Musa Dijabi (Reuters)
Musa Dijabi (Reuters)

Dolar u oku Muse Dijabija: Bolje mu je arapsko sunce, nego Liga šampiona

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.07.24. | 17:11

Al Itihad ponudio Aston Vili 55.000.000 za krilnog napadača, Loran Blan pravi francusku koloniju

Nije prvi kojem su se zacaklile oči kada su se pojavili emisari saudijskih klubova, stavili pred njega nekakve papire sa ciframa od kojih se i bogatima zavrti u glavi. Musa Dijabi je na raskrsnici. Ostati u Aston Vili i igrati Ligu šampiona ili otići na Bliski istok gde miluje arapsko sunce, pardon, dolari.

Konkretna ponuda na adresu Aston Vile je stigla, a Al Itihad je na sto stavio 55.000.000, istu sumu koju je Aston Vila prošlog leta platila Bajer Leverkuzenu kada su Saudijci takođe obigravali oko lakonogog Francuza i nudlili 40.000.000.

Izabrane vesti

Još nema konačnog dogovora ni na relaciji između klubova, niti Dijabija i Al Itihada. Mnogi pouzdani izvori tvrde da Aston Vila želi da podigne cenu i iskamči još koji milion preko. Sa druge strane, francuski mediji su poslednjih dana pisali o potencijalnoj plati Dijabija u Džedi. U Birmingemu prima 4.500.000, dok bi na Arabijskom poluostvru trebalo da ima 15.000.000 neto. Dakle, više nego trostruko.

Unaj Emeri Dijabija vidi kao važnu kariku u ekipi koja je prošle sezone u Premijer ligi pobeđivala i Arsenal i Mančester Siti, takmace koji su se do poslednjeg kola borili za titulu. Ali jasno je da nema rezona zadržavati u klubu igrača protiv njegove volje. A sve ukazuje na to da je Dijabiju preči novac od vrhunskog fudbala.

Iako nije čitave sezone bio starter, nekadašnji član Pari Sen Žermena bio je vrlo blizu dabl-dabl učinka. Na 54 utakmice u svim takmičenjima isporučio je deset pogodaka i devet asistencija.

Ako pande dogovor sve tri strane biće prvi bombastični transfer u Arabiji ovog leta. A došao bi u sredinu u kojoj novopečeni trener Loran Blan ima nameru da pravi francusku koloniju. Tu su "starosedeoci" Karim Benzema i Engolo Kante, pred potpisom je Usem Auar iz Rome i Dijabiju bi sigurno bilo i lepše i lakše u Arabiji u društvu tolikih sunarodnika.


tagovi

Musa DijabiAston VilaLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara