Mladenović (©Starsport)
Mladenović (©Starsport)

Dobri duh Kasper četvrti asistent među Orlovima

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.06.24. | 13:03

Filip Mladenović protiv Švedske upisao deveto dodavanje za gol

Ima 31 godinu i isto toliko nastupa za reprezentaciju. Ali, Filip Mladenović gotovo nikada u dugoj karijeri među Orlovima nije bio prva opcija uz levu aut liniju.

Malo je mečeva Mladenović proveo svih 90 minuta na terenu, pogotovo u Piksijevom mandatu, mada može da se pohvali da je, recimo, bio starter protiv Brazila na Mundijalu.

Izabrane vesti

Međutim, malo je tako zahvalnih igrača u reprezentaciji Srbije, makar iz statističkog ugla, koji za neveliku minutažu i te kako imaju uticaj na rezultat. Na utakmici protiv Švedske u Stokholmu u subotu veče Filip Mladenović je bio u startnih 11, a u drugom poluvremenu je upisao asistenciju za Aleksandra Mitrovića, za drugi gol Srbije.

Kada se podvuče crta, dobija se zanimljiv podatak: na 31 meču za Srbiju, odnosno za 1.846 minuta na terenu Mladenović je upisao devet asistencija. Ili, dodavanje za gol na svakih 205 minuta. Još svedenije, levi bek – i to jedini bek na spisku za EP – beleži asistenciju na nešto malo više od svake druge utakmice. Ako se gledaju samo aktuelni reprezentativci, ispada da je Dobri duh Kasper, kako često zovu beka Panatinaikosa, četvrti najbolji asistent u ekipi!

Ako je verovati pojedinim sajtovima sa bogatom statistikom, otkako Srbija igra pod tim imenom, od 2006. godine, Filip Mladenović je sedmi najbolji asistent u istoriji naše reprezentacije! Uspešniji je, recimo, od Sergeja i Žigića (osam dodavanja za gol), Vlahovića, Ljajića, Zorana Tošića, Ivanovića, Kuzmanovića (šest)...

Isti broj asistencija kao Mladenović ima Marko Pantelić, a bolji od njih su Krasić sa deset, Kostić sa 12, Andrija Živković (upisao dodavanje za gol protiv Švedske) i Kolarov sa 13, dok je apsolutni, nedostižni rekorder Dušan Tadić sa fantastičnih 40 „nameštenih“ pogodaka saigračima.


tagovi

Filip Mladenovićfudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara