Dogovorili se Njukasl i Lajpcig, Lukman se vraća u Englesku

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.01.20. | 19:55

Lekarski pregledi tokom naredne nedelje...

Mladi krilni napadač RB Lajpciga Ademola Lukman (22) na putu je da se posle šest meseci u Nemačkoj vrati u Englesku. Kako pišu lolakni mediji iz Njukasla, čelnici Svraka postigli su dogovor sa kolegama iz Lajpciga da pozajme na šest meseci momka poreklom iz Nigerije, a u sklopu tog dogovora je i klauzula po kojoj bi Njukasl mogao da u celosti otkupi njegov ugovor na leto. 

Za sada nema govora o ciframa, ali pretpostavka je da bi mladi reprezentativac Engleske mogao da košta Stiva Brusa oko 20.000.000 evra, u slučaju da reši da ga otkupi. To praktično znači da bi Lajpcig povratio sav novac uložen u Lukmana kada ga je kupovao od Evertona letos.

Izabrane vesti

Podsetimo, Ademola Lukman je u svom prvom mandatu u Bundesligi - od januara 2018. do juna 2018 - oduševio. Tada je pod komandom Ralfa Rangnika na 11 utakmica imao učinak od pet golova i četiri asistencije, međutim otkako su ga Bikovi otkupili godinu kasnije on nije ni senka tog igrača. Kod Julijana Nagelsmana odigrao je svega 131 minut u ligi i nije imao značajan učinak. Otuda ne čudi što je Lajpcig bio raspoložen da izađe u susret Njuki. 

Opet, s druge strane, Brus muku muči u dosadašnjem toku sezone s napadačima. Četvorici je od avgusta ukazivao šansu (Kerol, Gejl, Muto i Žoelinton) i svi oni zajedno postigli su jedan jedini gol?!

Nada se iskuni stručnjak da bi Lukman mogao da popravi stvari.

Mladi Englez tokom naredne nedelje trebalo bi da stigne na lekarske preglede...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara