Siniša Dobrašinović i Adem Ljajić (Star Sport)
Siniša Dobrašinović i Adem Ljajić (Star Sport)

Dobrašinović pred dolazak Vojvodine u Pazar: Želje navijača nemaju veze sa realnošću

Vreme čitanja: 3min | pet. 06.10.23. | 19:59

"Tako se prave problemi, a mi ih ne želimo", kaže trener Pazaraca

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Novi Pazar je vezao dva poraza, a Vojvodina dve pobede u Mozzart Bet Superligi 2023/24. Novosađani su u prethodne dve sezone bili neprijatan rival za Plave, koji su u međusobnim duelima na domaćem terenu dva puta stigli do boda (oba puta 1:1), dok su Srpsku Atinu po pravilu napuštali pognute glave (1:2, 0:2 i 0:4). Može da bude nekakav pokazatelj, ali i ne mora. Kad utakmica krene, prethodna statistika se zaboravlja.

Izabrane vesti

Sastav Siniše Dobrašinovića pokušaće da u okršaju sa Starom damom u 11. kolu tekućeg prvenstva (subota, 17.00 – Arena Sport 3) malo popravi parametre i ostavi iza sebe poslednje neuspehe začinjene nultom efikasnošću protiv Mladosti u Lučanima (0:2) i Voždovca u Zaplanjskoj (0:1).

Streteg Pazaraca smatra da se klima na Karađorđu promenila u odnosu na start borbe za bodove i da Vojvodina, čak i da izgubi na Gradskom stadionu, ne može da upadne u rezultatsku dubiozu. S druge strane, Pazarci su trenutno daleko od željene igre, rezultata i pozicije na tabeli, a može da ih uteši činjenica da ih od zone evropskih takmičenja deli svega pet bodova.

"Igračima Vojvodine je samopouzdanje naraslo sa dva trijumfa u nizu, pa dolaze kod nas da osvoje nove bodove. Odavno nisu pobedili u gostima. Naš zadatak je jasan. Moramo da zaustavimo njihov nalet i da upišemo trojku. Moramo i da odigramo bolje. Računam dane od utakmice do utakmice. Sa ovim momcima ih sada imam sedam više, što verujem da je kvalitet naše ekipe podiglo za pet do deset odsto. Verujem da je to dovoljno za neki pozitivan rezultat protiv Vojvodine", rekao je Dobrašinović za Mozzart Sport.

Crnogorsko-kiparski stručnjak više puta je upotrebio glagol morati, ali i ponovio da mu to ne pravi problem. Ipak, postoji kvaka.

"Meni to moranje ne smeta i ne pritiska me, a igračima - možda. Ponavljam, navikao sam. Za igrače, a i navijače, bilo bi bolje da smo malo suzdržaniji od preterenih želja, koje nemaju veze sa realnošću. Tako samo može da dođe do problema, a mi ih ne želimo. Želimo da napravimo dobru i jaku ekipu, koja će da ispuni ciljeve funkcionera kluba".

Od fudbalera Vojvodine posebno je pohvalio Dejana Zukića, Lazara Rosića i Mihaila Ivanovića, ali i adute sa klupe.

"Da ne radim sad detaljnu analizu Vojvodine... Bez obzira na kvalitetan igrački kadar, imaju oni i slabih tačaka. Zukić je konačno fudbalski odrastao, pruža dobre partije. Povratnik iz inostranstva Rosić je dokazan igrač, a Ivanovića izuzetan špic. Na klupi imaju Stefana Vukića, koji je do pre pola godine ili godinu bio jedan od bitnijih šrafova u TSC-u. Asmir Kajević je među najboljim veznim igračima u najjačoj ligi Srbije u poslednjih šest, sedam godina. To je jak sastav, koji zaslužuje respekt", ocenjuje Dobrašinović.

Po njegovom mišljenju, takva Vojvodina nije nepobediva za Adema Ljajića i družinu.

"Možemo da pobedimo. Nekako, uvek pričamo o protivnicima i deluje da zanemarujemo svoje. Ja to ne želim. Mislim da imam izuzetno kvalitetne igrače. Možda nam treba malo vremena da postanemo tim. Nadam se da ćemo vremenom i da postanemo, da ćemo da pružamo bolje igre i da uzimamo bodove. A protiv Vojvodine bi bio pravi trenutak ka kreneo da ih osvajamo", zaključio je Siniša Dobrašinović.


tagovi

Siniša DobrašinovićFK Novi Pazar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara