©Star Sport
©Star Sport

Do plej-ofa ostalo 10 dana, Zvezda mora da pronađe dobitnu kombinacju

Vreme čitanja: 4min | sub. 10.08.24. | 09:47

Crveno-beli će u kratkom vremenskom periodu pokušati da dođu do optimalnog nivoa forme pred odlučujuće evropske bitke ovog leta

Prvi meč 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Jagjelonije i Bode Glimta (0:1) pokazao je kvalitativnu razliku između dva tima, ali i da je norveški šampion na zavidnom nivou uigranosti. Terenska dominacija, protok lopte i pritisak koji je ekipa Kjetila Knutsena vršila na protivničku odbranu, povremeno su davali sliku o tome da se radi o ekipama iz različitih rangova takmičenja, pa je više nego izvesno da će Crvena zvezda u borbi za plasman u elitno takmičenje sastati sa Bodeom.

Najveće komplikacije za Vladana Milojevića ovog leta predstavljala je činjenica što je na pripremama, sticajem okolnosti i zbog nedostatka ozbiljnog broja igrača, uigravao jedan tim, ali u ovom trenutku taj tim izgleda značatno drugačije, pa još nije dostigao željeni nivo igre. Do prvog meča plej-ofa ostalo je samo 10 dana, pa taj proces mora da ide ubrzanim tokom. Može se reći da se od večerašnje utakmice sa Novim Pazarom (20.00, Arena Sport Premium 1), ulazi u finalni proces uigravanja ekipe koja bi trebalo da dostigne optimalni nivo forme pred odlučujuće evropske bitke ovog leta.

Izabrane vesti

Milojević bi upravo protv ekipe Nikole Trajkovića mogao da isproba trojku u veznom redu koja po opštem mišljenju ima najveći kreativni kapacitet. U pitanju je trio Hvan-Elšnik-Ivanić. Ako bi se ova kombinacija pokazala kompatibilnom, crveno-beli bi mogli da obezbede terensku nadmoć i protiv kvalitetnijih ekipa od Bodea. Šef struke Crvene zvezde na početku sezone pokušavao sa Dalsiom i Kangom, kao ključnim igračima za protok lopte između linija tima, ali se nijedan od njih nije proslavio u toj ulozi, pošto su se crveno-beli ozbiljno mučili da pronađu pukotine u odbranama Mladosti i Tekstilca. Iskusnog Gabonca u 54. minutu utakmice u Bačkoj Palanki zamenio je Timi Elšnik i do kraja meča pokazao da i te kako može da bude rešenje za Zvezdine probleme sa kreacijom završnih napada.

Elšnik, Hvan i Ivanić obezbeđuju Zvezdi kreativnost, konktrolu lopte, pa i dinamiku igre u veznom redu, ali bi sa druge strane, u evropskim utakmicama, mogli da predstavljaju i rizičan izbor, s obzirom na to da niko od njih nema preterano izražane defanzivne karakteristike. Objektivno gledano, nakon odlaska Srđana Mijailovića, Crvena zvezda u igračkom kadru više nema klasičnog defanzivnog vezistu i igrača koji je u stanju da pokrije veliki prostor na sopstvenoj polovini i izdrži veliki broj snažnih duela, pa Milojević će morati da izabere drugačiji profil igrača na tom mestu i u evropskim izazovima.

Ognjen Mimović se vraća na desni bok, dok bi na suprotnom trebalo da zaigra Seol. Spajić i Điga će najverovatnije činiti tandem štopera. A zanimljivo će biti videti ko će na krilne pozicije. Puma Rodrigez nije krenuo kako se očekivalo, pa je protiv Tekstilca presedeo utakmicu na klupi, a mogao bi opet da bude na istom mestu. Reprezentativac iz Paname nije pravio razliku na terenu kakvu se očekivalo da bi mogao da pravi, pa je Milojević odlučio da ga izostavi iz startnih 11. Neophodnu energiju na desnom boku crveno-belima bi mogao da donese mladi Lazar Jovanović, dok će na suprotnu pridošlica Milson Feliso. Krilo iz Angole nije blistalo protiv Tekstilca, ali je uspelo da zatrese mrežu neposredno nakon što mu je Milojević spremio zamenu, pa će mu to sigurno značiti po pitanju samopouzdanja. Ozbiljno pojačanje na krilnim pozicijama, a pre svega na levoj strani, trebalo da bi da predstavlja pomilovani Piter Olajinka, sa kojim je Milojević imao ozbiljnih planova ovog leta, ali je Nigerijac i sebi i stručnom štabu zakomplikovao planove svojim neprimerenim postupcima. Sada je van takmičarske forme, ali se očekuje da bi uskoro mogao da se vrati na prolećni nivo, kada je bio jedan od najzalužnijih igrača Crvene zvezde za osvajanje duple krune.

Najslađe muke kada je u pitanju sastavljanje tima Zvezdin strateg ima kakada je u pitanju sam špic napada. Šerif Endijaje je postigao četiri gola na tri utakmice i prvi je strelac Mozzart Bet Superlige, pa se njegov status startnog špica neće menjati. Ipak, Bruno Duarte uporno kuca na vrata startne postave, dao je već tri gola i deluje da bi mogao da donese dodatni kvalitet Zvezdinoj navali, pa čak i da igra u tandemu sa Senegalcem.

MOZZART BET SUPERLIGA - 4. KOLO

Petak

OFK Beograd - Čukarički 1:2 (1:0)

/Kahvić 55 - Vinisijus Melo 11, Docić 90+6p/

Radnički Niš - Napredak 3:1 (2:1)

/Bosić 27, Ilić 45, Nišić 67 – Karaklajić 7/

Subota

20.00: (2,75) Spartak (3,30) Radnički 1923 (2,60)

20.00: (1,10) Crvena zvezda (11,0) Novi Pazar (18,0)

20.00: (1,50) Mladost Lučani (4,20) Tekstilac (6,75)

Nedelja

18.00: Jedinstvo Ub - Železničar

20.00: IMT - Partizan

20.00: Vojvodina - TSC



tagovi

Vladan MilojevićTimi Maks Elšnik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara