(©Reuters)
(©Reuters)

Dolijao Dibu: Zbog udaranja kamermana dve utakmice suspenzije

Vreme čitanja: 1min | sub. 28.09.24. | 11:52

Preskočiće mečeve Argentine sa Venecuelom i Bolivijom

Od finala Svetskog prvenstva u Kataru, kada je trofej za najboljeg golmana „nabio“ na međunožje, Emilijano Martinez se šetao po ivici žileta, na obodu suspenzije zbog ponašanja.

FIFA mu je tada progledala kroz prste, a isto je uradio i nakon Kopa Amerike ovog leta. I činilo se da je opet prošao „ispod radara“. Međutim, kada je nakon poraza od Kolumbije u kvalifikacijama za Mundijal ošamario kamermana, protiv Martineza je otvoren disciplinski postupak.

Izabrane vesti

Na kraju u presudi glasi da se Dibu Martinez nesportski ponašao na utakmicama protiv Čilea i Kolumbije. FIFA je odlučila da suspenduje argentinskog golmana. Kazna glasi – dve utakmice. Zbog toga će Dibu da propusti mečeve „albiselesta“ sa Venecuelom i Bolivijom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Imao je Martinez sreće, u pitanju su skromni rivali, koje bi Argentina morala da pobedi i bez njega na terenu.

Emilijano Martinez je u junu 2021. godine, sa 29 leta, postao reprezentativac Argentine i dao je ogroman doprinos osvajanju dve Kopa Amerike i Svetskog prvenstva u Kataru, zbog čega već sada spada u grupu najvećih golmana te zemlje svih vremena.


tagovi

Emilijano Martinezfudbalska reprezentacija Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara