Foto: Starsport
Foto: Starsport

Docić: Srećan sam zbog ostanka u Čukaričkom, nadam se plej-ofu

Vreme čitanja: 4min | sub. 07.08.21. | 10:04

Kapiten Brđana paraf na novi ugovor ukrasio maestralnom partijom, pred put u Švedsku upozorava na težinu zadatka

Odlično izdanje Čukaričkog i pobeda protiv Hamarbija (3:1) rasplamsali su nadu Brđana u novi evropski uspeh, a potpisnik drugog uzastopnog slavlja u kvalifikacijama za Ligu konferencije bio je Marko Docić. Kapiten belo-crnih držao je konce igre protiv švedskog predstavnika i u potpunosti opravdao ulogu lidera aktuelne generacije, a sjajnu igru u Humskoj ukrasio je sa dva dragocena gola približivši san javi, međutim, odličnom partijom u Beogradu obavljeno je tek pola posla, na šta je i sam kapiten upozorio.

Izabrane vesti

"Ostvarili smo veliku pobedu, posebno jer je treće kolo i rival je Hamarbi, kvalitetna ekipa. Uprkos tome, nema mesta euforiji jer je ovo prva utakmica i tek nas očekuje revanš. Napravili smo solidnu prednost, ali ne i dovoljnu da bismo smeli da se opustimo. Mogli smo da postignemo još jedan, dva gola i tako uvećamo zalihu, međutim ne možemo da budemo nezadovoljni", izjavio je Docić za Mozzart Sport.

Makar koliko i rezultat raduje stil igre i činjenica da je Čukarički odigrao jednu od najboljih utakmica pod komandom Dušana Đorđevića.

"Visoki presing nam je doneo dosta. Imali smo u prvom poluvremenu 2-3 oduzete lopte u njihovoj trećini terena gde je opasna zona i automatski ste u polušansi ili šansi. Potrebno je da od ovog stila ne odustajemo ni u Stokholmu. Hamarbi je dosta opasan kad spusti rivala nisko, što je uradio u jednom momentu promenom igrača i formacije".

Docić je istakao zadovoljstvo jer su Brđani imali isti pristup tokom većeg dela meča, čak i kada je rival stigao do izjednačenja.

"Presingom smo primorali rivala na grešku, oduzeli loptu i posle kontre i prodora Jovanovića postigli gol. Idealan način da otvorimo meč. Potom je usledila čudna situacija za izjednačenje. Sve je izgledalo kao lak posao, ali je lopta proklizala i dobila ubrzanje. Gol nas nije sprečio da igramo svoju igru, nastavili smo u istom ritmu i nagrada je stigla u vidu novog vođstva. Kod drugog gola sm osetio da ćemo oduzeti loptu i ranije krenuo napred. Ndijae je poslao povrati pas na oko 15 metara, video sam da je golman krenuo u jednu stranu te sam plasirao loptu u suprotnu. Početak drugog poluvremena, doneo je dve prilike posle kornera, imali smo inicijativu iz koje je usledio prodor Jankovića, ponovo sam imao osećaj, verovao da će zaseći i dati pas unazad i bio sam u pravu - 3:1. Sve se odvijalo idealno, ali smo potom malo spustili gard. Ne mogu da kažem da smo se uplašili, jednostavno je naišao period, rival je napravio određene promene. Ipak, i do kraja susreta imali smo svoje prilike, posebna žal ostaje što Jovanović nije stigao do lopte nakon centaršuta Jankovića".

Gol Marka Docića protiv Hamarbija, Foto: StarsportGol Marka Docića protiv Hamarbija, Foto: Starsport

Fudbalski arhitekta rođen 1993. godine odlično je predvodio mladi tim koji je na stadionu u Humskoj izgledao kao da ima već značajan broj evropskih utakmica iza sebe.

"Kontrolne utakmice bile su veoma važne, naglasio sam to i pre priprema. Imali smo priliku u Sloveniji da odmerimo snage sa 3-4 ozbiljna rivala, da vidimo gde smo kroz utakmice sa Arsenalom iz Tule, Olimpijom i Ašdodom, timovima na veoma visokom nivou. Te utakmice su nam donele neko iskustvo, mladi igrači koji nadolaze imali su priliku da steknu predstavu šta ih očekuje u Evropi, pripreme se na pravi način".

Najbolje izdanje od početka sezone kapiten Brđana zabeležio je neposredno po ozvaničenju novog ugovora koji će biti na snazi do 2024. godine, potvrdivši tako da su i on i uprava kluba napravili ispravan korak.

"Imam odličnu saradnju sa ljudima iz kluba. Pre 10-15 dana smo znali da ćemo produžiti ugovor. Bilo je ponuda drugih klubova, ali nije se namestilo da odem. Klub je imao veliku želju da me zadrži i uz obostrano zadovoljstvo produžili smo saradnju. Bilo je dosta opcija, interesovanja, ali ono što sam prošao kroz prethodni deo karijere me je naučilo da samo treba da gledam trenutnu situaciju i da ne razmišljam o drugim stvarima. Ostanak gledam kao pozitivnu stvar, želim da sa Čukaričkim budem sve uspešniji, a da smo na pravom putu potvrđuje mi to što klub iz godine u godinu beleži sve bolje rezultate, pomera svoje granice".

Trijimf, kako je Docić naglasio na početku razgovora, nije uticao da se Brđani uspavaju na lovorikama, te je pogled već usmeren ka sutrašnjoj utakmici protiv Kolubare, a potom i revanšu sa Hamarbijem.

"Već duže vereme ciljevei su da afirmišemo mlade igrače i da svake godine izborimo evropske kvalifikacije. Zacrtali smo pre priprema ambiciju da stignemo što dalje na međunarodnoj sceni i da imamo bitniju ulogu nego lani. Nadam se da ćemo proći Hamarbi, biće teško tamo, očekuje nas drugačija utamkmica, ali verujem u saigrače. Nadam se plej-ofu, kroz misli prođe i grupna faza...", otkrio je Docić.


tagovi

Marko Docić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara