Rajan Šerki (AFP)
Rajan Šerki (AFP)

Dogovorio se sa PSŽ-om, ali ići će na Vestfalen: Šerki pred vratima Dortmunda

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.06.24. | 16:54

Borusija će izjednačiti ponudu Parižana od 15.000.000 evra koju je Lion već prihvatio, a talentovani plejmejker u tom slučaju bira klub u kojem će odmah dobiti značajnu ulogu

Kada se Pari Sen Žermenu dopadne igrač iz Lige 1, on ga obično bez problema prevede u svoje redove. Poslednjih godina stizali su Bredli Barkola, Ugo Ekitike, Renato Sančes, ali ovoga puta šampion Francuske će, kako stvari stoje, izgubiti bitku na fudbalskom tržištu. Imaju Parižani dogovor i sa Rajanom Šerkijem i sa Lionom, ali su velike šanse talentovani francuski ofanzivac uskoro postane igrač Borusije iz Dortmunda.

Naime, iako je Lion prihvatio 15.000.000 evra i bonuse od Pari Sen Žermena, iako je Šerkija na dolazak u Pariz lično ubedio Luis Kampos, Milioneri iz Dortmunda će ponuditi Lionu identične uslove kao Parižani, a Šerki će, prema navodima uglednog L'Ekipa, dati prednost Borusiji kao daleko povoljnijoj sredini za razvoj njegove karijere.

Izabrane vesti

Izdanak čuvene Lionove fudbalske akademije ušao je u poslednju godinu ugovora koji nije želeo da produži jer mu je klub na čelu sa Džonom Tekstorom nudio novi do 2028. godine, ali sa redukovanim primanjima. Borusija recimo, neće moći da parira Pari Sen Žermenovoj ponudi po pitanju zarade, ali je Šerki spreman da pristane i na manju platu od one koju bi imao u Parizu jer će u Borusiji de fakto imati značajniju ulogu već od samog dolaska.

Iako ima samo 20 godina, Šerki je već dugo na profesionalnoj sceni. Za Lion je debitovao oktobra 2019. godine kao 16-godišnjak, a od tada odigrao 141 utakmicu uz 17 postignutih i 25 namaštenih golova. Momak alžirskog porekla je izraziti plejmejker i na Vestfalenu će popuniti prazninu nastalu odlaskom Marka Rojsa. Šerki može da odgovori na više pozicija u navali, ali je po prirodi desetka, a osim nje, najčešće je igrao na desnom krilu.

Lion je posle zimske pozajmice vredne 6.000.000 evra, otkupio Saida Benramu od Vest Hema za dodatnih 14.400.000 evra i tako se praktično postarao da se Šerkijev odlazak ne oseti. Dakle, 20-godišnjak je viđen u Dortmundu, a konačan rasplet drugog letnjeg transfera finaliste Lige šampiona - prethodno se dogovorio sa Seruom Girasijem - trebalo bi da se odigra u narednim danima.


tagovi

Rajan ŠerkiBorusija DortmundLion

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara