Dogovorili se Bešiktaš i Šalke: Konopljanka za 3.500.000 evra u šest rata

Vreme čitanja: 1min | uto. 20.08.19. | 15:49

Ukrajinac ide u Istanbul...

Posle nekoliko dana intenzivnih pregovora konačno su se dogovorili Šalke i Bešiktaš: Jevhen Konopljanka prelazi u Istanbul. Nemci su dugo zatezali, nisu želeli da odstupe od cifre koju su zacrtali (4.000.000), ali kada su videli da je vrag odneo šalu i da će pregovori propasti, nekako su popustili, pa konačan dogovor izgleda ovako: Šalkeu će pripasti 3.500.000 evra na konto obeštećenja, a Turci će imati privilegiju da tu cifru isplate u šest rata. 

Novi trener tima iz Gelzenkirhena David Vagner ne računa na Ukrajinca zbog čega je Šalke po svaku cenu želeo da se oslobodi ovog momka i njegove ne male plate. On će od Bešiktaša dobijati 2.500.000 evra po sezoni i potpisaće na četiri godine.

Izabrane vesti

Turcima je potreban igrač profila Jevhena Konopljanke jer su im krila poprilično ostarila i potreban je generalni remont. Kvarežmi je već 35 godina, Džermejn Lens će uskoro 32, a ni ostali navalni igrači (poput Buraka Jilmaza) nisu u cvetu mladosti. 

Konpljanka tako napušta Šalke i ostaće upamćen kao jedan od većih promašaja poslednjih godina. Plaćen je za nemačke uslove lepih 12.500.000 evra, a na 57 bundesligaških utakmica postigao je svega šest pogodaka.

Foto: Reuters 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara