Dnevna doza Zlatana Ibrahimovića: Bolonja definitivno otpala

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.12.19. | 12:36

U igri ostaju Napoli i Milan

Zlatan Ibrahimović u Bolonji - kakav bi to spektakl bio. Da u sumrak karijere dođe samo zbog poznanstva sa Sinišom Mihajlovićem i da zajedno uzdignu klub sa Renato Dalare. Ali koliko god lepo i umilno delovala takva ideja, od nje, definitivno, neće biti ništa.

Šveđanin je dugo razmišljao. Bolonja čak bila voljna da uz pomoć sponzora i marketinških prihoda Zlatanu isplati traženih 10.000.000 evra za 18 meseci. Međutim, Ibra je odlučio drugačije i to je javnosti otkrio upravo sportski direktor italijanske ekipe Valter Sabatini.
"Ibrahimović neće doći u Bolonju. Doneo je drugu odluku", kratko je rekao Sabatini, razočaran što silni napori da privole švedskog asa nisu urodili plodom.

Izabrane vesti

Šta je Sabatini mislio pod tim da je Ibrahimović "već doneo odluku"?

Kako se može pročitati u italijanskoj štampi, u igri su ostali Napoli i Milan.

Rosoneri Ibri nude 2.000.000 evra do kraja sezone plus još 4.000.000 za sledeću godinu koja bi bila opciona. I to je ono što se robusnom napadaču ne dopada. Iako ima 38 godina, on želi garantovani ugovor i sledeće sezone kako ne bi morao kroz šest meseci opet da se seli.

S druge strane, Napoli sprema pravu malu revoluciju. Prema pisanju ugledne Gazete delo sport u klubu podno Vezuva spremaju se velike promene. Poznato je da svađa gazde Aurelija de Laurentisa sa igračima i Karlom Ančelotijem ne može biti tek tako zaboravljena, pa će iskusni italijanski strateg, gotovo izvesno, napustiti kormilo tima nakon večerašnje utakmice Lige šampiona sa Genkom. Uostalom, ni rezultati nisu dobri - Napolitanci su poslednju pobedu u domaćem šampionatu ostvarili još 19. oktobra i trenutno su tek 11. na tabeli.

Ako sve bude kako se predviđa, na Karletovo mesto tzrebalo bi da dođe Đenaro Gatuzo. Bivši trener Milana dobiće ugovor na godinu i po dana, vredan 4.500.000 evra. Jedan od predvodnika pobune Brazilac Alan biće prodat, a potencijalne zamene su Milanov Frenk Kesi i Arsenalov Lukas Toreira. Očekuje se i da Mertens pređe u Inter u januarskom prelaznom roku, dok će Kaljehon najverovatnije put Kine i Daljena, gde ga očekuje saradnja sa bivšim trenerom Napolija Rafaelom Benitezom.

Upravo tu bi trebalo da nastupi Ibrahimović i popuni rupu u tom ofanzivnom delu, pošto će Napoli ostati samo sa Arkadijušem Milikom, koji je sklon povredama, odnosno vremešnim Fernandom Ljorenteom, dok Irvingu Lozanu - koji sve češće igra u samom špicu - to nije prirodna pozicija.

Za razliku od Milana, kontroverzni De Laurentis nudi Ibrahimoviću ono što traži - ugovor na godinu i po dana - ali pod slabijim finansijskim uslovima u odnosu na Rosonere.

Saga se nastavlja...


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara