Domenek (© Reuters)
Domenek (© Reuters)

Domenek otkriva da su ga zvali za selektora Srbije: Voleo bih da me izaberu, ima potencijala za nešto zanimljivo

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.12.20. | 23:25

„Sad to više nije u mojim rukama, čeka se odluka“, kaže iskusni Francuz

U bubnju je nekoliko imena, niko ne zna ko će biti izvučen, mada iz Francuske stižu nagoveštaji da bi Srbija mogla da dobije trećeg stranca u ulozi selektora.

Nije bilo sreće ni sa Havijerom Klementeom, ni sa Dikom Advokatom, možda će biti sa Rajmonom Domenekom, mada je njegov angažman na dugačkom štapu. Iako sam 68-godišnji strateg uverava da je jedan od kandidata.

Izabrane vesti

Istina je, kontaktirali su me i pitali da li sam zainteresovan da preuzmem fudbalsku reprezentaciju Srbije. Odgovorio sam potvrdno. Nivo vaše selekcije je visok, imate sjajne igrače širom Evrope. Ima mnogo potencijala da se uradi nešto zanimljivo“, pojasnio je Domenek u razgovoru sa Goranom Čvorovićem, dopisnikom Večernjih novosti iz Pariza.

Domenek je od 2004. do 2010. vodio Galske petlove, dvaput sa njima bio na Mundijalu, a baš je to ono što se traži od Srbije, posle kraha na putu ka Prvenstvu Evrope. Jasno je da nekadašnji trener Liona nije jedini, pitanje da li i ozbiljni kandidat, jer se od srpskih stručnjaka najbolje kotiraju Vladan Milojević i Veljko Paunović, ali su obojica pod čvrstim ugovorima u klubovima. Domenek je slobodan, s tim da ni on ne može da kaže kakve su mu šanse.

Sad to više nije u mojim rukama. Čeka se odluka. Rekao sam šta mislim, veoma bih voleo da me izaberu, ali nisam pod pritiskom. Ako ne, nastaviću da radim ono čime se trenutno bavim“.

Ne otkriva Rajmon Domenek ko mu je konkretno ponudio da sedne na klupu na kojoj se, zvanično, i dalje nalazi Ljubiša Tumbaković.

U našim trenerskim vodama to obično funkcioniše preko kontakata. Preneli su mi zainteresovanost, pa ćemo videti šta će od toga biti. Nije moj agent tražio angažman, već je išlo u obrnutom pravcu. Sve je to sticaj okolnosti. Drago mi je što se neko dosetio da bih mogao da budem kandidat za tu funkciju. Iskreno, uvek laska kada neko prepozna da biste mogli da vodite reprezentaciju jedne zemlje“.

Dodaje, za kraj, da ne bi imao problem da živi i radi u Beogradu.

Iz porodičnih razloga nisam hteo da sa decom napuštam Pariz, ali, sada, deca su porasla, sve je na svom mestu, slobodan sam i spreman sam za nove izazove“, raspoložen je Rajmon Domenek da vodi državni tim Srbije.


tagovi

Rajmon Domenekfudbalska reprezentacija SrbijeFudbalski savez Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara