Ajmerik Laport (©Reuters)
Ajmerik Laport (©Reuters)

Don Karlo zatražio štopera, Real odobrio: Laport glavna zimska meta

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.10.24. | 12:43

Kraljevski klub ne sme da oskudeva ni u čemu

Kvaliteta u poslednjoj liniji Real Madrida ima, ali ima i omanjih pukotina. Ima i zdravstvenih problema, klupa nije dovoljno duboka. Kada je sve sabrao i oduzeo, i stavio na papir, Karlo Ančeloti video je šta mu je činiti. Uputio je jasan zahtev: potreban mu je još jedan štoper.

Don Karlo zatražio je novog defanzivca, a odgovorni su dali ‘zeleno svetlo’. Stigao je potvrdan odgovor i, prema pisanju Asa, glavna meta Kraljevskog kluba u zimskom prelaznom roku biće Ajmerik Laport. Ali, neće biti jednostavno Madriđanima da ga usred sezone izvuku iz Saudijske Arabije.

Izabrane vesti

Na Santjago Bernabeuu vode se parolom: Kraljevski klub ni u čemu ne sme da oskudeva. Svaku rupu na vfreme treba zapušiti. A, sa poslednjom linijom nisu načisto, nekoliko je znakova pitanja.

Prvi stoji pored imena Davida Alabe. Nepoznanica je svima u Real Madridu koliko će Austrijancu biti potrebno vremena da uhvati ritam. Ligamenti kolena stradali su mu pre skoro godinu dana, na terenu ga nema od decembra 2023. godine. Povratak je prolongiran. Drugi stoji pored Hesusa Valjeha, nije impresionirao Karla Ančelotija.

Sve u svemu, Real Madrid trenutno ima samo dvojicu štopera – Edera Militaa i Antonija Ridigera. Može da pripomogne Orelijen Čuameni, spuštao se u poslednju liniju, međutim, nije to – to. I preveliki rizik bio bi da se Kraljevski klub ne aktivira na zimskoj pijaci i ne angažuje pojačanje. Takva je procena.

Pročešljao je tržište sportski sektor i, sva je prilika, opredelio se Ajmerika Laporta. Španskom reprezentativcu se baš i nije dopao život u pustinji, još letos se pominjalo da bi mogao nazad u Evropu. Interesovao se Atletik Bilbao, međutim, konkretnih poteza nije bilo. Ostao je u Al Nasru, standardan je i pitanje je hoće li arapski klub uopšte biti voljan da pregovara. Jer, španski reprezentativac ima ugovor do 2026. godine.

Procena je da će Real Madrid morati da izdvoji oko 25.000.000 evra, ako Al Nasr bude spreman da se odrekne Ajmerika Laporta i pusti ga da se vrati u domovinu.



tagovi

Zimski prelazni rok 2025Real MadridAl NasrAjmerik Laport

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara