Dogovoreno: Džan do kraja dana potpisuje za Dortmund

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.01.20. | 09:33

Juventus pristao na pozajmicu bez nadoknade, ali s pristojnim otkupom na leto...

Čim se rešila Paka Alkasera (sinoć sve dogovorio sa Viljarealom) i njegove velike plate, Borusija iz Dortmunda ušla je u završne pregovore sa Emreom Džanom kog merka od početka meseca. Pouzdani nemački Kiker, ali i pojedini engleski tabloidi javljaju jutros da je posao zaključen, odnosno da je Juventus prihvatio ponudu Nemaca, te da više ništa ne koči ovaj transfer. 

Podsetimo, Džan se još ranije dogovorio s Borusijom i prema nekim informacijama pristao na 1.500.000 evra manju platu od one koju je primao u Torinu. Dakle, umesto 5.000.000 trebalo bi da zarađuje 3.500.000 evra godišnje. 

Izabrane vesti

Nemačkom reprezentativcu novac nije bio u prvom planu. Vodio se činjenicom da će teško obezbediti mesto u timu Jogija Leva za EURO 2020 ako ne bude igrao, zbog čega je i odbio izdašnije ponude Totenhema i Mančester Junajteda, recimo.

Emre Džan trebalo bi da predstavlja veliko pojačanje za vezi red Dortmunda kom svakako fali sveže krvi posle odlaska Julijana Vajgla u Benfiku i činjenice da Lusijan Favr gotovo da ne računa na Tomasa Dilejnija

Kada su u pitanju finansijski detalji saradnje sa Juventusom oni su sledeći: pozajmica do kraja sezone bez nadoknade, pa na leto otkup za 23.000.000 evra. Imajući u vidu da je Stara dama dugo odbijala sve ponude i tražila 30.000.000, može se reći da je Borusija sasvim pristojno prošla, pogotovo što će novcem od prodaje Alkasera finansirati ovaj transfer, a ne direktno iz kase.

Džan bi u toku današnjeg dana trebalo da stigne na Vestfalen da obavi lekarske preglede i da potpiše ugovor. Verovatno do 2024.

Foto: Reuters 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara