Mančester Junajted u transferu teškom skoro 40.000.000 evra.

I postao je skup promašaj i težak gubitak posrnulog velikana sa Old Traforda. Jedan od postera loših vremena na Teatru snova. Danas je definitivno stavio tačku na tu traumatičnu epizodu i napustio Mančester Junajted  za sva vremena. U transferu teškom oko 500.000 evra, Van de Bek je pojačao hit španske Primere iz prošle sezone - Đironu. Pridružiće se tamo još jednom bivšem saigraču iz one simpatične Ajaksove generacije, Dejliju Blindu. I on je u Kataloniji našao fudbalski mir posle ružnog rastanka sa Ajaksom i neslavne epizode u Bajernu.

Izabrane vesti

To je ono što je potrebno Van de Beku čija karijera je krenula ozbiljnom stranputicom pre četiri godine. Na početku je i dobijao šansu, odirgao 50 utakmica za godinu i po dana, nije mnogo pokazao i preselio se na pozajmicu u Everton. Ni tamo nije fudbalski oživeo i Karamele su ga vratile na Old Traford. Ponadao se tada da mu je svanulo dolaskom Erika Ten Haga kod kojeg je blistao u Ajaksu, ali nisu ponovili saradnju iz Amsterdama. Godinu i po dana se mučio, imao i probleme sa povredama da bi prošle zime otišao na pozajmicu u Ajntraht iz Frankfurta. Završila se bez uspeha kao i ona u Evertonu.

Skoro da je nestao sa fudbalske mape, a onda je ruku spasa pružila Đirona. Pod svojim uslovima. Za poečtka će platiti samo pola miliona evra za tramnsfer. Ali, tu su i brojni bonusi. U rasponu od 5.000.000 za one najednostavnije ako Van de Bek bude igrao, do onih najkomplikovanijih vrednih15.000.000 evra ako potpuno oživi karijeru i zablista u Kataloniji.

Van de Bek je najzvučnije pojačanje debitanta u Ligi šampiona. Pre njega su došli Barsino dete Abel Ruiz iz Brage za 9.000.000 evra i češki štoper Ladislav Krejči iz Sparte za 8.000.000. Ugrabili su kao slobonog igrača i Ajaksov prospekt Gabrijela Miseuja. Ali, i otišli su neki bitni igrači. Erik Garsija i Pablo Tore su se vratili u Barselonu iz koje su pozajmljeni, Savio je obezbedio mesto u timu „starijeg brata“ Mančester Sitija, Aleš Garsija je otišao kod Ćabija Alonsa u Leverekuzen za 18.000.000 evra. Utisak je da Đirona slabija ulazi u novu sezonu. I zato bi Van de Bekovo fudbalsko vaskrsnuće bilo od velikog značaja za sve tri strane u ovom poslu.


 



tagovi

Letnji prelazni rok 2024Doni van de Bek

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara