Lionel Mesi (©Reuters)
Lionel Mesi (©Reuters)

Dočekasmo i to - Mesi juri Peleov rekord!

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.12.20. | 08:51

Argentinac protiv Real Sosijedada ima priliku da se izjednači s legendarnim Brazilcem

Iako se Barselona nalazi na neočekivanom osmom mestu Primere, večerašnji duel sa Real Sosijedadom na Nou Kampu (21.00) biće derbi kola.

Ekipa iz San Sebastijana je iznenađujuće prva, a u Kataloniju dolazi sa devet bodova više, ali i dve utakmice prednosti u odnosu na Barsu. Nema sumnje da će domaći fudbaleri biti motivisani da smanje zaostatak.

Izabrane vesti

Posebno Lionel Mesi, koji ima priliku da izjednači Peleov rekord po broju golova za jedan klub.

Slavni Brazilac je od 1956. do 1974. postigao 643 pogotka za Santos, a Argentinac je za tri godine manje, kao i na manjem broju utakmica – 744:757, stigao do cifre od 642 gola.

Serija je počela 1. maja 2005. protiv Albasetea, kada je Mesi imao samo 17 godina. Ove sezone listu je dopunio s osam golova u dosadašnjih 15 utakmica, a ukoliko bi dvaput zatresao mrežu gostiju iz San Sebastijana već večeras bi pretekao Pelea.

Zvanično najbolji fudbaler 20. veka goleadu u Santosu okončao je odlaskom u Njujork Kosmos. Moguće je da i Lionel Mesi igra svoju poslednju sezonu u Barseloni, pa je sigurno da će pokušati da što više podigne lestvicu. Jer nema sumnje da će preteći Pelea.

Neće mu to bili lako večeras protiv odbrane koja je primila tek šest golova u 13 utakmica Primere, ali mnogo puta dosad Argentinac je pokazao da čini čuda.

Potvrđuju to već rekordi po broju titula za najboljeg strelca u Španiji (devet), najviše priznanja namenjenih najboljem strelcu Evrope (šest), najviše golova u Primeri (448), najviše golova u nacionalnom prvenstvu u jednoj sezoni (50, 2011/12)...



tagovi

BarselonaLionel Mesi

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara