©Star Sport
©Star Sport

Do kraja karijere u Zvezdi! Borjan potpisao do 2026. godine

Vreme čitanja: 1min | sre. 27.07.22. | 13:07

Iskusni čuvar mreže na Marakani do svoje 39. godine, čime će zaokružiti jednu čitavu eru u najtrofejnijem srpskom klubu

Nikakva dilema više ne postoji, Milan Borjan će do kraja karijere braniti za Crvenu zvezdu, pošto je na stadionu Rajko Mitić stavio paraf do 2026. godine.

To znači da će iskusni čuvar mreže u Crvenoj zvezdi ostati do svoje 39. godine i tako zaokružiti jednu eru u klubu u najstrofejnijem srpskom klubu.

Izabrane vesti

Borjan je jedan od simbola aktuelne dominacije srpskog šampiona, došao je kao slobodan igrač u julu 2017. godine i zajedno sa crveno-belima započeo trofejni niz. Do sada je osvojio pet šampionskih titula i dva nacionalna kupa, a sa Crvenom zvezdom ima i pet uzastopnih evropskih jeseni.

Reprezentativac Kanade do sada je zabeležio 231 nastup u crveno-belom dresu, a na dobrom je putu da se u naredne četiri godine nađe među klupskim rekorderima.

Borjan je rođen u Kninu, prve korake je napravio u Dinari, a 1995. godine je sa porodicom izbegao za Beograd, gde je trenirao u Radničkom s Novog Beograda. Pet godina kasnije odselio se u Kanadu, a kasnije bio na probi u Boki Juniors, dok je 2006. godine potpisao za Nasional iz Montevidea. Profesionalnu karijeru započeo je u argentinskom Kilmesu, a kasnije je branio i za Rad, Sivas, Vasluj, Ludogorec, Radnički i Koronu Kjelce.

Ipak, potez karijere napravio je dolaskom u Crvenu zvezdu gde je ubrzo stekao status ključnog faktora kada su u pitanju uspesi kluba, a danas nosi i kapitensku traku na ruci.


tagovi

Milan Borjan

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara