Doni van de Bek - posao težak 72.800.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.09.20. | 19:00

Toliko će Mančester dati za obeštećenje i plate mladog Holanđanina...

Mančesterov prvi veliki posao ovog leta je Doni van de Bek! Dogovor sklopljen pre dva dana upravo je ozvaničen - vezista Ajaksa od danas je igrač Junajteda, a posao je vredan 39.000.000 evra, javlja Skaj sport. Ukoliko Van de Bek ispuni očekivanja i ako bude imao dobre brojke (golovi i asistencije) Ajaks će inkasirati dodatnih 5.000.000 evra.

Englezi pišu da je ugovor potpisan na pet godina, odnosno da će Holanđanin na nedeljnom nivou zarađivati oko 120.000 evra. Na godišnjem nivou to bi bilo 5.760.000. Kada sve saberemo dolazimo do podatka da bi čitav posao mogao da košta Mančester Junajted 72.800.000 evra (44.000.000 za obeštećenje i 28.800.000 za plate).

Izabrane vesti

Talentovani vezista Ajaksa bio je nezaobilazni član prve postave u poslednje dve sezone, a naročito je pažnju skrenuo u pretprošloj, kada su Kopljanici došli do polufinala Lige šampiona. Sa 23 godine Van de Bek bi trebalo da predstavlja i ozbiljno pojačanje i zalog za budućnost slavnog kluba sa Old Traforda. Prošle sezone imao je učinak od deset golova i 11 asistencija...

"Hoću da se zahvalim svima u Ajaksu. Tamo sam odrastao i sazreo, uvek ću imati posebnu vezu sa tim klubom. Sada sam spreman da napravim sledeći korak u karijeri, ovo je ipak viši nivo fudbala. Svi su mi govorili koliko je dobra atmosfera na Old Trafordu. Jedva čekam da osetim taj ambijent... Ovaj tim ima neke od najboljih vezista na svetu i srećan što ću igrati kraj njih", kazao je Van de Bek.

Ole Gunar Solskjer nije štedeo reči hvale na račun mladog Holanđanina:

"Doni ima sve tehničke karakteristike potrebne za moju filozofiju fudbala. Ima i ličnost potrebnu da igra u Mančesteru. Doneće nam neke nove kvalitete", podvukao je Norvežanin.


tagovi

Letnji prelazni rok 2020Doni van de Bek

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara