Kasper Dolberg (©AFP)
Kasper Dolberg (©AFP)

Dobri duh Kasper čuva Anderleht: Gent “slučajno” poveo, Šmajhel i Dolberg “ukrali” bod

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.11.23. | 20:39

Remi na radost Union Sen Žiluaza

Svaki derbi u Belgiji je bitan, ali ne i presudan. Jer, kad-tad svi počnu da posrću, da rasipaju bodove u “malim” utakmicama, a još kada se naprave posebne grupe… E, tek tada kreće pravo ludilo i utakmice “na krv i nož” u kojima je i jedna ispušten bod previše.

Sa te tačke gledišta ni Anderleht, ni Gent nisu previše izgubili podelom bodova – 1:1 (1:1). Ali da je domaćinu pravo – nije. Na stranu što je “slučajno” poveo i što je na jedvite jade sastavio jednu i po šansu protiv belgijskog kraljevskog kluba. U više navrata sačuvao ga je dobri duh Kasper.

Izabrane vesti

Anderlehtova je sreća što ima dvojicu Kaspera, jer da je samo na jednom ne bi to bilo to. Verovatno ne bi ni bilo boda. Udruženim sanagama su Dolberg i Šmajhel “ukrali” pobedu direktnom konkurentu za najviši plasman.

Koliko Gent nije imao sreće u finišu prvog poluvremena i početkom drugog, toliko jestekada je poveo. Puka slučajnost. Šutirao je Matis Samois, rikošetirala je lopta i prevarila Kaspera Šmajhela. Otkotrljala se u mrežu… Ali, dugogodišnji reprezentativni čuvar mreže Crvenih đavola je u nastavku osujetio pokušaj upravo čoveka koji voli da trese mreže u derbijima. Ukrotio je udarac Matisa Samoisa sa distance.

Malo je nedostajalo Gentu da vrati prednost koju mu je skinuo drugi KasperDolberg. Danski napadač je u dubokoj nadoknadi prvog dela igre namestio loptu na belu tačku i bio hladnokrvan prilikom izvođenja jedanaesteraca.

Konkretniji je bio Anderleht, češće ulazio u završnicu, probijao preko Torgana Azara i u zaustavnom vremenu mogao da primi sličan gol. Sven Kums je, poput Matisa Samoisa, tukao sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta prohujala pored stative.

BELGIJA 1 – 14. KOLO

Petak

Vesterlo – Sint Trojden 3:3 (2:1)

/Bajram 15, Madsen 33, Frigan 90+1 – Bokat 5, Koita 77pen, 88/

Subota

Antverpen - Standard Lijež 6:0 (4:0)

/Jansen 4, 14 pen, Ekelenkamp 33, Muja 41, Ilenikena 74, Balikviša 86/

Epen - Molenbek 1:3 (1:1)

/Nuhu 30 - Mersijer 35, Abe 66, Del Pijaž 87/

Mehelen - Šarlroa 1:0 (1:0)

/Hajremans 49pen/

Nedelja

Klub Briž - Serkl Briž 0:0

Genk - Leven 3:1 (1:0)

/Hejnen 25, 90, Munjos 90+5 - Brunes 85/

Gent - Anderleht 1:1 (1:1)

/Samois 38 - Dolberg 45+4pen/

Union Sen Žiloaz - Kortrajk (u toku)



tagovi

Belgija 1Župiler Pro ligaAnderlehtGentKasper DolbergKasper Šmajhel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara